Jak králíka naučit pít z napáječky

Kalifornský (Kal)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2021 15:24
Skotyy

XXX.XXX.5.247

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak jste svého králíka naučili pít z napáječky. Moje dospělá samice neumí pít z napáječky, místo toho, aby to cucala tak to tahá.
Předem děkuji za jakoukoliv radu.

16.3.2021 08:48
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.131

Dejte králíka k napáječce a na čumáček/tlamičku dejte trošičku vody. Naučí se, že z tama teče voda. Pokud ne, vyměňte ji za keramickou nebo závěsnou/šroubovací misku.
Závěsnou ale lehce sundá a vylije, za mě je nejlepší dát tu šroubovací a někam nízko.

26.3.2021 20:48
mezek

XXX.XXX.235.39

Moc se omlouvám, ale tohle vážně je potřeba králíka učit?
První rok života můj králík pil z betonové misky. Naučil se to tak, že měl žízeň a voda byla v misce. Později jsem koupil napáječku, to především z důvodu, že se nemusí tolik čistit jako miska, kterou si bohužel králík, který má v oblibě vodu i mimo pití, je schopen zaneradit celkem brzy a já potřeboval občas na víkend odjet a přes fakt, že jsem mu nechával 2-3 mističky plné vody vždy po návratu ve všech miskách byla srst nebo natahane seno, prostě důkazy, že do misky lezl.

Tak jsem k miskam dokoupil napáječku a do misek nedával vodu. Byly dvě možnosti:
1. Králík bude trpět dehydratací, přes fakt, že se mu nad hlavou houpe nádoba plná vody
2. Králík zkusí nový příjem vody, protože není úplně blbý.

Došlo k tomu že pokud mu naplním misku a napáječku, z napáječky pije a misku má do zálohy, veškeré učení probíhalo stylem: máš žízeň? Zkus najít vodu.
Místy mi přijde že lidi tady mají králíky za větší exoty než jsou. Vždyť to jsou tak chytrý zvířata, tedy alespoň z mé dosavadní zkušenosti...

30.3.2021 19:53
Markéta Kostková

XXX.XXX.212.183

mezek napsal(a):
Moc se omlouvám, ale tohle vážně je potřeba králíka učit?
První rok života můj králík pil z betonové misky. Naučil se to tak, že měl žízeň a voda byla v misce. Později jsem koupil napáječku, to především z důvodu, že se nemusí tolik čistit jako miska, kterou si bohužel králík, který má v oblibě vodu i mimo pití, je schopen zaneradit celkem brzy a já potřeboval občas na víkend odjet a přes fakt, že jsem mu nechával 2-3 mističky plné vody vždy po návratu ve všech miskách byla srst nebo natahane seno, prostě důkazy, že do misky lezl.

Tak jsem k miskam dokoupil napáječku a do misek nedával vodu. Byly dvě možnosti:
1. Králík bude trpět dehydratací, přes fakt, že se mu nad hlavou houpe nádoba plná vody
2. Králík zkusí nový příjem vody, protože není úplně blbý.

Došlo k tomu že pokud mu naplním misku a napáječku, z napáječky pije a misku má do zálohy, veškeré učení probíhalo stylem: máš žízeň? Zkus najít vodu.
Místy mi přijde že lidi tady mají králíky za větší exoty než jsou. Vždyť to jsou tak chytrý zvířata, tedy alespoň z mé dosavadní zkušenosti...

Často to králíci nepochopí, my to taky museli naučit.

30.3.2021 20:06
PiLnÍk

XXX.XXX.234.241

Markéta Kostková napsal(a):
Často to králíci nepochopí, my to taky museli naučit.

Stejně pořád nechápu, co je třeba učit, nic. Vždyť to zvíře vážně není hloupé a tu vodu by našlo. Hlavně teda „učení" způsobem, že se dá králíkovi voda na čumák je fakt hloupý. Pochopil to sám, nic jste „učit" nemusela, to vaše „učení" žádný vliv nemělo. Plus píšete, že často to králíci nepochopí, i když máte zkušenost jen s jedním, který to vlastně taky chápal..

31.3.2021 17:26
hokrví

XXX.XXX.96.97

Viděl bych to tak, že kapka by byla na napaječce aby se králík snažil ji olíznout.

31.3.2021 21:26
kamil.č

XXX.XXX.14.162

Zrovna jsem si také pořídil niplové napáječky, litrové, a jsou perfektní. Nemůžu si to zatím vynachválit. Králíci se naučili pít sami bez problémů. Mrzí mě jediná věc, a to že jsem si je nepořídil dřív! Ať se vám daří!

Přidejte reakci

Přidat smajlík