Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Millan34

22.3.2021 19:16
Millan34

XXX.XXX.44.203

Dobrý den ,
Jsem začátečník a pořídil jsem si první králíky.
Když krmím u samce tak je dost plachý , běhá zbrkle po kotci a když ho chci pohladit aby se zklidnil a zvykl si na mě tak na sebe nenechá sáhnout a dupe nohou o zem.
Myslíte , že se to časem zlepší a je to novým prostředím ? A nemůže to mít nějaký negativní vliv na chov když je takto plachý? Je mu 6 měsíců
Samička je naprosto klidná a tak mi to vrtá hlavou zda je to normální chování nebo ne .
Děkuji za odpovědi M.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2021 19:59

Každý jedinec je jiný,to máte jako u lidí.Některý si zvykne hned ,některému to trvá déle a některý zůstane plachý.Nestresujte ho hlazením,jenom na něj mluvte.Nevím,jak ho máte dlouho,ale musí si zvyknout na vás i na nové prostředí.Na podzim jsem si dovezla samce a chodila jsem ho krmit s kartonem v ruce abych ho strčila za dvířka aby mě neutekl,jak lítal a skákal.A dnes čeká u dvířek na pohlazení.

Millan34

22.3.2021 20:39
Millan34

XXX.XXX.44.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Každý jedinec je jiný,to máte jako u lidí.Některý si zvykne hned ,některému to trvá déle a některý zůstane plachý.Nestresujte ho hlazením,jenom na něj mluvte.Nevím,jak ho máte dlouho,ale musí si zvyknout na vás i na nové prostředí.Na podzim jsem si dovezla samce a chodila jsem ho krmit s kartonem v ruce abych ho strčila za dvířka aby mě neutekl,jak lítal a skákal.A dnes čeká u dvířek na pohlazení.

Mám ho teprve několik dní, děkuji za odpověď

22.3.2021 21:37

Millan34 napsal(a):
Mám ho teprve několik dní, děkuji za odpověď

Tak to si zvykne.

georgi

23.3.2021 14:50
georgi

XXX.XXX.168.114

Nesnažte si ho pohladit .Když krmíte nechte mu v králíkárně zadní prostor kam nesaháte . Bude tak mít pocit bezpečí z toho že se má kam schovat a že na něj nedosáhnete . Časem se uklidní a i pro pohlazení si příjde . Dejte mu čas .

Přidejte reakci

Přidat smajlík