Králik nechce žrát seno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alexxx

19.4.2021 22:01
Alexxx

XXX.XXX.71.1

Zdravím,
mého zakrslého beránka mám už něco málo přes 4 roky a snažím se mu změnit dietu. Jelikož před nějakou tou dobou jsem zjistil ,že mého ušáka krmím špatně. Bohužel ne mou chybou. Když jsem si jej kupoval , slečna ve zverimexu mi říkala že ho mám krmit směskou zrní údajně pro králíčky ,ale nedávno jsem zjistil ,že tyto směsi jsou pro ně špatné a hlavně v nich není žádný rozdíl např. se směsí pro křečky , morčata apod. Seno samozřejmě od malinka dáváme taky ,ale králíčka jsme nekoupili jako úplné miminko. Byl celou dobu zvyklý na zrní a nějak jsme neřešili to ,že seno nějak tak nežere. Samozřejmě už od mala mu každý den přináším zeleninu , nebo ovoce. Bereme ho i na chatu za čerstvou trávou ,takže ta mu taky není cizí a pokaždé mu také bereme větve ovocných stromů na hlodání. Stále mě ale mrzí že můj ušák nejí seno.
Bojím se o jeho zdraví jelikož to by měla být jeho hlavní potrava. Dávám mu granulovanou vojtěšku ,ale můj králík je doslova závislý na směsi zrní ,že by pro to udělal vše. I přesto ,že dostal nažrat očividně mu to nestačí , nebo je prostě chamtivý a neustále když je puštěný hledá právě dané zrní. Málem zabít by se pro něj dokázal aby na box se zrním dosáhl. Když mě to přestane bavit ty jeho prkotiny tak mu to zrní samozřejmě nasypu. Ano vím dělám pravděpodobně chybu a rozmazluji ho ,ale nemůžu se dívat na mého králíka bojujícího o to aby to zrní dostal. Jelikož on se nevzdává
Chtěl bych poradit převážně s tím ,jestli je nějak vážné to ,že můj ušák seno nežere. Dočetl jsem se že samci mají v oblibě seno nežrat a jsou vybíraví tak to mě uklidnilo (psala to nějaká chovatelka) ,ale chci názory více lidí ,k tomu mě nebaví vyhazovat pochcané drahé seno. Zkoušeli jsme čerstvé usušené na zahradě i různé značky. + co mám dělat když má můj králík neustále hlad a prosí mě o zrní? Reálně je na tom tak závislý až je to vtipné. Asi mu to moc chutná

Alexxx

19.4.2021 22:41
Alexxx

XXX.XXX.71.1

Ještě se chci zeptat jestli někdo neví co dělat když mi neustále skáče na postel. Už nevím co mám dělat. Každý večer pořád dokola mi na ní skáče. Hodněkrát se tam i vymočí a hlavně tam bobkuje. Snažil jsem se ho to naučit tím ,že pokaždé co tam skočil jsem ho zavřel do klece na pět minut. Poté jsem zkoušel mu dávat pamlsky když tam neskákal a postel ignoroval. Ale nic nepomohlo. Nechci spát v králičí moči tak prosím jestli nemá někdo nějakou radu

Efina

19.4.2021 22:51
Efina

XXX.XXX.63.81

To, že králík seno nejí, je velký problém jelikož je to jeho hlavní složka potravy. Každému kralíčkovi chutná jiné seno.
Chce to zkoušet, hlavně nekupovat prašné seno co zapáchá.

Zde je odkaz doporučuji přečíst.

https://copik1.wixsite.com/chovmiro/zdrave-krmeni

20.4.2021 09:25
Vanee

XXX.XXX.119.81

Alexxx napsal(a):
Ještě se chci zeptat jestli někdo neví co dělat když mi neustále skáče na postel. Už nevím co mám dělat. Každý večer pořád dokola mi na ní skáče. Hodněkrát se tam i vymočí a hlavně tam bobkuje. Snažil jsem se ho to naučit tím ,že pokaždé co tam skočil jsem ho zavřel do klece na pět minut. Poté jsem zkoušel mu dávat pamlsky když tam neskákal a postel ignoroval. Ale nic nepomohlo. Nechci spát v králičí moči tak prosím jestli nemá někdo nějakou radu

Králiky močia na posteľ z dvoch dôvodov:
1 - je to mäkké
2 - je plná ľudského pachu a on vás takto "preznačkuje" (s týmto niekedy pomôže kastrácia).

Najľahšie je na posteľ ho proste nepúšťať.

Pokiaľ neviete zamedziť, aby sa k posteli dostal, tak na ňu prehoďte nejaký igelit, ten mu bude nepríjemný štruktúrou a zvukom a nebude tam skákať.

Zatvárať ho do klietky nemá zmysel, nespojí si to, "trestať" treba proste hneď v tom momente.

21.4.2021 20:04
mlckova

XXX.XXX.157.153

Efino už dost nevhodných reklam ano?!😏 a co to jako má být: Prašné seno co zapáchá?

21.4.2021 20:08
mlckova

XXX.XXX.157.153

Alexxx napsal(a):
Zdravím,
mého zakrslého beránka mám už něco málo přes 4 roky a snažím se mu změnit dietu. Jelikož před nějakou tou dobou jsem zjistil ,že mého ušáka krmím špatně. Bohužel ne mou chybou. Když jsem si jej kupoval , slečna ve zverimexu mi říkala že ho mám krmit směskou zrní údajně pro králíčky ,ale nedávno jsem zjistil ,že tyto směsi jsou pro ně špatné a hlavně v nich není žádný rozdíl např. se směsí pro křečky , morčata apod. Seno samozřejmě od malinka dáváme taky ,ale králíčka jsme nekoupili jako úplné miminko. Byl celou dobu zvyklý na zrní a nějak jsme neřešili to ,že seno nějak tak nežere. Samozřejmě už od mala mu každý den přináším zeleninu , nebo ovoce. Bereme ho i na chatu za čerstvou trávou ,takže ta mu taky není cizí a pokaždé mu také bereme větve ovocných stromů na hlodání. Stále mě ale mrzí že můj ušák nejí seno.
Bojím se o jeho zdraví jelikož to by měla být jeho hlavní potrava. Dávám mu granulovanou vojtěšku ,ale můj králík je doslova závislý na směsi zrní ,že by pro to udělal vše. I přesto ,že dostal nažrat očividně mu to nestačí , nebo je prostě chamtivý a neustále když je puštěný hledá právě dané zrní. Málem zabít by se pro něj dokázal aby na box se zrním dosáhl. Když mě to přestane bavit ty jeho prkotiny tak mu to zrní samozřejmě nasypu. Ano vím dělám pravděpodobně chybu a rozmazluji ho ,ale nemůžu se dívat na mého králíka bojujícího o to aby to zrní dostal. Jelikož on se nevzdává
Chtěl bych poradit převážně s tím ,jestli je nějak vážné to ,že můj ušák seno nežere. Dočetl jsem se že samci mají v oblibě seno nežrat a jsou vybíraví tak to mě uklidnilo (psala to nějaká chovatelka) ,ale chci názory více lidí ,k tomu mě nebaví vyhazovat pochcané drahé seno. Zkoušeli jsme čerstvé usušené na zahradě i různé značky. + co mám dělat když má můj králík neustále hlad a prosí mě o zrní? Reálně je na tom tak závislý až je to vtipné. Asi mu to moc chutná

Bohužel bez omezení zrní nebude zrát seno,je to jako si dat před sebe talíř oblíbeného jídla a talíř se zdravým jídlem, tak ?! 😁 pokud čtyři roky krmite zrnim pak už asi tlustý bude ;) mel byste mít pevnější vůli

Beatrice

25.4.2021 23:40
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Seno běžně kupované v obchodě zpravidla králíci nechtějí - chce to mít vlastnoručně nasušené - to milují a už se na něj těší, i když před tím snědli granulky. Samotná směs zrní není pro králíky opravdu zdravá, zkuste ho pomalu omezovat a přidávat krmiva na bázi sušené vojtěšky, zeleniny a bylinek a luční seno. Některé granulky obsahují i obiloviny, tak pro začátek můžete zařadit i je. Nebo trochu ovesných vloček. Výborná je také mrkev a petržel (kořen, pár koleček na den, je to také výborný pamlsek). Můžete zkusit i větvičky stromů (pozor, ne všechny jsou pro králíky zdravé!). Hlavně každá změna krmení ať je velice pozvolná! Určitě si za nějakou dobu zvykne a bude šťastný a zdravý.

Alexxx

30.4.2021 08:05
Alexxx

XXX.XXX.71.1

Moc děkuji. Váš komentář mi asi pomohl nejvíce. Právě zkoušeli jsme všechno. Babička měla chovné králíky a domácího sena nám zbylo hodně na půdě. Králíček ho stále nechce papat i přestože je čerstvé a voňavé. Zkoušeli jsme vše. Každopádně větvičky dáváme. Ty si rád pokouše ale za nějakou chvíli ho to přejde a pak se jich ani nedotkne. Je holt vybíravý a své milované zrní prostě neopustí. Ale děkuji určitě zkusím! už teď se snažím zrní omezit a ani ho momentálně nemám koupené :)

2.5.2021 16:56
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jak dlouho je na té půdě? Rok? Pokud víc, nebude už čerstvé a voňavé a nemusí králíkovi chutnat. A pokud dýl, může být i chycené a prašné a pak bude po králíkovi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík