Anibas_199

XXX.XXX.213.187
Ahojte,
králikovi sa narodili 3 malé. 1 z toho odvrhla a začala som ho kŕmiť ja. Je zvlášť a má všetko potrebné. Avšak moja otázka na Vás je, že dokedy je treba kŕmiť takto mláďa?
Vopred vďaka za odpoveď.
Anibas_199

XXX.XXX.213.187
Mladé som niekoľkokrát vracala naspať do hniezda a vždy bolo indé než ostatné. Ostatné stále spali a priberali a toto 1 bolo stále hore a bolo zvráskavene a išlo na ňom vidieť každý detail.
A áno kŕmim ho každé 3 hodiny
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jeden postreh k tomu mám: Ono matka príroda "Zmetka " pozná a samozrejme ho vyradí. Len človek sa snaží zmeniť to čo je prirodzené...
Anibas_199

XXX.XXX.254.84
Možno to je prirodzené ale človek keď nemá to srdce sa na to pozerať tak aspoň to skúsi ak sa dá :))

Tak , pozerať sa na to nemusím , treba to riešiť... A mimochodom aj tvrdý chlap môže mať dobré srdce . No v tomto konkrétnom prípade to je o niečom inom. Ono takto presne sa odchovávju problémove zvierata a potom sa čudujeme ake su chovy.
Anibas_199

XXX.XXX.254.84
Nedala som sem prispevok kvoli tomu aby niekto riesil nieco ale prosila som iba o radu..to je celé. Prajem pekný zvyšok dňa

Anibas_199
napsal(a):
Nedala som sem prispevok kvoli tomu aby niekto riesil nieco ale prosila som iba o radu..to je celé. Prajem pekný zvyšok dňa
Dobre odpoveď je jednoduchá , samica koji cca do 30 dní... Potom to už nie je potrebné ... Mláďa je samostatne.
Odpověď jste dostala v každém příspěvku, jenomže některé byly věcné a ty se vám nelíbí. Vemte to z jiné strany. Když ho zachráníte co sním bude? Pujde na pekáč? To asi těžko když si snim dáte takovou práci. Takže co? budete ho držet jenom tak? Já myslím že by byl použit do chovu a rodili by se po něm králíčata se špatnou imunitou která by se nedožila dospělosti. Ale mohu vás uklidnit, ten králíček nepřežije. Jelikož nedostal od matky mlezivo a to žádná umělá výživa nenahradí. Jediné co je, že prodlužujete mu umírání. Můžete se zlobit jak chcete, je to ale realita. Novorozený králíček vydrží i několik dní bez potravy než zemře, pokud neprochladne. Příroda je drsná, ale spravedlivá. Není totiž tak outlocitná jako lidské pokolení které se snaží zachraňovat všechno a všechny za každou cenu, přitom nemyslí na důsledky. Promiňte tu upřímnost, je to ale pravdivá realita.
horal
napsal(a):
Odpověď jste dostala v každém příspěvku, jenomže některé byly věcné a ty se vám nelíbí. Vemte to z jiné strany. Když ho zachráníte co sním bude? Pujde na pekáč? To asi těžko když si snim dáte takovou práci. Takže co? budete ho držet jenom tak? Já myslím že by byl použit do chovu a rodili by se po něm králíčata se špatnou imunitou která by se nedožila dospělosti. Ale mohu vás uklidnit, ten králíček nepřežije. Jelikož nedostal od matky mlezivo a to žádná umělá výživa nenahradí. Jediné co je, že prodlužujete mu umírání. Můžete se zlobit jak chcete, je to ale realita. Novorozený králíček vydrží i několik dní bez potravy než zemře, pokud neprochladne. Příroda je drsná, ale spravedlivá. Není totiž tak outlocitná jako lidské pokolení které se snaží zachraňovat všechno a všechny za každou cenu, přitom nemyslí na důsledky. Promiňte tu upřímnost, je to ale pravdivá realita.
Nerada to píšu, ale horal má pravdu. Já měla 12 dní nervy v kýblu jak jsem viděla, že se nedaří a že jim vlastně prodlužuju trápení.
Prý se dá odchovat mládě po týdnu normálně krmené od králice.
Ale zázraky se dějí, takže stále držím pěsti!
Musíme si to každý zkusit sám, já jsem to dělal 3x a to vždy s králíčaty staršími 7 dnů, poprvé jsem měl radost, že jim už jsou skoro 3 týdny, pěkně běhali, nepřežilo ani jedno, druhý pokus přežili asi 3 králíčci asi ze 7, vždy pěkně žrali, člověk má radost jak pěkně rostou a překrmí, pak už s tím jen těžko něco uděláte, třetí pokus jsem tu popisoval, asi tak 3 roky zpět, 8 mladých starých cca 11 dnů, se mi podařilo odchovat na kočičím mléku, jedno uhynulo asi ve stáří 2 měsíce. Tak mohu konstatovat, že poslední pokus se zdařil, ale jak píše europa jsou to nervy, každý chovatel by měl mít sílu a odvahu zabít.
Souhlasím s Horalem.
Soucit není na místě.
Ani týdenního králíka bych se nepokoušel zachránit.
Tohle si příroda vyřeší sama.
A proto za starých časů, když byli ještě porodní báby bylo rozhodnutí na nich.
Taky měli zkušenosti, věděli a viděli!
Dnes se zachraňují děti v 500 gramech... netleskám!!