Hledám belgického obra, jakýkoliv

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2021 17:30
Miluj budeš milován

XXX.XXX.43.255

Dobrý den moc vás prosím najde se tady v okolí Bzence. Okr. Hodonín. Na mazlíčka kraliček.
Hledám, ale vše zdaleka.
Děkuji moc pěkně.
Irča

11.2.2021 17:46
Štefan1

XXX.XXX.208.238

10-kilového obra na mazlíčka? Domů - do bytu?

11.2.2021 18:25
Miluj budeš milován

XXX.XXX.43.255

Ano na mazlíčka a bydlím na domku. Kraliček by se měl velmi dobře. Děkuji irča

11.2.2021 21:31
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Ten dotaz směřoval spíše k tomu, jestli bude králík v bytě - vevnitř - v pokoji anebo venku.

Pokud by měl být v pokoji, nepovažuji to za úplně šťastný nápad, protože tak velký králík toho hodně sežere a pak adekvátně taky vyměšuje - je asi 10x větší než zakrslík a 10x více bude i toho odpadu a adekvátně více to bude cítit ...

Takže pokud by to mělo být dovnitř, tak bych se velmi přimlouval od toho záměru ustoupit.

Jinak teda hledat spíše na těchto stránkách v inzerátech. Doba není úplně příznivá - v tomto období má většina chovatelů už jenom chovné králíky, ale za 2-3 měsíce bude situace jiná a pokud bude venku, bude i příznivější počasí.

Když jsem se podíval na inzeráty, našel jsem třeba tento
https://www.ifauna.cz/kralici/inzerce/r/detail/3705592/belgicky-obr/

15.2.2021 10:18
jkx

XXX.XXX.231.8

podivej se v inzerci a domluv se s chovatelem, aby ti rezervoval 2mesicni mlade. kdyz ho nebudes prekrmovat, 10 kg mit nebude. https://www.youtube.com/watch?v=QTvHoXfQQCU

15.2.2021 16:50
Štefan1

XXX.XXX.208.238

jkx napsal(a):
podivej se v inzerci a domluv se s chovatelem, aby ti rezervoval 2mesicni mlade. kdyz ho nebudes prekrmovat, 10 kg mit nebude. https://www.youtube.com/watch?v=QTvHoXfQQCU

No tak bude mít 8-9 kg, podstata zůstává stejná. A pokud by to s ním v bytě náhodou vydželi, čemuž nevěřím, tak těch 10 kilo by dříve nebo později měl... pokud je to belgický obr.

Je pravdou, že limitovaným přívodem živin a limitovanou velikostí prostředí se dají vypěstovat bonsaje, ale obávám se, že u zvířat se tento postup nazývá týráním.

K roli mazlíčků se hodí zakrslé anebo zdrobnělé plemena - ostatně hlavně k tomuto účelu vznikly.

P.S. jiná situace by byla, pokud by byl venku, ale to jsme se zatín nedověděli.

15.2.2021 19:03
Vanee

XXX.XXX.119.81

Aj veľký králik sa dá chovať na mazlíka, len k nemu treba pristupovať skorej ako k menšiemu psovi alebo k mačke - žiadne 100cm dlhé klietky, ale mať preňho minimálne veľkú ohradu, ideálne miestnosť, úplne najlepšie navoľno v byte. Samozrejme rátať s tým, že taký králik 10x viac zožerie a vykadí - pokiaľ sa ale naučí na záchod a ten sa bude pravidelne meniť, nevidím dôvod, prečo by smrdel.

Ja mám na mazlíčka malé plemeno, pretože sa mi zakrslé typovo hrozne nepáčia (krátke uši a "vypúlené" oči). Vzhľadovo sú mi najviac sympatické pekáčové zmesi kvôli tým ušiskám, ďalší králik na mazla teda bude pravdepodobne nejaké stredné plemeno. Aspoň mám viac hmoty na mazlenie a vyhrážanie sa pekáčom je o to efektívnejšie

Přidejte reakci

Přidat smajlík