Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2021 18:18
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.96

Dobrý den.
Mám zakrslého králíčka - 4 roky.
Dnes jsem našla jedno mazlavé hovínko v kleci.
V pohodě pije i žere, dokonce vyžaduje pamlsek. Jen včera za celé odpoledne nejedla seno.
Zatím jsem jí dala jen seno a vodu, aby neměla mokrou stravu, četla jsem, že takové hovínka jsou při průjmu.
Oči má jako skleněné, trošičku se to zlepšilo.
Občas kýchne.
Není v průvanu ani na studené zemi.
Prosím poraďte. Děkuju.

17.2.2021 08:32
horal

XXX.XXX.13.26

Ten bobek je výměšek slepého střeva plný bílkovin a vitamínů, který králík požírá rovnou u zadečku takže ho normálně nevidíme. To že se našel sice nemusí nic znamenat, ale také to může být začátek velkého problému. Nedostatkem tuhé vlákniny se zpomalí pohyb střev, zvýší se produkce slepého střeva a přemnoží se E.coli a nastanou střevní potíže. Pro jistotu vynechat opravdu všechny pamlsky, ovoce a zeleninu a dostat do něj vlákninu a sledovat jaké má bobky. Jestli se nezmenšují a nejsou sušší. Ale jak jsem psal na začátku, nemusí to nic znamenat. Něco ho vyrušilo a bobek nesežral a prostě vypadl.

17.2.2021 08:51
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.253

horal napsal(a):
Ten bobek je výměšek slepého střeva plný bílkovin a vitamínů, který králík požírá rovnou u zadečku takže ho normálně nevidíme. To že se našel sice nemusí nic znamenat, ale také to může být začátek velkého problému. Nedostatkem tuhé vlákniny se zpomalí pohyb střev, zvýší se produkce slepého střeva a přemnoží se E.coli a nastanou střevní potíže. Pro jistotu vynechat opravdu všechny pamlsky, ovoce a zeleninu a dostat do něj vlákninu a sledovat jaké má bobky. Jestli se nezmenšují a nejsou sušší. Ale jak jsem psal na začátku, nemusí to nic znamenat. Něco ho vyrušilo a bobek nesežral a prostě vypadl.

Vím, k čemu jsou "měkké" bobky, každý den dostává zeleninu, tak obden ovoce, každý den seno, granule.

18.2.2021 06:00
horal

XXX.XXX.13.26

K čemu byl teda ten dotaz?

18.2.2021 17:32
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.109

horal napsal(a):
K čemu byl teda ten dotaz?

Oči měla jak ze skla, kýchala...
Den předtím mi nechtěla žrát seno...
Tak mi to hovínko přišlo divné. Jinak bych to nechala.

19.2.2021 00:04
petr008

XXX.XXX.139.160

Také mám dotaz. Právě jsem se vrátil z venku, byl jsem přistlat jednomu samci slámou a abych mohl podestýlku rozprostřít, trochu jsem ho rukou odstrčil. Otočil se, vyhodil zadní nohy a nalil mi přímo do xichtu pořádnou dávku nějakého smradlavého nechutného svinstva. Samec je FB.
První co mě napadlo, králíka na fleku popravit a kdyby byl můj a nebyl papírový, tak už by se pásl na věčných pastvinách.
To byly jako chcánky?

19.2.2021 00:52
horal

XXX.XXX.13.26

No oni to jsou chcanky. Blíží se jaro a na králíky přichází choutky, tak si značkují teritorium. Párkrát mi to samec už také udělal, ale pokaždé když jsem k němu dal samici. Myslím si, že to souvisí s tím značkováním, ale je to jenom můj názor.

josev

19.2.2021 11:49
josev

XXX.XXX.156.51

Měl jsem samce, který mi to dělal pokaždé, když jsem ho šel krmit, jakoby naschvál. Měl jsem ho v kotci ve výšce obličeje a tak jsem to schytal několikrát přímo do očí, než jsem ho přemístil do dolního kotce, ale i tam si to stříkání moči neodpustil.Dnes už to nedělá, neb prošel mým trávicím traktem.

19.2.2021 13:04
petr008

XXX.XXX.139.160

Tento mi to udělal poprvé, takový to byl hodný králík, takový flegmatik, když ho chodím krmit, vždycky ho musím odsunout, abych mu mohl vzít misku. Ale dal bych ruku do ohně, že mi to udělal schválně. Měl jsem toho všeho včera už plné zuby, ale říkal jsem si, musím mu ještě přistlat, nenechám ho d rána na bobcích, ať má přes noc čisto...
Také má kotec ve výšce obličeje. Bohužel ho nemám kam přemístit. Mám kotce pro samce (menší) pro samice (větší) a ty už jsou obsazené.
To prase si ty chcánky střádalo snad celý den. Jsem se mydlil a vyplachoval hubu pak půl hodiny ale tu pachuť cítím v hubě ještě dnes.

19.2.2021 15:27
ančovička1

XXX.XXX.4.62

petr008 napsal(a):
Tento mi to udělal poprvé, takový to byl hodný králík, takový flegmatik, když ho chodím krmit, vždycky ho musím odsunout, abych mu mohl vzít misku. Ale dal bych ruku do ohně, že mi to udělal schválně. Měl jsem toho všeho včera už plné zuby, ale říkal jsem si, musím mu ještě přistlat, nenechám ho d rána na bobcích, ať má přes noc čisto...
Také má kotec ve výšce obličeje. Bohužel ho nemám kam přemístit. Mám kotce pro samce (menší) pro samice (větší) a ty už jsou obsazené.
To prase si ty chcánky střádalo snad celý den. Jsem se mydlil a vyplachoval hubu pak půl hodiny ale tu pachuť cítím v hubě ještě dnes.

😂😂prominte,nemuzu se tomu ubranit, chechtam se!!😂..aspon jsem se hezky zasmala:) je to u nekterych samcu normalni, mela jsem take jednoho a ten to delal snad porad, ze vsech vnitrnich stran byl kotec do puli mokry a ten smrad!..take jsem to nekolikrat schytala..tak sel brzy na pekac;)

Manov

26.2.2021 00:05
Manov

XXX.XXX.69.190

Je možné, že si píchla stéblo do čumáku a žrát seno pak nechtěla, že měla strach. Můj králík si takhle jednou do čumáku kousek sena zarazil a jak říkáš měl skelný pohled (nejspíš ho seno dráždilo) a sem tam zaprskal. Když jsem si toho všimla a vyndala to, tak bylo všechno zase v pořádku.

K tomu nahazování chcánkama. Ten můj to dělá, když se dostane k cizím králíkům (značkuje) nebo když se naštve (chci ho chytit a zavřít, odhaním ho).
Králíci nemají rádi, když jim sahame do jejich prostoru, samec tak nejspíš dává najevo nespokojenost, že mu tam vrtáte a zároveň vám jasně říká že je to jeho. Takže jedině ho asi nějak uplácet nebo rychle uhýbat než vás trefí :D

26.2.2021 11:51
petr008

XXX.XXX.139.160

Jeho??? No tak to je pěkné, že je to jeho. Tu králíkárnu jsem mu stavěl vlastníma rukama a teď ho mám uplácet za to, že tam ráčí bydlet?
Už tak se kolem něho skáče jak kolem malovaného vejce.
Bych si to s ním hned vyměnil. Dvakrát denně krmení, furt nová podestýlka, každou chvíli jiná samice. Žije si jak milostpán na zámku a ještě bude dávat najevo nespokojenost...

Přidejte reakci

Přidat smajlík