Zdravim,
mam od pana Kocara dve samicky Hyla a jednoho samce. Mam je uz od kvetna, obe sem po 2 tydnech pripustil, jedna zustala, druha ne. Mela 7 mladych a ve 3 mesicich meli na granulich a senu 2,8-3,10 kg, v tom spokojenost.
Horsi je, ze od te doby se ani jeda neramlovala. Zkousim dvakrat tydne a nic...
Mate ted podobny problem?
Dobrý den také jsem měl podobný problém. Samici jsem zkoušel dát k samcovi 1až 2× týdně (někdy až vícekrát) ,ale namáčkla se ke stěně a nedovolovala samci se pářit. Cca po třech týdnech z ní samec spadnul jednou. Myslel jsem že z toho nic nebude ,ale teď už má dva týdny hnízdo a v něm mladé. Přeji hodně úspěchů v chovu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JPrevr07
napsal(a):
Ještě mě napadlo jestli nemáte samce v kotci který je blízko u samice. Podle některých chovatelů by samec měl být nejméně dva metry od samic.
Pokud chcete vyvolat u samice říji,tak je právě blízkost samce žádoucí.Umístění samce dál od samic se dopuručuje aby se právě říje nepodporovala.Třeba u samic po porodu ,kdy nástup říje může přivodit opuštění mláďat.
JPrevr07
napsal(a):
Ještě mě napadlo jestli nemáte samce v kotci který je blízko u samice. Podle některých chovatelů by samec měl být nejméně dva metry od samic.
To já jsem slyšel, že je dobré prohodit na 2-3 dny samici se samcem, já to dělám tak, že mám jednoho samce na volno a když některá samice nechce, dám ji do kotce co je na podlaze, on šmejdí kolem a tak po týdnu ji nechám otevřený kotec, někdy vyleze samice ven, někdy samec dovnitř a když nechce tak ji tam nechám ještě týden, většinou to dopadne.