Hoopy

XXX.XXX.142.227
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Můj králíček (králík domácí) má nejspíš myxomatózu. Od včerejšího rána má červené, napuchlé oči a je až nepřirozeně klidný. Pořád jen poléhavá a leží na boku se zavřenýma očičkama. Je na tom chudáček hodně špatně. Je starý cca 4. měsíce. Je chovaný venku. Problém je také v tom, že mám ještě jednoho králíčka (králík domácí, 8.měsíců) jsou oba chování venku, každý ve svém kotci.
Dneska půjdeme s druhým (nenakažených králíčkem) k veterináři, aby ho naočkoval, proti myxomatóze. Bylo nám řečeno, že nemocného králíčka s sebou brát nemáme, že veterinář s ním nic nezmůže.
A moje otázka zní:
- Je nějaká možnost, že králíček přežije? Vím totiž, že je to ve většině případů smrtelná nemoc.
- Co mu pomůže k vyléčení?
- Nemůže se od něho nakazit i druhý králíček? I když spolu nebyli v přímém kontaktu. Četla jsem, totiž, že se to přenáší i vzduchem a, že musím jít první za zdravým a až potom za nemocným králíčkem.
Předem všem moc děkuji za odpověď a rady.
PS. Oba králíčci jsou chování jako mazlíci nikoliv k jídlu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemocného králíka jedině utratit a jestli už není nakažený i ten zdravý poznáte brzy .po očkování.Onemocnění šíří hlavně komáři.
Hoopy
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Můj králíček (králík domácí) má nejspíš myxomatózu. Od včerejšího rána má červené, napuchlé oči a je až nepřirozeně klidný. Pořád jen poléhavá a leží na boku se zavřenýma očičkama. Je na tom chudáček hodně špatně. Je starý cca 4. měsíce. Je chovaný venku. Problém je také v tom, že mám ještě jednoho králíčka (králík domácí, 8.měsíců) jsou oba chování venku, každý ve svém kotci.
Dneska půjdeme s druhým (nenakažených králíčkem) k veterináři, aby ho naočkoval, proti myxomatóze. Bylo nám řečeno, že nemocného králíčka s sebou brát nemáme, že veterinář s ním nic nezmůže.
A moje otázka zní:
- Je nějaká možnost, že králíček přežije? Vím totiž, že je to ve většině případů smrtelná nemoc.
- Co mu pomůže k vyléčení?
- Nemůže se od něho nakazit i druhý králíček? I když spolu nebyli v přímém kontaktu. Četla jsem, totiž, že se to přenáší i vzduchem a, že musím jít první za zdravým a až potom za nemocným králíčkem.
Předem všem moc děkuji za odpověď a rady.
PS. Oba králíčci jsou chování jako mazlíci nikoliv k jídlu.
Četla jste předpokládám na netu.
Ty informace jsou pravdivé.
Vyléčení králíka je vysoce nepravděpodobné.
Hoopy

XXX.XXX.142.227
Děkuji za odpovědi. Zdravý králíček je naočkovaný a vypadá to, že nic nechytil. Byl oddělen od toho nemocného. Nemocný králíček vypadá celkem dobře, oči jsou pořád tak nastejno, možná i líp (po mastičce, kterou mu pravidelně dáváme), spíše poléhavá, ale zato dost pije i jí, takže zatím to vypadá dobře. Dáváme mu hodně ovoce a zeleniny. Myslím, že má celkem dobrou imunitu a vždycky měl hodně pestrou stravu. Snad to zvládne.