LenkaBarny

XXX.XXX.70.24
Dobrý den, mám otázku. Máme doma 1,4 rok starého králíčka. Německy ovčák má 5 let a vychází spolu úplně v klidu.
Teď jsme si pořídili stěně borderky ( fenku ). Králík za ni pořád chodí, mrčí, ojíždí ji. Jeden den si ji nevšímá a druhý den to zvládá dělat klidně 2h. Kdybych to nezavrela, tak ho asi jebne. Je nějaký postup, aby to přestal dělat? Ona to samozřejmě bere jako hru.
Poradíte mi prosím?
Uživatel s deaktivovaným účtem

LenkaBarny
napsal(a):
Dobrý den, mám otázku. Máme doma 1,4 rok starého králíčka. Německy ovčák má 5 let a vychází spolu úplně v klidu.
Teď jsme si pořídili stěně borderky ( fenku ). Králík za ni pořád chodí, mrčí, ojíždí ji. Jeden den si ji nevšímá a druhý den to zvládá dělat klidně 2h. Kdybych to nezavrela, tak ho asi jebne. Je nějaký postup, aby to přestal dělat? Ona to samozřejmě bere jako hru.
Poradíte mi prosím?
Není. Je kastrovaný?
LenkaBarny

XXX.XXX.70.24
Ne není. Takže když ho nenechám vykastrovat, bude to dělat pořád? Ikdyz pes povyroste, tak ho to nepřejde?

LenkaBarny
napsal(a):
Ne není. Takže když ho nenechám vykastrovat, bude to dělat pořád? Ikdyz pes povyroste, tak ho to nepřejde?
S velkou pravděpodobností ano, hormony jsou hormony.. A až fenka povyroste, možná to přestane brát jako hru a králíka zakousne.
LenkaBarny

XXX.XXX.70.24
Já spíš doufala, že ho to přejde tak bude větší. Na toho psa nezkusil nikdy nic totiž. A ona bude vycepovaná aby mu nic nedělala. Uvidíme no, zkusím ještě chvíli počkat, zda nemá jen opožděnou pubertu a kdyžtak se pak uvidi, jestli kastrace nebo bude v klidu.
Děkuji moc!
arte.P

XXX.XXX.47.164
Dva psi, to už je malá smečka, za kastraci bych neutrácela, vyřeší si to, byl by zázrak kdyby ne.
LenkaBarny

XXX.XXX.70.24
No jenže on ji furt ojizdi králík, běhá jak blázen a ona z toho má srandu a mysli si, ze on si s ni hraje 😏 a pak dělá kolečka kolem většího psa.... myslíte, ze se to vyřeší až bude fenka větší? Ze si králík už na ni nedovolí?
arte.P

XXX.XXX.47.164
LenkaBarny
napsal(a):
No jenže on ji furt ojizdi králík, běhá jak blázen a ona z toho má srandu a mysli si, ze on si s ni hraje 😏 a pak dělá kolečka kolem většího psa.... myslíte, ze se to vyřeší až bude fenka větší? Ze si králík už na ni nedovolí?
Myslím, že se to vyřeší tak, že ho psi zabijou. To je příroda, pes je lovec, dva jsou smečka a králík je kořist, v jiný závěr osobně nevěřím.
LenkaBarny
napsal(a):
Králík je v říji, přejde ho to. Ale u psů bych ho stejně nenechával, pořád jsou to šelmy a králík je pro ně kořist :)
LenkaBarny

XXX.XXX.70.24
Určitě ho nezabijou. S tím Ovčákem běhá po zahradě a je to úplně v klidu. Protože ovčák má služební výcvik ☺️

PiLnÍk
napsal(a):
Králík je v říji, přejde ho to. Ale u psů bych ho stejně nenechával, pořád jsou to šelmy a králík je pro ně kořist :)
Já pochopila, že králík je samec, ti říji nemají, můžou pořád. Čekat, že z toho vyroste, je naivní představa.

LenkaBarny
napsal(a):
Určitě ho nezabijou. S tím Ovčákem běhá po zahradě a je to úplně v klidu. Protože ovčák má služební výcvik ☺️
Když myslíte...Kamarádky ex manžel koupil jejich dceři borderku. Kamarádka má doma malou stáj s koňmi a "smečku" koček, na které byla fenka zvyklá a tolerovala je. Jednoho dne zpoza vrat vylítnul kocour, fenka se lekla, reflexívně ohnala a - kocour má hrobeček.
LenkaBarny

XXX.XXX.70.24
Ano je to samec. Takže kastrace?
LenkaBarny

XXX.XXX.70.24
Ano děkuji za názor a zkušenost. Ale myslím, ze debata se stočila trochu na jiné tema. Já tady řeším jeho vyhrazovani teritoria a co s tím.

LenkaBarny
napsal(a):
Ano děkuji za názor a zkušenost. Ale myslím, ze debata se stočila trochu na jiné tema. Já tady řeším jeho vyhrazovani teritoria a co s tím.
Kastrace.
Známí si takhle k roční feně zlaťáka pořídili králička. No taky jí začal ojiždět. Fena byla neskutečně trpělivá, když si s ním hrála, tak velice jemně. Tak to trvalo dva roky, možná tři. Jednou taky králíka vypustili, on zas na fenu a než se rozkoukali, bylo po králíkovi. Ono stačí málo, jedno důraznější přišlapnuti a je hotovo.
LenkaBarny

XXX.XXX.31.17
Tak já je nepoustim bez dozoru. Králík za ovcakem ani nebeha. No tak to vidím asi na kastraci. Uvidíme. Dam tomu měsíc. Každopádně dekuji