Dobrý den.
Mám doma zakrslého králíčka, asi před měsícem jsme dali koberečky do klece, naučená byla na záchod od malička.
Když jsme koberečky dali, vše bylo v pořádku, na záchodek chodila. Ale nedávno začal problém...
Začaly se objevovat loužičky na koberečcích, sem tam bobek.
Koberečky jsem vyčistila a zase... Už nacházím i hromádky bobků. Na záchodek ale chodí stále.
Neví někdo, co s tím?
Předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jkx
napsal(a):
jestli je to puberta, obrnit se trpelivosti. muze trvat i vic, nez pul roku. ale pak, az prejde, ta uleva...
Přejde to vždycky? Já bych čekala, že nekastrovaný králík bude značkovat už napořád.
jkx
napsal(a):
to je velice individualni. i nekastrovanej kralik muze bejt velice cistotnej, ale neni to pravidlo.
nocnik musi bejt pohodlnej, prostornej, za nim jeslicky se senem, nebo i zvysena miska s granulema, aby do ni pohodlne dosah. proste - radost posedet
Na seno i vodu dosáhne, je to pohodlné. Však říkám, že na wc chodí, ale i na kobereček.
arte.P

XXX.XXX.8.111
Markéta Kostková
napsal(a):
Má skoro 5 let...
Dřív to nedělala...
Tak to je na pubertu stará, tohle bude spíš krize středního věku bude to chtít mladého zajíčka
Manov

XXX.XXX.69.190
Všichni zakrslíci, co jsem měla, koberce nesnášeli. Vůbec když byl vyšší chlup, to zahrabali a posléze se počůrali.
Možná měli pocit, že si z měkkého koberce mohou nahrabat hromádku a tu pak označit.
Pokud byla dříve bez koberečků a vše bylo bez problém, tak bych koberečky prostě vyndala.
Pokud měla koberečky i dříve a bez problémů, může být problém v tom, že jste kobereček vyprala a změnila jeho pach a jelikož králíci moc nemusí změny, prostě protestuje. Navíc pokud jednou koberec počůrala, bude z něj nejspíš neustále trochu cítit pach moči, což jí bude ponoukat, aby v tom pokračovala.