Liliiiii

XXX.XXX.134.191
Dobry den,
chci se zeptat zda pro zakrslého teddy králíčka bude stačit klec o velikosti cca 95×50 cm? Ještě se chci zeptat jakou ma teddy kralucek povahu?
Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

hele králíček se tam vleze stejně blbě jako ta morčata.
taková klec by mu stačila jen za předpokladu, že by to byl v podstatě krmelec a záchod a jinak volný výběh a to pořád, ne hodinku denně když si vzpomeneš.
Liliiiii

XXX.XXX.134.191
Králiček by byl přes den ve velké ohrádce a v kleci by byl jen přes noc.
Nechajte králika len v ohrádke. Sú aktívni najmä ráno, večer a často aj v noci, kopa ľudí potom rieši, prečo im králik v izbe celú noc lomcuje mrežami na klietke... nudí sa, chce von. V ohrádke sa aspoň trocha prebehne, pokiaľ v sebe má priveľa energie.
Inak čo sa týka teddy králička, málo ľudí domyslí to, že tie chlpy treba reálne česať, čo sa králikovi nie vždy páči, čiže buď je to česanie boj, alebo potom riešia dredy, zacuchané bobky na zadku atď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jkx
napsal(a):
klec je jen dalsi kram do bytu. velkou vohradu + vetsinu dne volne po byte. nepadne snad nekoho davat do klece stene, nebo kote?
Jenomže štěně a kotě se časem naučí čistotě, u králíka na to nemůžete spoléhat.
Podle mě je klec pro králíka zbytečná. Je to jako, kdyby někdo člověka zavřel do místnosti o velikosti záchoda. Lidé, psi ani kočky se do klece nedávají, tak proč králíci??
Nejlepší je:
1) (nejlepší) nechat králíka v bytě na volno, případně mu ohradit ohrádkou místnost, kam nechcete aby chodil. Pokud ho máme na volno, musíme mu určit místo, které bude jeho. Lze použít i klec 24 hodin otevřenou, ale bohatě stačí kout, kde bude mít záchod, misky na jídlo, domek nebo pelíšek.
2)(dobré) postavit mu ohrádku, ve které bude mít dost věcí na hraní a minimálně na 6 hodin ho pouštět na volno. Čím déle, tím lépe.
3) (dobré) klec, kterou bude mít minimálně 10 hodin otevřenou. Tudíž celý den. Zavírat jenom na noc.
Já to vyřešila tak, že jsem si nechala zasklít balkon (cca 8m2) a k němu jsem připojila ohrádku (cca 5m2) Na balkoně jsem udělala ještě 2 patro (cca 6m2) . Na celkem 19 m2 jsou různé dřevěné prolézačky, domečky, pelíšky i dřevěná bednička na hrabání, ve které je písek. Pak samozřejmě 2 záchůdky, misky na jídlo a seno, které je v různých senících rozmístěno po celém jejich bydlení.
Mám tam 2 králíky. Ven je pouštím na celý den. Dříve jsem je také měla v kleci a sice byly celý den puštění, ale v kleci nebyli šťastní. Byli líní a chyběla jim motivace k pohybu. Jakmile jsem je přestěhovala, tak jako by ožili. Už bych králíka v životě do klece nedala. Z králíků v kleci se mi dělá špatně.
Moc tě proto prosím .Nedávej králíka do klece. Pokud ho nemůžeš mít jinde, než v kleci, tak seš dost nezodpovědná majitelka. Pořizuješ si zvíře, i když mu nemůžeš zajistit vyhovující podmínky. Chovej se ke zvířeti, tak jako k sobě, sebe bys taky přece nezavřela do místnosti o velikosti záchoda.
Vím, že mi asi budete nadávat, že králík je v kleci spokojený atd. Ale alespoň se nad tím prosím zamyslete.
Jo, a k tomu, že se králík čistotě nenaučí, tak ani pes ani kočka na tom nejsou lépe. Králík, pes i kočka se čistotě naučí, stačí se jim věnovat. Ale v tom je ten problém. Lidé se věnují psovi, ale králíkovi jen málokdy. Přitom mají úplně stejná práva na kvalitní život. Ještě, pokud má někdo králíka na podestýlce, jiné než kobereček (piliny, hobliny...) Tak ať se nediví, že se to králík nenaučí. Jsou i králíci bordeláři, kteří se to nikdy nenaučí, ale s tím se musí počítat nejen u králíků. Pes nebo kočka se také nemusí naučit čistotě. Můj pes je větší bordelář, než králíci.
No, a jakou má teddy králík povahu, to záleží na konkrétním jedinci a na výchově majitele. Jednoho z mých králíků jsem koupila a on kousal a zlobil. Po roce práce pozitivní motivací je z něj mazlík, jakého jste neviděli.