Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JanesS

20.11.2020 08:11
JanesS

XXX.XXX.17.132

Dobrý den, prosím o radu s chovem. Jako začínající chovatel se nemůžu rozhodnout na barevném rázu, který chovat, líbí se mi dva. Je tedy podle vás dobré začínat s chovem po jednom páru, ale s dvěma barevnými rázy? Děkuji za rady..

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2020 09:03

Začít můžete s kolika králíky chcete,ale je lepší alespoň chovný kmen 1,2.Pokud se jedna samice nevyvede,tak máte pořád ještě jednu.Také záleží na rozšířenosti daného barevného rázu.Pokud třeba samice uhyne je někdy těžké v chovné sezóně sehnat náhradní.

JanesS

20.11.2020 10:02
JanesS

XXX.XXX.17.132

Děkuji...👍

Ferdos

21.11.2020 16:38
Ferdos

XXX.XXX.64.12

Ja bych si dovolil poradit mozna ten jednodussi barevny raz,aby vas to hned neodradilo :-)

21.11.2020 19:43

Ferdos napsal(a):
Ja bych si dovolil poradit mozna ten jednodussi barevny raz,aby vas to hned neodradilo :-)

Co je podle vás jednodušší barevný ráz?

22.11.2020 15:33
samec

XXX.XXX.96.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co je podle vás jednodušší barevný ráz?

Jednodušší barevný ráz....Nejlépe plnobarevné jedince v divoké barvě.....

22.11.2020 17:26

Myslím si,že každý barevný ráz má něco,nevím,jestli je divoký ráz jednodušší,nikdy jsem nic v divokým zbarvení nechovala,ale když se mně bude líbit jiná barva ,přece si nepořídím něco, co se mně nelíbí jen proto,že je to jednodušší.Vím,obecně se říká,že jsou těžká plemena s kresbou,ale ono to tak také není.Třeba u strakáčů už po narození vidíte jestli mají kresbu či nikoliv.Chovám Havany a u nich až do přelínání do dospělosti nevíte,jakou budou mít barvu.Pak je máte třeba 7 měsíců,vypadají nadějně a najednou se jim objeví stříbrný nádech,nestejnoměrná barva,melírování a můžete je pozabíjet,jelikož na nějaké vysoké bodové hodnocení už nemají.

22.11.2020 18:16
samec

XXX.XXX.96.58

Myslím si,že každý barevný ráz má něco,nevím,jestli je divoký ráz jednodušší,nikdy jsem nic v divokým zbarvení nechovala,ale když se mně bude líbit jiná barva ,přece si nepořídím něco, co se mně nelíbí jen proto,že je to jednodušší.Vím,obecně se říká,že jsou těžká plemena s kresbou,ale ono to tak také není.Třeba u strakáčů už po narození vidíte jestli mají kresbu či nikoliv.Chovám Havany a u nich až do přelínání do dospělosti nevíte,jakou budou mít barvu.Pak je máte třeba 7 měsíců,vypadají nadějně a najednou se jim objeví stříbrný nádech,nestejnoměrná barva,melírování a můžete je pozabíjet,jelikož na nějaké vysoké bodové hodnocení už nemají.

Ono to spíše bylo myšleno, tím, , že divokých zakrslých králíků je více , než barevných variant, a proto jsem napsal , že divoké, protože jestli se člověk rozhodne něco i chovat a za rok , či dva ho to nepřestane bavit, tak chce rozšířit více svůj chov a k tomu je potřeba cizí krev a právě divocí jsou dost zastoupeni, takže problém není...toto jsem samozřejmě napsal , tak jak jsem to předpokládal, že může nastat....Pakliže je chovatel králíků dlouhou dobu a dokáže si sehnat cizí krev třeba v zahraničí, tak je to něco jiného...toto je spíše pro začínající chovatele.....Každopádně to nebylo myšleno špatně ....

22.11.2020 19:56

Presne tak ani divoký , nebýva jednoduchý a vypadáva všeličo... Roky , teda dve generácie sme chovali len viedeňakov v divokom ráze . Osobne som skúšal vyrobiť železitého ,no bol to docela problem. Ono udržať štandard plemena je uplne niečo ine ako držať dve samičky a samca a sem tam dokupiť novú krv od niekoho. Ani ten strakač nie je jednoznačný, tiež to chce čas, a aj odpadu je spústa . Momentálne pri chove Nitrana máme dva farebné rázy , divoký a divo modrý. A dokonca pri divm su tri intenzity sfarbenia . Takže ked chcem niečo vidieť , tiež to vidím až v 6-7 mesiaci. A veru , dokonalých je málo....

Přidejte reakci

Přidat smajlík