Ahojky
dnes jsem musela nechat uspat mého králíčka, protože měl myxomatózu. Měla jsem ho doma v kleci a pouštěla ho po bytě. Čím mám vydesinfikovat klec a koberce po bytě? Běhal totiž všude, když byl puštěný. Všechny věci jsem raději vyhodila. Jednou bych chtěla králíčka znova, tak to tu chci vyčistit ať se nenakazí jiný králíček.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dašulenka
napsal(a):
Ahojky
dnes jsem musela nechat uspat mého králíčka, protože měl myxomatózu. Měla jsem ho doma v kleci a pouštěla ho po bytě. Čím mám vydesinfikovat klec a koberce po bytě? Běhal totiž všude, když byl puštěný. Všechny věci jsem raději vyhodila. Jednou bych chtěla králíčka znova, tak to tu chci vyčistit ať se nenakazí jiný králíček.
Děkuji.
Já bych nového králíka radši naočkovala. Neumím si úplně představit dezinfekci koberců v domácnosti - savem, NaOH...? První smrdí, druhé odbarvuje a koroduje.
To mám v plánu. Ale i vet mi říkala, že i když je králík očkovaný, tak se může nakazit myxomatózou. Hrozně se toho bojím. Dupíka jsem chtěla též očkovat, ale měl zánět v oku druhý den co jsem si ho přinesla, tak jsme chtěli počkat až se očíčko vyléčí. Ale co říkala vet, tak jsem si ho nejspíš stejně už s myxomatózou přinesla. Taky si nějak nedovedu představit drhnou koberce a bát se toho zda tam nebudou fleky.

Dašulenka
napsal(a):
To mám v plánu. Ale i vet mi říkala, že i když je králík očkovaný, tak se může nakazit myxomatózou. Hrozně se toho bojím. Dupíka jsem chtěla též očkovat, ale měl zánět v oku druhý den co jsem si ho přinesla, tak jsme chtěli počkat až se očíčko vyléčí. Ale co říkala vet, tak jsem si ho nejspíš stejně už s myxomatózou přinesla. Taky si nějak nedovedu představit drhnou koberce a bát se toho zda tam nebudou fleky.
Vakcinujte. Jasně, že žádné očkování není stoprocentní, ale pravděpodobnost, že nezabere zrovna u vás, je hodně malá.

Pokud naočkujete králíka ve 4 týdnech a přeočkujete za měsíc tj. v 8 týdnech,jak vám zde radí.Musíte ho přeočkovat ješte za další 3-4 týdny.Pokud si má králík vytvořit dostatečné množství protilátek musí být poslední očkování po 10.týdnu.Kdy už nemá protilátky od matky.Právě očkování v nedostatečném stáří je nejčastější příčinou výskytu nemoci u očkovaných zvířat.A pak je lépe očkovat monovalentní vakcínou než kombinovanou.
U králíků naočkovaných po 10 týdnu monovalentní vakcínou se mně nikdy žádný problém nebyl.Očkuji MXT 1x ročně.