Janinna

XXX.XXX.253.0
Dobrý den, ahoj,
chtěla bych se zeptat. Mám samičku kralíčka (2 měsíce) celou dobu chodila na záchodek, ale poslední dobou to nedělá. Na záchodek chodí jen močit. Kálí si i na domečku. Má z toho i žluté pacičky, jak po tom i chodí. A to klec čistím opravdu každý den. Já už nevím co s tím. Jsem nějak z toho zoufalá. Kdyžtak se omlouvám, jsem v tomhle nováček.
Moc děkuji za odpovědi a pomoc😊
Uživatel s deaktivovaným účtem

Janinna
napsal(a):
Dobrý den, ahoj,
chtěla bych se zeptat. Mám samičku kralíčka (2 měsíce) celou dobu chodila na záchodek, ale poslední dobou to nedělá. Na záchodek chodí jen močit. Kálí si i na domečku. Má z toho i žluté pacičky, jak po tom i chodí. A to klec čistím opravdu každý den. Já už nevím co s tím. Jsem nějak z toho zoufalá. Kdyžtak se omlouvám, jsem v tomhle nováček.
Moc děkuji za odpovědi a pomoc😊
Ne všichni králíci záchod používají, co jsem tady tak vyčetla. Třeba někdo poradí.
Králik väčšinou kadí vtedy, keď žerie, a žerie, keď kadí - je dobré posunúť senník nad záchod, tak, aby bol králik v ňom, keď je.
Zároveň sa viac ako k záchodu často fixujú na konkrétne miesto - najčastejšie roh. Pokiaľ si králik teda vyberie iné miesto, ako ste pôvodne určili, je ľahšie presunúť záchod na dané miesto než preúčať králika.
Bobkami si často aj značkujú územie - na to môže pomôcť kastrácia, nemusí.
Samozrejme každý králik je iný, niektorí sú čistotní od prírody, u iných si to žiada trocha viac snahy (zbierať bobky, dávať do záchodu) a iní sa to nenaučia nikdy.