Samice králíka močí na mládata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mao

4.4.2021 23:38
Mao

XXX.XXX.211.57

Zdravím, už se někdo setkal s tím, že samice začala močil na svá mládata?
Stalo se to po tom, co jsem jim vyměnil bydlení, bylo již celé promočené včetně srsti, byly v tom od narození, dal jsem je do čisté vrstvy sena a druhý den byly chudinky celé mokré, pomočené a od té doby je takto pomočí každý den, do výměny "brlohu" to nedělala, mládata byla suchá.
Nemá s tím někdo zkušenost?

6.4.2021 00:15
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Nemel jste ji menit hnizdo..samice se citi ohrozena a mlade zlikviduje..to instinktivne delaji i jina zvirata..

6.4.2021 05:48
horal

XXX.XXX.13.26

Já si myslím, že nejde o močení samice na mláďata, ale že samice o ně nestará. Samice olizováním nutí králíčata vyprázdnit se a exkrementy požírá. Z nějakého důvodu to nedělá, anebo mají mladá průjem špatnou výživou samice, či více nekontrolovaně močí třeba prochladnutím a mohou to být všechny okolnosti dohromady, jak se lidově říká, serou si do vlastního hnízda. Ti králíčata to třeba přežijí, ale nikdy z nich nebudou plnohodnotní králíci. Nevylučuji však, že by to mohlo být opravdu močení samice. Je to však málo pravděpodobné a ještě jsem se s tím nesetkal, kdežto s výše popsaným případem ano.

6.4.2021 07:01
ančovička1

XXX.XXX.220.111

horal napsal(a):
Já si myslím, že nejde o močení samice na mláďata, ale že samice o ně nestará. Samice olizováním nutí králíčata vyprázdnit se a exkrementy požírá. Z nějakého důvodu to nedělá, anebo mají mladá průjem špatnou výživou samice, či více nekontrolovaně močí třeba prochladnutím a mohou to být všechny okolnosti dohromady, jak se lidově říká, serou si do vlastního hnízda. Ti králíčata to třeba přežijí, ale nikdy z nich nebudou plnohodnotní králíci. Nevylučuji však, že by to mohlo být opravdu močení samice. Je to však málo pravděpodobné a ještě jsem se s tím nesetkal, kdežto s výše popsaným případem ano.

Ano neni to normalni a mate pravdu,ze se samice zrejme nestara a necisti po nich, proto jsou kralicata mokra.. opustila je, uhynou..a nejspis to bude tim, ze chovatel hnizdo prestehoval nebo predelal...nepise,jak byla kralicata stara..

Přidejte reakci

Přidat smajlík