Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2021 23:31
Wiollka235

XXX.XXX.2.221

Začala jsem chovat kraliky (cca 3 měsíce). Jako malá jsem se starala o chov králíků mých rodičů. Denně jsem je krmila cca 6 let. Přijde mi, že o chovu toho vím dost z praxe i jsem toho dost nečetla.
Stala se mi taková divná věc. Pořídila jsem si novou samičku (dalmatin rex) cca 4 a půl měsíce starou. Prvních 14 dní za mnou vždy přiběhla a nechala se hladit. Když jsem jí krmila před třemi dny, tak mi bez varování skočila na ruku a pokousala do krve. Rozhazuje seno a misku hledám všude po kotci (těžká dvoumiska).Ještě jsem se s tím nikdy nesetkala.
Samičku jsem pořídila hlavně dětem na hlazení. Ještě ji ani neviděly, mám ji v karanténě. Četla jsem i o králičí pubertě, ale sama jsem nic podobného nezažila, aby se povaha kralíka změnila ze dne na den, když se neramluje.
Setkali jste se s něčím podobným? Je možné, že se zklidní po prvních králičcích?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2021 07:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud už si teď takhle brání své teritorium,těžko se to změní.V říji i být může.
Rexi,co znám z výstav,bývají kousaví a divocí dost často.
Znám to u Havan,pokud začnou být vrčavé,kousavé,je to nejčastěji okolo 4,5 měsíců a už se to nezmění.Jelikož se povahy dost dědí,tak takové napadající jedince vyřazuji.

23.4.2021 07:52
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Já udělal podobnou zkušenost s Meklenburskými strakáči - 2 červené samice,každá od jiného chovatele, obě kousaly a kousat nepřestaly, nechal jsem po nich samice - ty kousaly taky, takže nezbylo, než to vyřadit. Asi jsme Vás nepotěšili .

23.4.2021 09:09
Wiollka235

XXX.XXX.2.221

Tak to jsme mě opravdu moc nepotešili, ale moc děkuji za informaci. Zkusím ji za tři měsíce dát k burgunovi. Je to rodinný šmudla, tak třeba budou mladí hezky zbarvení po rexici a povahou po samečkovi.

arte.P

23.4.2021 09:35
arte.P

XXX.XXX.146.210

Wiollka235 napsal(a):
Tak to jsme mě opravdu moc nepotešili, ale moc děkuji za informaci. Zkusím ji za tři měsíce dát k burgunovi. Je to rodinný šmudla, tak třeba budou mladí hezky zbarvení po rexici a povahou po samečkovi.

to mi připomnělo vtip jak si ošklivej chytrej chlap vezme hloupou krásku a doufá, že děti budou po něm chytrý a po ní krásný. A oni jsou po něm škaredý a po ní blbý. Genetika je záludná

23.4.2021 10:14
Wiollka235

XXX.XXX.27.241

Tak za zkoušku nic nedám a náhoda je blbec😉 Nechci to hned vzdát, třeba budu mít štěstí. Děti už se těšily a dost dlouho jsem ji sháněla. Aspoň se budou těšit o prázdninách na mladé. Bude zajimavé, jaka barevná variace vypadne.

23.4.2021 11:21
vombohous

XXX.XXX.249.240

Dobrý den, Jsou plemena která svojí povahou bývají temperamentnějši a i já mám zkušenost s meklenburskými strakáči .V říji a březosti moje samice taky je kousavá a tahá mě za oblečení.Na rozdíl od jiného plemena činčily velké kde při několika samicích se toto nikdy nestalo. Ještě pro pana Štefana1 .Pokud by jste měl k dispozici nějaký chovný materiál prosím kontaktujte mě. Všem hodně radosti z chovu

23.4.2021 11:47
Štefan1

XXX.XXX.208.238

vombohous napsal(a):
Dobrý den, Jsou plemena která svojí povahou bývají temperamentnějši a i já mám zkušenost s meklenburskými strakáči .V říji a březosti moje samice taky je kousavá a tahá mě za oblečení.Na rozdíl od jiného plemena činčily velké kde při několika samicích se toto nikdy nestalo. Ještě pro pana Štefana1 .Pokud by jste měl k dispozici nějaký chovný materiál prosím kontaktujte mě. Všem hodně radosti z chovu

Tou popsanou 3-letou epizodou mé zkušenosti s Meklenburskými strakáči skončily, takže žádný chovný materiál .

24.4.2021 10:05
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nejstarší základní pravidlo genetiky je: "Po čem prd to se dědí!"
(kdyby to přísným výběrem naši předci nedodržovali, půl hosp. zvířat by pořád bylo hodně divokých a nebo nemožně nemocných - viz psi)

Přidejte reakci

Přidat smajlík