Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2021 09:58
LavanisCookies

XXX.XXX.212.34

Zdravím,

měla bych dotaz ohledně mých zakrslých králíků. Mám doma dva králíky, veterinář mi řekl, že jde o dvě samice, tak jsem je nekastrovala, ale už delší dobu pozoruji, že starší samice neustále naskakuje na druhou a snaží se mít malé.
Myslela jsem, že by mohlo jít o takové přechodné chování během puberty, ale nyní jim je 7 měsíců a její chování se nezměnilo. Dokonce jsem před 3 dny zjistila že ta mladší samička teď neustále kňučí, kdykoliv na ní druhá naskakuje.
K veterináři mám v plánu zajít, ale i tak jsem se zde raději chtěla zeptat.

Je možné, že veterinář špatně určil pohlaví a starší králík je samec? Z kňučení a změnám v příjmu potravy druhé samice usuzuji, že by mohla být březí.
Mám v plánu králíky od sebe oddělit, kdyby však opravdu šlo o dvě samice jen ta jedna by byla trochu hormonálne zmatená, nevím zda bych je i pak musela oddělit.?
Zajímalo by mě, jestli je takové chování u králíků možné i kdyby šlo o dvě samice. Chovám první králíky a tak bych ráda názor zkušeného chovatele.

Děkuji za Binky & Bobi

18.1.2021 12:44
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.145

Je možné, že je ten starší samec. Koukněte mu na pohlavní orgány.
Držím palce. Pá ;)

18.1.2021 12:45
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.145

Kdyžtak je od sebe oddělte - tak, aby to nepřeskočili!!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2021 16:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

I samice na sebe běžně naskakují a pokud jsou v říji i různě mručí,vrčí.Prostě samice dospěly.Dospělé samice se málokdy mohou chovat společně,je možné,že se začnou i prát.

georgi

18.1.2021 19:44
georgi

XXX.XXX.168.114

Někdy samice v silné říji , při připuštění , skáčou po samci .

Přidejte reakci

Přidat smajlík