Zakrslí králík chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

----_-

9.4.2021 07:37
----_-

XXX.XXX.208.208

Dobrý den,
mám zakrslého králíčka jakožto domácího mazlíka,mám jí asi tři a už jsi na mě docela zvykla ale v kleci na mě útočí hryže mě skoro mě nepustí do klece, musím ji vytahovat, když ji chci uklidit a mimo klec, když je puštěná, tak za mnou chodí olizuje mě prostě jako bych měla dva králík.
Takže se chci zeptat, jestli nemáte nějakou radu co s tím, aby na mě tak neutočila, předem děkuji za odpověď.

arte.P

9.4.2021 08:52
arte.P

XXX.XXX.159.67

Myslím, že je chováním naprosto v normě. Dělala jsem statistiku chování zakrslíků na základě zdejších diskuzí a ve výsledku - polovina se chodí vychcat majiteli do postele a druhá polovina útočí na různé části jeho těla, extra případy zvládají obojí.

Absolutně nechápu popularitu králíků jako domácích mazlíčků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2021 14:11

arte.P napsal(a):
Myslím, že je chováním naprosto v normě. Dělala jsem statistiku chování zakrslíků na základě zdejších diskuzí a ve výsledku - polovina se chodí vychcat majiteli do postele a druhá polovina útočí na různé části jeho těla, extra případy zvládají obojí.

Absolutně nechápu popularitu králíků jako domácích mazlíčků

Protože občas tady někdo napíše, jak je to skvělý mazlík a dá se vychovat a naučit spoustu věcí, včetně používání WC. Jenže to je mezi králíky bíla vrána. Pidi králík je pořád králík s nějakým instinktivním chováním, které se moc ovlivnit nedá. Si myslím.

9.4.2021 17:41
bongani

XXX.XXX.45.91

Tak já se králíků musím zastat. Mám ročního nekastrovaného samce a je to největší miláček. Na záchod chodí od začátku, nic neznačkuje, není agresivní, nic neničí (tedy nemá řezáky, což je myslím docela výhoda). Jinak je kontaktní, chytrý, opravdu se dá naučit různé kousky a nikdy bych nevěřila, že to bude takové úžasné domácí zvíře.

9.4.2021 20:48

bongani napsal(a):
Tak já se králíků musím zastat. Mám ročního nekastrovaného samce a je to největší miláček. Na záchod chodí od začátku, nic neznačkuje, není agresivní, nic neničí (tedy nemá řezáky, což je myslím docela výhoda). Jinak je kontaktní, chytrý, opravdu se dá naučit různé kousky a nikdy bych nevěřila, že to bude takové úžasné domácí zvíře.

Nezpochybňuji. Ale kolik takových statisticky je? Na zdejší diskusi moc ne.

9.4.2021 21:37
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kdysi jsem k narozeninám dostala zakrsleho králíka, ve finále až tak zakrslí nebyl, ale byl malý, to ano.Byla jsem překvapená, jak milé a kontaktní zvíře to je. Nicméně, nikdy jsem ho nechovala, netahala, nezvedala ( jen v nejnutnějších případech). Nechala jsem ho chovat se přirozeně, nikam jsem ho netlačila. Který králík v dětské péči to má?

9.4.2021 21:40
bongani

XXX.XXX.45.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

To máte asi pravdu, ale nebude to spíš tím, že na diskuzi většinou píšou ti, co mají s králíkem nějaký problém? Jinak můj zakrslý není, má 4 kila.

10.4.2021 01:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

no, soudě podle diskuze na fauně by se totéž dalo říci i o psech.

taky mám hodnýho králíka, co není agresivní a je čistotný a mazlivý.

11.4.2021 17:21
Anna Velká

XXX.XXX.3.154

Jojo my taky

12.4.2021 10:51
jkx

XXX.XXX.230.156

arte.P
ve vsech diskusich se resi prevazne problemy. nepodarilo mi najit prispevek typu: mam uzasny a poslusny zvire, poradte prosim, jak ho zkazit.

12.4.2021 20:33
juhaj

XXX.XXX.164.121

jkx napsal(a):
arte.P
ve vsech diskusich se resi prevazne problemy. nepodarilo mi najit prispevek typu: mam uzasny a poslusny zvire, poradte prosim, jak ho zkazit.

To mi nenapadlo. Zajímavé, že. 🤨

NU

14.4.2021 22:22
NU

XXX.XXX.61.222

Dobrý den,

králíček považuje klec jako svoje místo (teritorium).

Králíček nelibě nese, když se mu sahá do klece po miskách. Někteří to ignorují, ale více se stává, že to králíček bere jako zásah do svého území a po ruce může i vyjet. Pokud mu potřebujete doplnit jídlo, je dobré misky umístit blízko vchodu, abyste při jejich plnění co nejméně zasahovali do klece, nebo počkejte s jejich naplněním do chvíle, kdy králíček bude mimo klec. Nedělejte prudké pohyby, mluvte na králíčka klidným hlasem. Chvíli trvá, než si zvykne na to, že mu nechcete nic sebrat ale naopak - dát mu dobré jídlo.
Nezačínejte čistit klec v případě, že je králíček uvnitř – počkejte raději, až klec opustí. Stejně za vámi přijde a bude vás kontrolovat, možná vám bude pomáhat – hýbat s věcmi, které jste při čištění nechali na zemi vedle klece. Nebo kontrolovat, zda to děláte dobře :) Pokud ale budete chtít záchůdek čistit, když je králíček uvnitř, často to bude brát jako zásah do svého teritoria.

V případě, že potřebujete poradit ohledně mazlíčka, můžete se s dotazem obratit na stránku:

http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=

Přidejte reakci

Přidat smajlík