Úmrtí zakrslého králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2021 18:26
SandyKuran

XXX.XXX.247.71

Dobrý den,
mám dvě holčičky (sestry) cca 4 roky starý zakrslé králíčky od chovatelky . Bohužel dnes mi jedna umřela. Nebyla v křeči naopak mi přišlo že hajá v klidu s otevřenýma očima. Celí den byla naprosto v pořádku a nic nenasvědčovalo že by měla umřít. Holky měli celoroční výběh i se zahrádkou, kde si norovali a s pořádným domečkem, aby jim nebyla zima.
Mám pocit, že ta co žije je smutná a bojím se aby neumřela taky protože, byli od mala spolu a nikdy nebyli oddělení. Chci se tedy zeptat jestli to mohla být nějaká nemoc bez příznaků a může to mít ta druhá? Mám té co žije pořídit jiného králíčka (holku)? A nebo by ji postačilo morče? Bojím se, aby nezačala strádat a nebo aby neumřela taky.
Děkuju za odpovědi.

27.3.2021 18:32
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Na mor králiků mohou uhynout bez předešlých příznaků - byla očkovaná?

27.3.2021 19:29
SandyKuran

XXX.XXX.247.71

Nevím jestli od chovatelky ale od nás bohužel ne. Může to mít i ta druhá?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2021 19:31

Jak je máte dlouho,mor se očkuje každoročně.Pokud není naočkovaná,tak může.

27.3.2021 19:38
SandyKuran

XXX.XXX.247.71

Ale neumírala v křečích byla jako by ulehla a prostě tak umřela. Nebyla zkřečovatěle natáhnutá vypadala že umřela poklidnou smrtí.
Máme je cca 4 roky.

27.3.2021 19:53

SandyKuran napsal(a):
Ale neumírala v křečích byla jako by ulehla a prostě tak umřela. Nebyla zkřečovatěle natáhnutá vypadala že umřela poklidnou smrtí.
Máme je cca 4 roky.

A to jste je za celé 4 roky neočkovali?Úhyn může být tak rychlý,že si laik ani žádných příznaků nevšimne.

27.3.2021 19:58
SandyKuran

XXX.XXX.247.71

To by ale umřela v křečích ona v křeči nebyla měli jsme již více králíků a vím jak vypadá když králík umře v křeči.

27.3.2021 20:09

SandyKuran napsal(a):
To by ale umřela v křečích ona v křeči nebyla měli jsme již více králíků a vím jak vypadá když králík umře v křeči.

Vůbec nemusí umřít v křeči.

27.3.2021 20:14
SandyKuran

XXX.XXX.247.71

Za jak dlouho by umřela ta druhá jestli je nakažena?

Přidejte reakci

Přidat smajlík