Máte někdo zkušenost s napájecí soustavou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2021 20:20
korek

XXX.XXX.166.16

Zdravím,
v letošním roce bych rád dokončil modernizaci králíkárny po 10 letech provozu. Tenkrát jako student, moc peněz nebylo, to dneska dělám znovu a lépe. Kromě dovybavení posledních kotců plastovými rošty, se chystám dokončit vodní hospodářství. Úkolem systému je, v nouzových případech nechat zhruba týden budovu samostatně. A nastává výběr napáječek. Mám tyto:

https://www.hradsky-sunk.cz/automaticka-nap-typ-iv-prum-hadicky-9mm-nerez-drzak-svisly-nipel

ale starší chovná zvířata z nich nechtějí pít a jsou překážkou v tom, nechat je bez dozoru. Pan majitel po telefonu moc sdílný nebyl, tak se ptám na zkušenosti s následným typem:

https://www.hradsky-sunk.cz/napajeci-nerezova-miska-prumeru-9mm-rovny-vyvod

10.2.2021 09:16
kakiva123

XXX.XXX.164.104

Myslím že ten druhý typ je dobrý a budou z něho pít i starší zvířata.

10.2.2021 19:43
hokrví

XXX.XXX.96.97

kakiva123 napsal(a):
Myslím že ten druhý typ je dobrý a budou z něho pít i starší zvířata.

Já mám názor, že druhý model je nevhodný a to proto, že se v misce bude držet bordel a bude se muset často čistit a to hlavně u ramlujících samic.

10.2.2021 20:20
JPrevr07

XXX.XXX.191.17

Já mám (když zrovna nemrzne) u králíků niplové napáječky. U každého králíka vidím kolik vody vypil a to je podle mě důležité. Převrátil

11.2.2021 21:07
korek

XXX.XXX.166.16

Děkuji za odpovědi. Niplové napáječky také mám a podle nich jsem zjistil,že nepijí. Vymývání mi nevadí, dosud mám v provozu betonové misky s Perlou a ty beru houbičkou ve dřezu často, jinak jsou zelené.

Asi tam jednoduše instaluji ty niplové a budu sledovat,kolik zmizí z napáječky a pak přejdu k tomu systému

josev

18.2.2021 22:38
josev

XXX.XXX.156.51

Zdravím, mám roční zkušenost s tím druhým typem napájení. Ne všichni králíci(mladí i staří) se naučili pít z této napáječky, dochází k zanášení bobky a podestýlkou,zejména když se králíci honí v kotci, ikdyž mám pítka umístěny cca do 10 cm výšky.Vzhledem k mému připojení k pletivo se však velmi jednoduše dají vyčistit. Ale vcelku jsem spokojen a mohu doporučit.Na zimu jsem z důvodu mrazu odpojil.

23.2.2021 20:48
korek

XXX.XXX.224.19

Ještě jsem našel toto, to si myslím, že by mohlo fungovat. Jen jak se píše výše, náročnější bude údržba

https://www.hradsky-sunk.cz/g-automaticka-napajecka-na-hadicku-fi9mm

25.2.2021 13:43
Fatu

XXX.XXX.76.5

Tahle napajeci soustava je dobra,ale musi bejt aspon15cm no 20cm je lepsi..nad podlahou kotce..jinak podestylka a bobky bydes vybirat stejne kazdej den..takze dobry pro odstavcata a dospeli..ja kni dokoupil,jeste klasickej vodorovnej nipel s pliskem a ten posouvam dle potreby..myslim nahoru,nebo dolu..

27.2.2021 07:51
korek

XXX.XXX.225.16

Já mám plastové rošty a stará zvířata až takový bordel nedělají, takže to bude asi dobrý. Největší nevýhoda je, že člověk neví, kolik toho vypili. Ale pokud se má chov zachovat, jiná cesta není.

Takže děkuji

27.2.2021 13:30
hokrví

XXX.XXX.96.97

Měl jsem centrální napájení, původně jsem začínal s napaječkami co měli gumové těsnění, pořád to kapalo, potom jsem zakoupil sestavu klecí z Itálie a ty měly nyple kov na kov, bez dalšího těsnění, ty jsou ok, fungovalo mi to asi 15 let. Nyní mám v každém kotci jednu napaječku se svislým nyplem kov na kov, považuji to za dostačující, mám pouze 15 samic a 2 samce, celkem mám 39 kotců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík