Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2021 00:06
Dch

XXX.XXX.40.110

Dobrý den může se připustit samice i když má u sebe malé králíky?

15.2.2021 07:06
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Dch napsal(a):
Dobrý den může se připustit samice i když má u sebe malé králíky?

Jak jsou kralicci stari?..jake kraliky chovate?..

15.2.2021 11:51
Dch

XXX.XXX.42.133

ančovička1 napsal(a):
Jak jsou kralicci stari?..jake kraliky chovate?..

Jo chovam český strakace a králíci jsou staří 5 dni ale ale já myslel jestli se dá připustit třeba když už budou stáří třeba 1 a půl měsíce nebo 2 měsíce.

15.2.2021 13:06
horal

XXX.XXX.13.26

Je popsaná tzv. Ruská metoda, kdy se samice připouští už druhý den po porodu. Má to ale spoustu úskalí a dost dobře v domácích podmínkách to ani nejde. Používalo se to ve velkochovech a brakace byla až 120%. To znamená, že když mněli například 1000 samiček, tak za rok jich museli vyměnit 1200. Odstav králíčat probíhal někdy kolem dvacátého dne a museli dostávat krmení zvlášť pro ně namíchané. Já když jsem se zabýval intenzivním chovem králíků na prodej a dělal jsem i víc než tři sta králíčat ročně, tak jsem připouštěl čtyři až pět krát za rok. Jakmile králíčata dosáhly 30 dní šla samice k samci a čtrnáct dní po připuštění jsem odstavoval mladé (cca45 den), aby samice měla dva týdny na regeneraci před porodem. Ale i to bylo velice náročné a vyčerpávající pro tu samici a třetím rokem končila. Králíčata už v pohodě přijímali potravu. Momentálně už dělám jenom tři vrhy, zimní(I,II), jarní(III,IV,V) a letní(VI,VII,VII), podle toho jak to víjde. Většinou připouštím tak dva měsíce po porodu. Chce to však vždy předem zvážit všechny okolnosti. Pokud zabřezne a porodí, jestli budete mít pro ně místo, krmení, odbyt, jestli budete mít na ně čas.

15.2.2021 14:53
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Dch napsal(a):
Jo chovam český strakace a králíci jsou staří 5 dni ale ale já myslel jestli se dá připustit třeba když už budou stáří třeba 1 a půl měsíce nebo 2 měsíce.

Take jsem chovala ceske strakace,jsou krasni, ale pro moji vetsi rodinu byli moc mali😁🐇
Ted chovam vetsinou burgundske..jak psal horal, muzete pripustit hned po odstavu mladych,v tech dvou mesicich...
.ja odstavuji 12-13tyden,ale hned samicky nepripoustim,nechavam je po odstavu tak mesic,dva, nabrat silu😀..pripoustim dvakrat do roka,nijak je nepretezuji..

Přidejte reakci

Přidat smajlík