Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BIMBOUŠEK

22.9.2020 21:46
BIMBOUŠEK

XXX.XXX.211.20

Dobrý den,
mám půl ročního králíčka, je vykastrovaný. Poslední asi 3 měsíce má občas průjem občas ne. Nejdříve jsem si myslela že je to třeba vodou nebo nějakým jídlem, ale ne. Třeba ráno má kaká menší vánočky a na konci teď poslední dva dny je oranžový bobek, který vypadá jako želé.
A pak od dopoledne má bobky normální,ale přijde mi že čím dál tím míň bobkuje.
Jinak nejeví známky divného chování. A vlastně míň a míň jí seno 🤷.
Nevím co s tím, mohl by někdo poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2020 22:03

má dost zásadní trávicí problémy. pokud to nebudete řešit, tak bude žrát a bobkovat pořád méně až vůbec a další stadium už je jen smrt.

22.9.2020 22:35
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

BIMBOUŠEK napsal(a):
Dobrý den,
mám půl ročního králíčka, je vykastrovaný. Poslední asi 3 měsíce má občas průjem občas ne. Nejdříve jsem si myslela že je to třeba vodou nebo nějakým jídlem, ale ne. Třeba ráno má kaká menší vánočky a na konci teď poslední dva dny je oranžový bobek, který vypadá jako želé.
A pak od dopoledne má bobky normální,ale přijde mi že čím dál tím míň bobkuje.
Jinak nejeví známky divného chování. A vlastně míň a míň jí seno 🤷.
Nevím co s tím, mohl by někdo poradit?

Co žere, jak je krmený?

BIMBOUŠEK

22.9.2020 23:30
BIMBOUŠEK

XXX.XXX.211.20

rapotacka11 napsal(a):
Co žere, jak je krmený?

Má granulky,zeleninku, zelené a seno.

BIMBOUŠEK

23.9.2020 10:23
BIMBOUŠEK

XXX.XXX.211.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
má dost zásadní trávicí problémy. pokud to nebudete řešit, tak bude žrát a bobkovat pořád méně až vůbec a další stadium už je jen smrt.

On papká velmi dobře. Právě že poslední dobou jí jak za pět králíčku ale to seno....mohu se zeptat jaké kdo kupuje? Už jsem se snažila dovolat na veterinu ale jakoby tam nikdo nikdy nebyl.

23.9.2020 10:35
xchipsy

XXX.XXX.29.220

Vyřadila bych to "zelené" a zeleninu (nepíšete jakou a kolik toho dáváte) aby byl donucený brát seno. Pak by se trávení mohlo upravit. A do vody přidat probiotika.

23.9.2020 10:56
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

To z krámu se někdy nedá říkat seno ...

23.9.2020 20:33

místo zeleniny mu dejte věvičky ovocných dřevin, ideálně jabloň. Listy zdrhněte. Uberte granule a přidejte vločky. Seno a větévky dávejte neomezeně, ale granulí jen co sežere během řekněme 30min.

23.9.2020 21:24
mlckova

XXX.XXX.157.153

Dala bych vrbové větve a pokud seženete tak listy - ostropestřec a zeleninu žádnou , co vlastně dáváte a značku granulí a kolik mu toho dáváte ?

24.9.2020 11:26
horal

XXX.XXX.13.28

Pokud krmíte i jiným než granulemi, nepodávat granule s antikokcidiotiky. Kokcidie se stávají rezistentní a králík není nijak chráněn, naopak je náchylnější na onemocnění a léčba je problematická. Tihle granule jsou pro výkrm králíků pouze na granulích. Dočtete se to i na příbalových letácích, že se zkrmuje jako jediné krmivo. Nesrovnávejte zvířata s lidmi, že jednou mají chuť na sladké nebo slané a pak zase na kyselé. Představa, že mu zpestříte stravu je mylná. Čím je strava pestřejší tím víc problémů může nastat. Zvláště u králíčků kteří nejsou v reprodukci, nebo ve výkrmu. Aby jste si nemysleli, že vás uvádím v omyl, že nemůžete míchat třeba několik druhů obilovin. Tak to není. Strava by měla být vyvážená z dostatkem vlákniny, minerálů a vitamínů. Takže pokud si namícháte nějakou směs obilovin tak krmit pouze touto směsí s přídavkem sena s lámy. Pouze redukovat množství, krmnou dávku. Voda 24 hodin denně je samozřejmostí. Každý přídavek ať se jedná o zeleninu, ovoce či cokoliv jiného znamená změnu v zažívání. To samé ocet nebo acidomid či další přípravky do vody pokud zvíře není nemocné. Ano on vám veme všechno a na něco si zvykne hned na něco déle. Je to jako s dítětem, když mu necháte volný přístup ke sladkostem nebude jíst nic jiného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík