Dobrý deň, chcem sa spýtať že aké máte skúsenosti s morom králikov. Naše králiky mor nemajú ale jeden známy ktorý býva asi sto metrov od nás minule volal že mu už podochla polovica chovu. Viem že mor sa môže prenášať veľmi rychlo ale aj tak sa pýtam že aka me pravdepodobnosť že to dostanú aj tie naše králiky. Mali sme vtedy 8 mladých a 4 sme radšej rýchlo zabili. Je pravda že tento mor prenášajú komáre? A aká je situácia u vás. Ale tie nase su zatiaľ v pohode. Za každú vašu skúsenosť s týmto morom budem vďačný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

máte králíky očkované?
proč ne?

Valentko
napsal(a):
Dobrý deň, chcem sa spýtať že aké máte skúsenosti s morom králikov. Naše králiky mor nemajú ale jeden známy ktorý býva asi sto metrov od nás minule volal že mu už podochla polovica chovu. Viem že mor sa môže prenášať veľmi rychlo ale aj tak sa pýtam že aka me pravdepodobnosť že to dostanú aj tie naše králiky. Mali sme vtedy 8 mladých a 4 sme radšej rýchlo zabili. Je pravda že tento mor prenášajú komáre? A aká je situácia u vás. Ale tie nase su zatiaľ v pohode. Za každú vašu skúsenosť s týmto morom budem vďačný.
Mor se přenáší vzduchem,prachem,hmyzem.Pokud nemáte naočkováno a králíci už ho v sobě nemají,tak jedině naočkovat.
georgi

XXX.XXX.168.114
Pokud ho mají všechno se urychlí .

100 metrov ? Nepomôže ani keby že je na dvore kostol... Dva kilometre je ešte riziková zóna...
georgi
napsal(a):
Pokud ho mají všechno se urychlí .
Toto jsem řešil, paní vet. mi říkala, že mi to stejně vše skape - škoda peněz, rozhodl jsem se, ale naočkovat, něco skapalo a něco ostalo, byl jsem rád že už to mám za sebou a nemusím jít krmit s obavou kolik králíků bude zase natažených.
Dobré ráno, je to zvláštní ...
spousta chovatelů se boji moru a myx, ale neočkují.
Já se nebojím a( protože ) očkuji.
Ač už nejsem mladá, stále bl... přes půl republiky jsem jela pro samici cs c
Uverila, ze je očkována( prý minuly týden tu byl), po 14dnech připustila, po měsíci porodila, po 3 týdnech oči otekle a zašla i s mladyma .
Takže teď už jedu
5.tyden myxa
Pak přeočkování +mor
Chovne max po 8 měsících

viu
napsal(a):
Uverila, ze je očkována( prý minuly týden tu byl), po 14dnech připustila, po měsíci porodila, po 3 týdnech oči otekle a zašla i s mladyma .
Takže teď už jedu
5.tyden myxa
Pak přeočkování +mor
Chovne max po 8 měsících
Očkovaná být mohla.Kombinovanou vakcínou,která bohužel při větším tlaku nákazy nedrží.Sama všechna koupená zvířata přeočkovávám a až potom zařazuji do chovu.

napsal(a):
Očkovaná být mohla.Kombinovanou vakcínou,která bohužel při větším tlaku nákazy nedrží.Sama všechna koupená zvířata přeočkovávám a až potom zařazuji do chovu.
Moja reč a robím to presne tak isto. Čodoveziem nové je mesiac na druhej strane pozemku a preočkujem. Nanovo...
viu
napsal(a):
Takže teď už jedu
5.tyden myxa
Pak přeočkování +mor
Chovne max po 8 měsících
Včera jsem musel utratit ani ne 3 týdenní mládě.
Matka 3* očkovaná monovalentní vakcínou, zcela zdravá!!
Tohle jsem za 30 let chovu neviděl, aby protilátky obsažené v mléce nákazu neudrželi.
Jen velmi zřídka se stane, že by kojené mládě jakkoliv onemocnělo.
Naočkoval jsem všechna hnízda. Je mi to ale proti srsti cpát do "mimin" vakcíny 😟
BOZ

XXX.XXX.68.75
K tomu 5tt mlademu- cca 14dni zpet taky, z niceho nic 3ks nafoukle genitalie, na druhy den oci nebo nos.(36dni) . Z 6ks mladych, 5 zakopanych vc notne davky vapna a jeden drzi v pohode.. Toto jsem taky jeste nezazil. Jinak z dospelych ke dnesku neposel ani kus. Je to jakesi divne..