Soužití samců ve volném chovu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

coldcaroline

4.6.2021 12:32
coldcaroline

XXX.XXX.252.234

Všechny zdravím a jdu s prosbou o radu. Je mi jasné, že zde asi schytám pár nemilých komentářů za svoji nezkusenost,jsem úplný začátečník a hodně jsem toho asi opomela.

Rozhodli jsme se, že si pořídíme zakrslé králíčky. Dva, aby samotnému nebylo smutno. Samce, zakrslé lvicky.
Maji dohromady velkou průchozí kralikarnu s volným přístupem do zabezpečého výběhu, myslím že se tam mají dost pěkně. Kluci jsou u nás týden a vse bylo v pohodě, dnes jsme si k nim dovezli třetího, zakrsleho beranka.
A začalo peklo.
Nejdřív začali obskakovat malého beranka, pak si navzájem vyškubali spoustu chlupů. A pak se ti dva lvíčci do sebe pustili tak, že lítali po výběhu v chumlu.
Samozřejmě jsem hned zjištovala a hned nás objednám na kastraci.

Je šance, že když je všechny vykastruju, bude možný klidný soužití?

Diky za odpovědi.

arte.P

4.6.2021 14:43
arte.P

XXX.XXX.253.76

Dva samci se prostě nesnesou a nemusí to změnit ani kastrace. Králík od přírody není společenské zvíře, které touží sdílet prostor s konkurentem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2021 17:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dali jste do teritotia těch dvou cizího samce a to je špatně.Pokud jsou samci dospělí nesnesou se .Párkrát jsem nechala vykastrovat mladé samce z jednoho vrhu na maso s tím,že se nebudou prát.Prali se stejně.
Možná ti dva,pokud byste je zavčas kastrovali by se snesli,ale jak se začnou prát,už to nebývá.

coldcaroline

4.6.2021 22:23
coldcaroline

XXX.XXX.12.40

Ještě doplním, jsou všichni mladí, okoko dvou měsíců.

5.6.2021 09:44
juhaj

XXX.XXX.164.121

Já chápu, že to zní moc pěkně, mít je ve velkém výběru dohromady. Ale příroda králíka stvořila jinak, prostě tohle nefunguje. Tak to těm zvířatům nedělejte, zbytečně je stresujete. Nejhorší je, když to zpočátku jde, protože z 99 procent to pak najednou jít přestane. A králičí si dokáží způsobit dost hrozně rány. Ání snad nebudu vypisovat.

Halooo

9.6.2021 10:15
Halooo

XXX.XXX.148.101

A hlavně je blbost seznamovat nejen králíky ale celkově všechna zvířata v teritoriu toho druhého. Vždy to chce neutrální prostředí- které ani jeden nezná. A od dohledem.
No a zbytek tady byl popsán. Kastrace není všespásná jak si většina lidí myslí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík