Kaja83938

XXX.XXX.205.17
Ahoj holky,
přihlásila jsem se do skupinky protože od vás potřebuji radu.
Momentálně jsem byla v karantene takže jsem na veterinu jet nemohla..
Mám králíka staří 1 rok. Už asi týden má průjem. Kadi i normální bobky ale taky i trosku vodnatejsi průjem, který samozřejmě nevidim, protože se mu hned chytí na zadečku a ocasku, každý den mu sundavam ze zadku hroudu bobku. V tydnu už jedu na veterinu ale potřebuji poradit jak mu to mám umýt? Do vody nesmí a vlhký hadr nestačí, má to mezi kulickama a tam se nenechá..popřípadě mate nějaké rady jak se průjmu zbavit? Vodu má každý den čistou, papá granulky, seno mi vůbec nechce a to jsem zkusila plno druhu. Je možný ze prujem spustilo tohle počasí? Přece jenom je podlaha už trochu studena. Ikdyz mu tam dam deku nebo pelisek, tak jde na tu studenou podlahu a tam si lebedi.
Předem děkuji za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

má poruchu zažívání, to co vidíte, jsou nesežrané měkké bobky, produkty trávení ve slepém střevě. příčinou bývá nedostatek vlákniny, takže ho musíte naučit žrát to seno.
georgi

XXX.XXX.168.114
Píšete že má králík průjem . Je hubený ,má zvětšené vodnaté břicho ,má průjem štiplavý zápach ? Pokud ano , jedná se o kocidiozu a už měl být u veterináře .Je třeba okamžitě podat léky přímo do tlamičky .Měl jsem malého králíka se stejnými problémy .Dostal se z toho .Je to piplačka .Musel jsem mu zadek párkrát zadek umýt vodou .Až se vyléčí bude v pohodě .Zkuste přidat ke krmení ovesné vločky .

georgi
napsal(a):
Píšete že má králík průjem . Je hubený ,má zvětšené vodnaté břicho ,má průjem štiplavý zápach ? Pokud ano , jedná se o kocidiozu a už měl být u veterináře .Je třeba okamžitě podat léky přímo do tlamičky .Měl jsem malého králíka se stejnými problémy .Dostal se z toho .Je to piplačka .Musel jsem mu zadek párkrát zadek umýt vodou .Až se vyléčí bude v pohodě .Zkuste přidat ke krmení ovesné vločky .
ne. ne. ne.
králík nemůže mít průjem a zároveň "kadit i normální bobky"
pokud kadí i normální bobky, pak to, co zadavatelka vidí, jsou měkké bobky. nesežrané. nemá to nic co dělat s kokcidiózou.
georgi

XXX.XXX.168.114
V tom může mít bodlinka pravdu .Jen mi chybí přesný popis jeho zdravotního stavu .To je podstatná věc .Jestli mu kája každý den sundává hroudu bobků je krmení špatně a to né za poslední týden .Mimochodem ovesné vločky obsahují vlákninu.

Hlad je najlepší kuchár.... No od hladu sa ani nikto Ne&osral ! Jednoducho , krmiť pár dní len dobrým senom a vodou,ako doporučuje bodlinka. Ono nie vždy všetko pekne zabalené super krmivo je košer...
napsal(a):
Hlad je najlepší kuchár.... No od hladu sa ani nikto Ne&osral ! Jednoducho , krmiť pár dní len dobrým senom a vodou,ako doporučuje bodlinka. Ono nie vždy všetko pekne zabalené super krmivo je košer...
No někdy je to k vzteku, měla jsem hajzlíka co radši sežral podestýlku a ohlodával králikárnu než aby vzal do papule seno, a to není žádný supermarketový! Ručně kosený s bylinkama, s láskou a dřinou otáčený a ten zmetek nechtěl a basta!
mlckova
napsal(a):
No někdy je to k vzteku, měla jsem hajzlíka co radši sežral podestýlku a ohlodával králikárnu než aby vzal do papule seno, a to není žádný supermarketový! Ručně kosený s bylinkama, s láskou a dřinou otáčený a ten zmetek nechtěl a basta!
Happyend to asi nemá, že?😂Odpočinul v klobáskách?