Terina15
XXX.XXX.136.143
Mám doma králíčka (dva týdny, jsou mu 2-3 měsíce) učím ho na záchod už od začátku ale furt mi všude bobkuje a čůrá, když mu bobky naházím do záchůdku tak to nepomáhá 😐a tak i s čůráním, kdyz ho nekde vidim jak čůrá jinde přenesu ho na záchůdek a to taky nepomáhá.
Prosím poraďte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Terina15
napsal(a):
Mám doma králíčka (dva týdny, jsou mu 2-3 měsíce) učím ho na záchod už od začátku ale furt mi všude bobkuje a čůrá, když mu bobky naházím do záchůdku tak to nepomáhá 😐a tak i s čůráním, kdyz ho nekde vidim jak čůrá jinde přenesu ho na záchůdek a to taky nepomáhá.
Prosím poraďte.
Některý králík se to nenaučí. Není to pes ani kočka. I prase je čistotnější.
Prase je čistotné od přírody a hlavně je snadno motivovatelne při učení. Králík se motivuje mnohem hůř, poslechne jen někdy.
Já jsem záchodek umístila tam kde nejčastěji moči. Bobky jsou i tak porůznu po místnosti. Mám nekastrovaní samici. Někteří chovatelé doporučují včasnou kastraci samečka jako prevenci značkování. Jiní doporučují změnit podestýlku za více savou.
Moje králičí samička nikdy moc nechtěla chodit na záchod. Házeli jsme jí tam bobky, při čůrání přenášeli na záchod. Nic nepomohlo. Potom jsme zkusili koupit nový záchodek, tentokrát s plastovou mřížkou. A najednou už na záchodek chodit začala. Prostě se jí minule jen nechtělo šlapat po těch dřevěných peletkách.