Zakrslík kouše do nohou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vločka

18.10.2020 14:12
Vločka

XXX.XXX.25.87

Dobrý den, máme doma cca roční samičku zakrslíka, která je úplně jetá na moje nohy. Běžně jí necháváme otevřenou a ona nám chodí dělat společnost. Když například koupu večer děti, přijde za námi, lehne si na zem a v klidu je s nami. Ale poslední dobou začala běhat do té koupelny převážně za mnou. Vyhlíží mě a jak jdu,vypálí z klece jak kdyby jí hořela koudel u pr.. a už běhá kolečka okolo mých nohou, otírá se o ně a pak najednou kous. A takhle pořád dokola a s každým mým vstupem do koupelny. Ještě u toho vydává takový zvuk, jak když vržou klouby. Jediné co mě napadlo je, jestli jí nechybí sůl. Ale to by kousala třeba i do rukou a i jiné členy domácnosti.
Máte někdo takovou zkušenost? Čím by to mohlo být?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2020 14:19

Hlídá si teritorium.

Vločka

18.10.2020 14:29
Vločka

XXX.XXX.25.87

Její teritorium je klec a okolí ne? Koupelna je jinde a chodí do ní i ostatní. Ne jen já. Kdyby to dělala všem. Ale ona běhá akorát za mnou. Kolečka okolo nohou dělá taky jen mě.

18.10.2020 14:34

Také máme samce,který se ode mě nechá hladit a nikdy mně nic neudělal a když ho jde krmit manžel,tak ho buď ohodí močí nebo chce kousnout.Zase na druhou stanu máme samice,které vrčí na mě a skáčou mně po ruce a manželovi to nedělají.Asi jste pro ni konkurence.

18.10.2020 20:39
kralickova

XXX.XXX.250.170

Vločka napsal(a):
Dobrý den, máme doma cca roční samičku zakrslíka, která je úplně jetá na moje nohy. Běžně jí necháváme otevřenou a ona nám chodí dělat společnost. Když například koupu večer děti, přijde za námi, lehne si na zem a v klidu je s nami. Ale poslední dobou začala běhat do té koupelny převážně za mnou. Vyhlíží mě a jak jdu,vypálí z klece jak kdyby jí hořela koudel u pr.. a už běhá kolečka okolo mých nohou, otírá se o ně a pak najednou kous. A takhle pořád dokola a s každým mým vstupem do koupelny. Ještě u toho vydává takový zvuk, jak když vržou klouby. Jediné co mě napadlo je, jestli jí nechybí sůl. Ale to by kousala třeba i do rukou a i jiné členy domácnosti.
Máte někdo takovou zkušenost? Čím by to mohlo být?

Kolik samičce je? Mohl by to být projev říje (byť není venku ta pravá přirozená doba). Je kastrovaná?

18.10.2020 20:40
kralickova

XXX.XXX.250.170

kralickova napsal(a):
Kolik samičce je? Mohl by to být projev říje (byť není venku ta pravá přirozená doba). Je kastrovaná?

Pardon, věk už čtu. Je kastrovaná? Jestli ne, pak zkontrolujte pohlaví, zda je v říji. Jestli ano, máte dvě možnosti, pravidelně říje přetrpět nebo nechat kastrovat.

Vločka

18.10.2020 22:26
Vločka

XXX.XXX.25.87

Není kastrovaná. Děkuji za postřeh. Zkusím pozorovat příznaky :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík