Váha mláďat kříženého burgundského králíka

Burgundský (Bu)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dominika_varešová

13.3.2021 19:10
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

Dobrý den,

aktuálně mám 4 měsíce mladé králíky. Tito mají váhu mezi 2,2 až 2,4 kg.
Soused mi říká, že ve 4 měsících by měli už dávno mít minimálně 3kg ne-li více.
Krmíme senem, ječmenem + granule, voda. Sem tam dostanou suchý chléb nebo jablko, slupky od kedluben.
Děláme něco špatně, že váha je jaká je? Krmíme 1x denně. Matka je Bu, otec Vss.
Děkuji za předmětné rady.
Děkuji.
Dominika

13.3.2021 19:42
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Mlade kraliky krmit jedenkrat denne, je malo..krmime 2x denne, granule,jecmen,ovesne vlocky..seno..

Dominika_varešová

13.3.2021 20:14
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

ančovička1 napsal(a):
Mlade kraliky krmit jedenkrat denne, je malo..krmime 2x denne, granule,jecmen,ovesne vlocky..seno..

OK, děkuji za radu. My brali v potaz, že když mají ještě půl misky s ječmenem a granulemi, něco málo sena v jeslích, tak jim postačí krmení 1x denně. Zkusíme změnit návyky a budeme krmit 2x denně.

13.3.2021 20:24
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Dominika_varešová napsal(a):
OK, děkuji za radu. My brali v potaz, že když mají ještě půl misky s ječmenem a granulemi, něco málo sena v jeslích, tak jim postačí krmení 1x denně. Zkusíme změnit návyky a budeme krmit 2x denně.

Pridala bych ty ovesne vlocky..jestli maji stale plne misky, tak by to mohlo stacit jednou,zalezi na tom,jak maji misky velke a kolik kraliku je v kotci..nejlip to odhadnete sami..2,4 kg neni zas tak malo,co kralici vazi..

georgi

13.3.2021 22:06
georgi

XXX.XXX.168.114

Ve čtyřech měsících má být váha burgunského 2,80kg a VSS 2?90 kg . Podle mě jsou malí .Zabíjím ve čtyřech až čtyřech a půl měsících na váze minimálně 3 kg . Krmení jedenkrát denně je málo a proto mají tak malou váhu .

13.3.2021 22:12
Vali80

XXX.XXX.69.130

Dobrý den, mám také křížence Burgundské. Samec je Bu, samice SiV. Krmím 2x denně, při porážce v 16-18 týdnech mají 2,1-2,3 čistá váha, takže hrubá váha určitě přes 3,5 kila. A to nekrmím ječmenem, protože ho nechtějí. Krmím ovsem + vlastní směs, který je dietnejši.

Dominika_varešová

14.3.2021 01:24
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

georgi napsal(a):
Ve čtyřech měsících má být váha burgunského 2,80kg a VSS 2?90 kg . Podle mě jsou malí .Zabíjím ve čtyřech až čtyřech a půl měsících na váze minimálně 3 kg . Krmení jedenkrát denně je málo a proto mají tak malou váhu .

Děkuji za postřeh. Budeme krmit 2x denně.

14.3.2021 10:36
samec

XXX.XXX.96.100

Dobrý den,

Krmíme senem, ječmenem + granule, voda. Sem tam dostanou suchý chléb nebo jablko, slupky od kedluben.
Děkuji.
Dominika

No , máte tady spoustu postřehů ohledně krmení ....Chovám velké plemeno a krmím jednou denně .....přírůstky mám dle vzorníku vyšší ....Moje krmná dávka se skládá ječmen, granule králíčí, granule telecí , nahý oves , slunečnice, kukuřice, občas přidávám bramborové slupky syrové, nebo celou bramboru, seno mají k dispozice neustále a samozřejmě vodu. Pokud má samice mladé, tak i namočené pšeničné otruby...zasypávám vitamíny ....Občas dostanou i celer, jablko....zelí...Pokud čistím kotce , tak nastelu hodně slámy a ten den již nedostanou seno...Pravidelně před odstavem přeléčím proti kokcidióze Emanoxem, a občas přidám do vody trochu octa....Ve zhruba 3 měsících odstavuji mladé králíky samostatně , každého zvlášť....Pokaždé ,, když chodím krmit, tak musí být misky prázdné a králíci čekají...Možná , že mě bude někdo osočovat , že hladoví, ale není to pravda , raději u králíků méně, než více.....takto to má vychytané za x let a funguje to perfektně. Pokud jsem krmil dvakrát denně , zdravotní stav u králíků nebyl v perfektní kondici a navíc byla spousta krmení v podestýlce.....

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2021 16:49

Dobrý den,

Děkuji.
Dominika

Uvedená hmotnost je malá. 2,2 kg má mít Bu ve třech měsících. Není králík jako králík. Zvažte si oba rodiče kolik váží. Pokud Bu má pouze 4 kg a Vss 4,5 kg tak nečekejte zázraky. Může to být důvod proč jsou tak malý (praděpodobnější než chyba v krmení). Bu musí mít 4,5 kg popř. i více a Vss 4,5 kg i více pokud chcete aby odchov rostl. Králíky neléčím, pouze jednou týdně do vody jablečný ocet.

Dominika_varešová

16.3.2021 19:47
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Uvedená hmotnost je malá. 2,2 kg má mít Bu ve třech měsících. Není králík jako králík. Zvažte si oba rodiče kolik váží. Pokud Bu má pouze 4 kg a Vss 4,5 kg tak nečekejte zázraky. Může to být důvod proč jsou tak malý (praděpodobnější než chyba v krmení). Bu musí mít 4,5 kg popř. i více a Vss 4,5 kg i více pokud chcete aby odchov rostl. Králíky neléčím, pouze jednou týdně do vody jablečný ocet.

Matka Bu má 4,6kg a otec Vss má 4,7kg.

16.3.2021 19:51
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Ja mam Burguny asi o kilo vetsi..

16.3.2021 20:04

Vss má mít 4,5 - 5,5kg a Bu 4,25 -5,25kg,takže jsou v normálu,ale mládý by ve 4 měsících měli mít víc,jak už bylo uvedeno,ale také záleží na počtu ve vrhuJ aké granule krmíte? A poměr granule ječmen?

Dominika_varešová

16.3.2021 20:10
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

Vss má mít 4,5 - 5,5kg a Bu 4,25 -5,25kg,takže jsou v normálu,ale mládý by ve 4 měsících měli mít víc,jak už bylo uvedeno,ale také záleží na počtu ve vrhuJ aké granule krmíte? A poměr granule ječmen?

Vrh byl v počtu 8 mladých. Granule jsou KK 2. Poměr v rámci klasické dvojmisky je 2/3 ječmen 1/3 granule.

16.3.2021 20:22

Vrh byl v počtu 8 mladých. Granule jsou KK 2. Poměr v rámci klasické dvojmisky je 2/3 ječmen 1/3 granule.

Nejsou to náhodou granule s kokcidiostatiky?Ty by se neměly s ničím míchat.

Dominika_varešová

16.3.2021 20:26
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

Nejsou to náhodou granule s kokcidiostatiky?Ty by se neměly s ničím míchat.

Ano jsou. Tuhle informaci slyším prvně. Můžete to prosím více popsat z jakého důvodu nemíchat. Případně čím krmíte Vy a jak často. Moc děkuji za předmětné a cenné rady.

16.3.2021 20:41

Ano jsou. Tuhle informaci slyším prvně. Můžete to prosím více popsat z jakého důvodu nemíchat. Případně čím krmíte Vy a jak často. Moc děkuji za předmětné a cenné rady.

Protože když je namícháte s čímkoliv, rozředíte množství (dávku) kokcidiostatik. Takže to a) nemusí na kokcidie zabrat a b) si vyrobíte rezistenci.

Dominika_varešová

16.3.2021 20:45
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

Protože když je namícháte s čímkoliv, rozředíte množství (dávku) kokcidiostatik. Takže to a) nemusí na kokcidie zabrat a b) si vyrobíte rezistenci.

Prosím o doporučení, které granule by byly optimální pro krmení. děkuji

16.3.2021 21:07

Prosím o doporučení, které granule by byly optimální pro krmení. děkuji

Najděte si granule bez kokcidiostatik nebo se prodávají s bylinným Emanoxem nebo Adicoxem.Už jsem to tu psala několikrát krmím směsí oves,granule s Emanoxem,ječmen,vojtěškové úsušky,slunečnice,ale jelikož máme i kozy,tak králíci dostávají i máčené řepné řízky a sladový květ s otrubami,mláďata od asi 3 týdnů do odstavu dostávají i vločky.

Dominika_varešová

16.3.2021 21:10
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

Najděte si granule bez kokcidiostatik nebo se prodávají s bylinným Emanoxem nebo Adicoxem.Už jsem to tu psala několikrát krmím směsí oves,granule s Emanoxem,ječmen,vojtěškové úsušky,slunečnice,ale jelikož máme i kozy,tak králíci dostávají i máčené řepné řízky a sladový květ s otrubami,mláďata od asi 3 týdnů do odstavu dostávají i vločky.

Vím, že někteří chovatelé krmí granulemi pro telata STARTER se to tuším jmenuje. Můžou byt i tyto?

16.3.2021 21:10

V příspěvku je překlep. Má tam být: Bu musí mít 4,5 kg popř. i více a Vss 5 kg i více pokud chcete aby odchov rostl.

16.3.2021 21:14

Vím, že někteří chovatelé krmí granulemi pro telata STARTER se to tuším jmenuje. Můžou byt i tyto?

Granule pro teleta mají hodně škrobu a ten není pro mladé králíky ve větším množství vhodný,neumí ho trávit a vznikají trávicí problémy.To raději krmte jen kvalitními granulemi pro králíky.

Dominika_varešová

16.3.2021 21:26
Dominika_varešová

XXX.XXX.212.110

Granule pro teleta mají hodně škrobu a ten není pro mladé králíky ve větším množství vhodný,neumí ho trávit a vznikají trávicí problémy.To raději krmte jen kvalitními granulemi pro králíky.

Ok, moc děkuji za cenné rady. Přeji Vám zdravý a spokojený chov :-)

16.3.2021 21:26

Hmotnost 4,7 kg u Vss odpovídá vzorníku pro dospělého králíka, ale do chovu pro jatečné účely bych ho nepoužil. Taktéž může signalizovat problémovou genetiku(růstové schopnosti) a zdraví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík