Deni_kralik

XXX.XXX.235.77
Dobrý den,
chtěla bych očkovat svého králíka na veterinární klinice Salvus v Mladé Boleslavy, ale králíka mám od své sestřenice a ta je tam s ní zaregistrovaná a já nevím kolik by to přibližně mohlo stát.
Prosím nějakou odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Deni_kralik
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych očkovat svého králíka na veterinární klinice Salvus v Mladé Boleslavy, ale králíka mám od své sestřenice a ta je tam s ní zaregistrovaná a já nevím kolik by to přibližně mohlo stát.
Prosím nějakou odpověď.
Nevím, jak souvisí očkování se sestřenicí a registrací. Nejlépe na kliniku zavolata a zeptat se, my nevíme, jaké tam mají ceny.
efina

XXX.XXX.59.43
Cena očkování závisí také na tom, jestli máte očkování na rok nebo půl roku.
efina

XXX.XXX.59.43
Vše o očkováním králíčků najdete zde
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=otazky#ockovani
arte.P

XXX.XXX.138.149
efina
napsal(a):
Vše o očkováním králíčků najdete zde
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=otazky#ockovani
dovolím si citaci z těchto stránek: Vakcinační schéma:
Poprvé: v 10.týdnu života
Znovu: v 6 měsících
a pak každých 6 měsíců - nejlépe na jaře a na podzim (imunita přetrvává u moru 4 a u myxomatozy 6 měsíců)
Může mi někdo vysvětlit, proč pokud přetrvává imunita 4 měsíce, tak očkujeme každých 6? Nevychcípe mi to za ty dva měsíce bez imunity?

arte.P
napsal(a):
dovolím si citaci z těchto stránek: Vakcinační schéma:
Poprvé: v 10.týdnu života
Znovu: v 6 měsících
a pak každých 6 měsíců - nejlépe na jaře a na podzim (imunita přetrvává u moru 4 a u myxomatozy 6 měsíců)
Může mi někdo vysvětlit, proč pokud přetrvává imunita 4 měsíce, tak očkujeme každých 6? Nevychcípe mi to za ty dva měsíce bez imunity?
Ono to vakcinační schéma je pěkně zavádějící.Pokud bude nepříznivá nákazová situace,tak v 10 týdnech už také nemusíte mít co očkovat.
I přetrvávají iminita je nepřesně napsaná.Vždy záleží jakou vakcínou se očkuje a od toho se odvíjí délka imunity.
Monovalentní vakcíny mají jinou délku imunity než kombinované.
Třeba pestorin proti moru má 1 rok.
Pokud je nepříznivá nákazová situace tak se doporučuje očkovat mor už v 6 týdnech a mor2 už ve 4 týdnech,zrovna tak MXT,s následným přeočkováním v těch 10 týdnech.Jelikož v té době už nemají králíčata imunitu od matky a vytvoří si dostatek svých protilátek.
Sama očkuji podle nákazové situace v okolí.Většinou mor 6.,9.,12. týden + výstaváky ještě minimálně jednou.
MXT 5.,8.,11 a opět výstaváky ještě jednou.
Chovné kusy,co už byli očkované ,očkuji 1x ročně.
efina

XXX.XXX.59.43
Jelikož dotaz byl na zakrslého králíka, myslím, že slečna má mazlíčka doma a ne venku.
Tím pádem je menší riziko, že se nakazí mixomatozou (od bodavého hmyzu) a nebo králičím morem.
Stránky na webu kralici.cz se zabývá chovem mazlíčků, nikoliv králíků na maso.
No jo, já myslela, že zde píší inteligentní lidé, kteří rozlišují mazlíčky a užitkové zvířata.
Slečně, která má dotaz na chov mazlíčků bych doporučila stránky
http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0
Zde se jí dostane kvalitnější a ochotnější rady, než od některých zde přítomných uživatelích.
Jelikož, na této stránce je málo těch, kteří chovají králíčka nebo jiné zvíře na maso, nebo jako užitkové zvíře.
Mám dojem, že spousta uživatelů této stránky ani poradit nechce.
Předbíhají se v tom, kdo napíše tu nejblbejší a nejurážlivější odpověď.
arte.P

XXX.XXX.225.72
efina
napsal(a):
Jelikož dotaz byl na zakrslého králíka, myslím, že slečna má mazlíčka doma a ne venku.
Tím pádem je menší riziko, že se nakazí mixomatozou (od bodavého hmyzu) a nebo králičím morem.
No jo, já myslela, že zde píší inteligentní lidé, kteří rozlišují mazlíčky a užitkové zvířata.
Zde se jí dostane kvalitnější a ochotnější rady, než od některých zde přítomných uživatelích.
Jelikož, na této stránce je málo těch, kteří chovají králíčka nebo jiné zvíře na maso, nebo jako užitkové zvíře.
Takže čeho se držet - bludů na stránkách králíci.cz nebo schématu které doporučují výrobci vakcín? Ti totiž nerozlišují mazlíky a výkrmové.

Tak ono mor i myxomatózu si mužete přinést domů sama.Celá řada chovatelů,co chovají ať už na maso či výstaváky, má s králíky daleko více zkušeností než majitel jednoho mazlíčka.
efina
napsal(a):
Plácáte nesmysly, je potřeba dodržovat vakcinačni schéma přípravku , jak bylo zmíněno výše, a podle situace , obecná rada na králíci .cz je typu jako jezte zeleninu 1xdenně .... z vlastní zkušenosti u zakrslých : dokud jsou u matky tedy cca do 10 týdnu očkuji až v tom 10 týdnu postupně mor I , II, myxomatozu od Biovety nejlépe drží , po té jedince který předním nebyl vakcinován ockuji podle schématu , již vakcinovaného jedince stačí za rok myxu ( mám sítě na dviřkách) mor po 10 měsících , co se tyče ceny ockuje mi veterinář u mne doma takže cena minimální . Jo a na králíci .CZ není pravda , že mor se roznaší hmyzem spíše vzduchem....
ad mlckova
https://zverolekarka.com/mor-kraliku/

A kdo ho roznáší v zimě,kdy se velice často vyskytuje.
jkx
napsal(a):
ad mlckova
https://zverolekarka.com/mor-kraliku/
Popravdě nechápu nač narážíte, že se mýlím? I v článku je jasně napsáno, že se přenáší nejen hmyzem a je tam jasně uvedeno jak ten prevít dokáže přežít všude, takže stačí vítr a od nemocných sousedových králíků se přenese na vaše zvíře . Něco jako ten kovidí ksindl, :) stačí pšiknout a lehne Vám chov.
Torkaa

XXX.XXX.24.85
Dobrý den,
já teda bydlím na Moravě, kde je, pokud vím větší riziko nákazy. Ale kdysi jsem se o tom bavila s veterinářkou, která se právě specializuje na drobné savce. A ta mi řekla, že nejčastěji se používá pro zakrslíky vakcína ,,Pestorin Mormyx", kterou byly kdysi i mý králíčci očkováni, ovšem ta je velmi slabá a postačí spíše jen v Praze. Proto mi je začala očkovat vakcínami: ,,Myxoren", ,,Pestorin", ,,Pestorin RHDV 2". Rovnou upozorním, že se při očkování těmito vakcínami nepropichují uši. A také bych měla zmínit že, přestože jsou účinné, tak se také chodí na další dávku půl roku.
Jinak očkování ,,Pestorinem Mormyx" mě stálo před pár lety 160 Kč, ale bylo to u vesnického veterináře u nás, takže v okolí Prahy v současnosti to bude určitě těch 500 Kč a to bude ještě levné, bych řekla. A pak to očkování 3 vakcínami mě stálo celkem 480 (vakcinace-250 Kč; Pestorin 65 Kč; Myxoren 85 Kč; Pestorin RHDV-80 Kč). Samozřejmě tohle vše berte pouze jako orientační informace. Nejvíc toho zjistíte, když si na kliniku zavoláte, jak už zde psalo mnoho lidí přede mnou.
Pestorin Mormyx má úplně stejné složení jako Pestorin + Myxoren - všechny jsou od stejného výrobce - tedy je "stejně silný" jako kombinace těch dvou následujících.
Rozdílovým prvkem je Pestorin RHDV, což je očkování proti moru králiků 2. typu -"francouzské" mutaci viru, která se objevila v ČR někdy před cca 5 lety.Nemám povědomí, jestli se u nás pořád vyskytuje.
Štefan1
napsal(a):
Pestorin Mormyx má úplně stejné složení jako Pestorin + Myxoren - všechny jsou od stejného výrobce - tedy je "stejně silný" jako kombinace těch dvou následujících.
Rozdílovým prvkem je Pestorin RHDV, což je očkování proti moru králiků 2. typu -"francouzské" mutaci viru, která se objevila v ČR někdy před cca 5 lety.Nemám povědomí, jestli se u nás pořád vyskytuje.
Je a Bude stále
efina

XXX.XXX.59.43
Já mám králíky naočkovány vakcínou Nobivac MYXO-RHD na rok.
Jedno očkování mě vyšlo cca na 360 Kč.