Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kaji

21.4.2021 21:37
Kaji

XXX.XXX.191.76

Dobrý den, mám kralicici, cca 1.6. ji bude 1 rok a teď se nám rozhodla kadit a mocit po celém domě.
Nevíte někdo co s tím?

arte.P

21.4.2021 21:43
arte.P

XXX.XXX.6.195

Uklidit to a zvyknout si, podle četnosti tohoto dotazu zde na Ifauně je to naprosto běžné chování zakrslých králíků a není třeba se tím nijak znepokojovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2021 08:29

Kaji napsal(a):
Dobrý den, mám kralicici, cca 1.6. ji bude 1 rok a teď se nám rozhodla kadit a mocit po celém domě.
Nevíte někdo co s tím?

Nic, králíci to tak dělají.

Beatrice

25.4.2021 23:20
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Pokud je intenzita močení a kálení opravdu zvýšená, možná by chtěla samce. Další možnosti jsou například: cítí pach jiného králíka (můžete si ho přinést třeba na šatech, pokud máte ještě jiné králíky, zvláště samičího pohlaví, venku), nemá vhodnou podestýlku v toaletě, má nedostatek pohybu, rozšiřuje si své teritorium, které si značkuje, snaží se upoutat pozornost, aby jste se jí více věnovali, dává najevo, že se jí něco nelíbí, např. cítí nepříjemný zápach čisticího/mycího prostředku, pach jiného zvířete nebo je v místnosti hluk, atp. Jinak nějaké bobečky jsou pro králíky přirozené (nebobkující králík je ve vážném nebezpečí a může i umřít) a jistě to není žádná katastrofa je uklidit...

Beatrice

26.4.2021 09:14
Beatrice

XXX.XXX.59.133

*...zvláště samčího pohlaví...

26.4.2021 10:15
jkx

XXX.XXX.230.168

je jaro + puberta. vygooglit: kralik puberta. resi to u nas stovky, ve svete tisice lidi. zabavit, unavit, casem to nejspis prejde. mladata ne: kam potom s nima

26.4.2021 15:37

Roční zakrslík není v žádný pubertě,ten je už dávno dospělý.

Lucka1234

15.7.2021 20:30
Lucka1234

XXX.XXX.230.193

Ahoj všichni,
objevila jsem tuto diskuzi a měla bych otázečku.
Mám doma asi 4 měsíčního králíčka, všechno je v pořádku. Bohužel ale teď začal v noci zlobit, odhazuje misku, rozhazuje krmení a "brnká" zuby o mříže klece. Večer ho pouštím z klece a běhá klidně i 3 hodiny po bytě...doufala jsem i v to, že se unaví a bude vyspávat. Vstávám tak v 5:45, ale od 4 mě nenechá spát. Četla jsem, že by to mohla být puberta, ale na to se mi zdá ještě malý. Pokud s tím máte zkušenosti, můžete mi poradit, jak mu ukázat, že tohle ne!
Moc děkuji za rady.

Beatrice

16.7.2021 09:27
Beatrice

XXX.XXX.59.27

Lucka1234 napsal(a):
Ahoj všichni,
objevila jsem tuto diskuzi a měla bych otázečku.
Mám doma asi 4 měsíčního králíčka, všechno je v pořádku. Bohužel ale teď začal v noci zlobit, odhazuje misku, rozhazuje krmení a "brnká" zuby o mříže klece. Večer ho pouštím z klece a běhá klidně i 3 hodiny po bytě...doufala jsem i v to, že se unaví a bude vyspávat. Vstávám tak v 5:45, ale od 4 mě nenechá spát. Četla jsem, že by to mohla být puberta, ale na to se mi zdá ještě malý. Pokud s tím máte zkušenosti, můžete mi poradit, jak mu ukázat, že tohle ne!
Moc děkuji za rady.

To je jejich hodina :-). Králík je nejvíce aktivní v noci. Vašemu králíčkovi evidentně chybí pohyb. 3 hodiny není na takového králíčka nic moc... Čím více pohybu bude mít, tím bude v noci spokojenější a tedy hodnější. Nevím, jak je velká jeho klec, ale i ta největší, co existuje, není dostatečná na celodenní pobyt 7 dní v týdnu. Krmení je rozházené, protože lítá po kleci sem a tam. Zkuste dát misku na dno do rohu. Na obrušování zoubků mu dejte kus tvrdší větve (jabloňové, lipové, březové...) a nebude hryzat do mříží. V tomto věku už na obrušování zubů nedostačuje jen seno a je třeba přidávat i něco tvrdšího. Králíkovi rostou zuby po celý život. Pokud si je neobrousí, hrozí, že mu přerostou. Kromě nedostatku pohybu, také králíčci hryzají do mříží, aby ohlásili, že nemají vodu, granulky, seno... Pokud ho máte v místnosti, kde spíte, zkuste dát klec tak, aby Vás přímo neviděl. Když se během spánku otočíte, králíček už Vás vítá, protože myslí, že už vstáváte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík