Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pokornaaa112

2.4.2021 14:47
Pokornaaa112

XXX.XXX.89.233

Zdravím,
kralickovi se udělala boule u pusinky. Vůbec netuším co to muže být ale bohužel jsem vyčerpána. Kralicka máme týden doma a už dvakrát veterina poprvé průjem což jsme vylecili plus byl podvyziveny to už se lepší. Dnes cmelicci. A teď po veterine jsem si všimla tohohle už nevim.
Bohužel nejspíš budu muset znovu na veterinu.
Děkuji za vaše rady a tipy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2021 14:59

Vypadá to,že má ten čumák celý mokrý,neprská?Nemá mokrou vnitřní stranu předních pacek?Jak je starý?Odkud ho máte?

Pokornaaa112

2.4.2021 15:15
Pokornaaa112

XXX.XXX.89.233

Kralicka jsme dokrmuje ještě proto má takovou celou tlamicku. Je hrozné podvyziven. Vzali jsme si ho od chovatele který asi nebyl dobrý chovatel měl nám se poslat na e-mail jak očkováni tak papíry ostatní nic neposlal bohužel se už ani neozyva kralicek je cely zbedovany každou chvíli něco rýmu jsme léčili antibiotiky sedm dni dokrmovali a dávali kapky na podporu chuti. Kralicek papá a hodně pije bobky má normální akorát se mu objevilo tohle vůbec nevim co to je a jestli je to nějaký vazby nebo to zmizi

2.4.2021 16:24

Dokrmovali ručně?Proč?Je to nejspíš králíček z nějaké množírny,jelikož skutečný chovatel by ho neprodal dřív jak v 8 týdnech,ještě lépe v 10. Králíci se od nějakých 3 týdnů uživí i sami..Očkovaný určitě není a rodokmen také určitě nemá,to by vám ho dal s králíčkem.Na fotce to vypadá jako nějaká odřenina,nemohl se o něco poranit,píchnout?Byli jste u "chovatele",viděli podmínky kde králíček vyrůstá,dal vám krmení čím krmí,víte kdy se narodil?

Pokornaaa112

2.4.2021 16:45
Pokornaaa112

XXX.XXX.89.233

No prave ne. On žere sám všechno seno granule bylinky a vše mu dáváme a on papá dokrmovali jsme ho aby trosku přibral a víc se mu to zažívání rozjelo. Dokrmovali jsme rozpustnym senem. Nevim jestli se píchl maximálně o klec ale nic jinak tu není ostré nebo nějak jinak nebezpečné. Spis mi přijde ze je to tvrdá bulka a uvnitř taková žlutá něco jako aft. Ale normálně přes to ji vše pije. Granule dostal od chovatele a i vodu s vitaminy co měl pít nějak tři dny.

2.4.2021 19:13

Pokornaaa112 napsal(a):
No prave ne. On žere sám všechno seno granule bylinky a vše mu dáváme a on papá dokrmovali jsme ho aby trosku přibral a víc se mu to zažívání rozjelo. Dokrmovali jsme rozpustnym senem. Nevim jestli se píchl maximálně o klec ale nic jinak tu není ostré nebo nějak jinak nebezpečné. Spis mi přijde ze je to tvrdá bulka a uvnitř taková žlutá něco jako aft. Ale normálně přes to ji vše pije. Granule dostal od chovatele a i vodu s vitaminy co měl pít nějak tři dny.

Voda s jakýmí vitamíny,nebyla to náhodou kokcidiostatika?Pokud je uvnitř něco žlutého,pak je to nejspíš hnis.To by chtělo vymačkat a vydezinfikovat.Ale to se z fotky nepozná.
Jaké máte granule?
Edit. Právě s těmi "vitamíny"by to dávalo smysl.Hubenost,průjem,špatné zažívání,nejspíš vám prodal králíka s kokcidiózou.

Pokornaaa112

2.4.2021 20:17
Pokornaaa112

XXX.XXX.211.175

Byli jsme hned u veterináře. Dal nám léky na rýmu na chuť a rozpustné seno kralicek má normální bobky teď úplně hezky kulaté tvrdé. A granule jsme mu prave chtěli změnit ne nějaké lepší a dražší ale kralicek je nechce zrat. Takže nevim co s tím. Koupili jsme mu granule verselaga junior a bez šance proroze ty co má mi nepřijdou moc dobrý. No jinak mu dáváme několikrát denně čerstvé seno v kterém je strašně vybiravy máme čtyři druhy a nic moc jen jedno nějak tak žere plus dáváme bylinky a každý den čistou vodu

2.4.2021 21:09
Fatu

XXX.XXX.167.107

Podle fotky a popisu jak říkáte, tak by to mohl být abces..chce to propichnout a nebo malá incize.. A hlavě po té vyčistit.. Ale jestli stim nemáte, zkusenosti tak zase vterina.. a ATB asi budou potřeba..

Pokornaaa112

2.4.2021 21:41
Pokornaaa112

XXX.XXX.211.175

Achjo no nic jiného nám nezbývá no a jinak nemáte nějaký typ jak králíka naučit zrat jiné granule než na který je zvyklý pokud to je možný vůbec no a ještě jsem všimla ze fakt málo málo kdy kralicek začne mít takový tik třeba na pět sekund sebou tak skube viděla jsem to zatím asi dvakrát třikrát a bojim se ze to muže být také něco vážného

2.4.2021 21:56
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Má cenu ho trápit?
Ukončila bych to trápení.

Je to mládě nebo dospělý králík?
Ovesné vločky dáváte?

Pokornaaa112

2.4.2021 22:42
Pokornaaa112

XXX.XXX.211.175

Nedavame ? On je v pořádku jinak skáče běhá vše. Tak samozřejmě pokud tyhle problémy budou nějakou dobu furt pretrvavat a bude furt něco samozřejmě ho nechci trápit. Ale snažím se mu dat co nejvíc aby byl zdravý a dostal se z toho nechci ho dat pryč kvůli tomu ze má nějaké problémy co se zatím daji léčit

2.4.2021 22:47
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Je to dospělý králík?

arte.P

2.4.2021 22:56
arte.P

XXX.XXX.13.233

Pokornaaa112 napsal(a):
Nedavame ? On je v pořádku jinak skáče běhá vše. Tak samozřejmě pokud tyhle problémy budou nějakou dobu furt pretrvavat a bude furt něco samozřejmě ho nechci trápit. Ale snažím se mu dat co nejvíc aby byl zdravý a dostal se z toho nechci ho dat pryč kvůli tomu ze má nějaké problémy co se zatím daji léčit

Možná se snažíte až moc. Králíka máte týden, za tu dobu dostal nejspíš sulfonamidy (vitamíny ve vodě), antibiotika na rýmu a kupu dalšího. To by odrovnalo i zdatnějšího jedince.

S průjmem přijel nebo to začalo až u Vás? - např. po těch ATB, co změna krmné dávky - pamlsky, ovoce....

2.4.2021 23:21
Fatu

XXX.XXX.167.107

Encefalitozoonoze.. To může, byt..kdyz má tiky a nebo jako, že neudrží, hlavu v klidu..

Pokornaaa112

3.4.2021 00:20
Pokornaaa112

XXX.XXX.211.175

Není miminko asi kolem 10 týdnu

Pokornaaa112

4.4.2021 09:51
Pokornaaa112

XXX.XXX.89.233

Zdravím, tak se znovu ozyvam tentokrat jsem to natočila a kralicek u toho děla jak kdyby zvuky jak kdyby měl skytavku

Přidejte reakci

Přidat smajlík