Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beatrice

20.3.2021 11:28
Beatrice

XXX.XXX.59.61

Dobrý den, prosím existují nějaké tabulky, kolik je třeba sena pro králíky středního plemene (nejlépe ještě pro všechny kategorie, resp. dle pohlaví a hmotnosti králíka), pokud se zkrmují ještě granule? Nenašla jsem žádnou ověřenou informaci. Potřebuji si udělat propočet na rok. Za relevantní odpověď předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2021 11:39

králík denně sežere asi 5% své hmotnosti v sušině krmiva. kolik z toho bude seno záleží na tom, kolik budete krmit granulí. králíci přednostně budou žrát granule.

a při výpočtu ale počítejte taky s tím, že králík hodně sena vytahá a zadupe, tzn. spotřeba bude větší než zkonzumované množství.

georgi

20.3.2021 14:07
georgi

XXX.XXX.168.114

Seno Vám teoreticky spočítala bodlinka . Hlavně záleží jaké seno krmíte , jemnější seno více zadupou . Reálná spotřeba se může od teorie lišit .

20.3.2021 16:17
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Nevim,jestli se da spotreba presne spocitat, my to nepocitame,ale plati" stale plne jesle"😀

20.3.2021 19:57

ančovička1 napsal(a):
Nevim,jestli se da spotreba presne spocitat, my to nepocitame,ale plati" stale plne jesle"😀

ale já chápu tu úvahu. člověk začíná a přemýšlí, kolik má koupit sena, jestli stačí pytel nebo 300 kg kolo a nemá vůbec představu.

20.3.2021 20:03
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ale já chápu tu úvahu. člověk začíná a přemýšlí, kolik má koupit sena, jestli stačí pytel nebo 300 kg kolo a nemá vůbec představu.

..presne tak😀..radsi koupit dvakrat tolik a ani to treba nemusi stacit, kdo chova kraliky, vi, co s tim senem dokazou😁vyhrabou z jesli,vyberou to nejlepsi, zbytek prekusuji na male kousky pro zabavu,nakonec si s tim podestelou😂🐇🐇🐇

21.3.2021 16:11
horal

XXX.XXX.13.26

Zhruba ve dvacet let starých učebnicích se uvádí kolem 100g sena na dospělého králíka denně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík