Karcisko

XXX.XXX.225.145
Dobrý den, mám tři dny stará mláďata podle mne je samice nechce, protože je velice rychle dostala z hnízda a nejeví o ně zájem. Je jich 8.
Potřebuji radu co mám teď dělat, jestli je dokrmovat, ale nevím jak a čím.
Děkuji.
Karolína
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samice krmí mladé 1x denně,většinou v noci.Kdyby je 3 dny nekrmila,tak už je po nich.Co znamená "velice rychle dostala z hnízda"
Samice mladé nakrmí a víc si jich nevšímá,v přírodě se od nich vzdálí aby nelákala predátory.Čím víc ji budete rušit,tím hůř.
Karcisko

XXX.XXX.46.110
Velice rychle je dostala z hnízda znamená že nejsou v hnízdě jsou všude možně a ještě se chci zeptat jestli se už na ně může sahat a jak poznám že je krmí ?? Děkuji
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Někdy to samice dělá, když je horko, že si je rozmísťuje po boudě na víc míst. Vzdycky je lepší nehrabat se do nich a hlavně jí tam moc nelezt. Pokud se vám to nezdá, můžete je zkusit navečer opatrně zasupnout do hnizda. Před samici dát kupku sena, ať to nevidí, dát jí něco dobrého na odlákání pozornosti... trošku pampelišek, ovesné vločky, ruce si dobře otřít do sena a nejlíp i o samici kvůli pachu a nenápadně je dát do hnízda. Hlavně nenápadně ;)
Pokud by je nechala, jakože už nějaké tuhne, dají se odchovat na flaštičce, ale je to piplačka.
Karcisko

XXX.XXX.46.110
Takže když už jsou jim tři dny tak to je asi samice krmí. Ona má mladé po prvé tak jsem z toho trochu vyplašená. Kdyby je nekrmila tak to by asi už umreli.

Karcisko
napsal(a):
Velice rychle je dostala z hnízda znamená že nejsou v hnízdě jsou všude možně a ještě se chci zeptat jestli se už na ně může sahat a jak poznám že je krmí ?? Děkuji
Samice je neroznáší,pokud je mladým teplo,rozlézají se sami.záleží na tom,kde je máte.Sahat na ně můžete,klidně je dejte dohromady do hnízda,ale pokud je teplo,tak nezakrývat.Samici váš pach nevadí. Pokud je samice klidná ani ji nemusíte vyndávat,pokud by na vás skákala,tak ji chyťte,vyndejte,mladý porovnejte a samici vraťte.Napitá mláďata mají plná bříška,jsou pěkně kulatí,žádná svraštělá kůže.
Hladová mláďata,jsou hubená,kůže je vrásčitá.Samici dobře krmte.Můžete jsem dát i foto mladých.Čím krmíte?
Karcisko

XXX.XXX.46.110
Ono jich je 8 takže asi úplně plná bříška mít nebudou
Karcisko

XXX.XXX.188.172

Tak hladoví nejsou,úplně nacpaní taky ne,ale to se samice ještě může rozkojit,to není pozdě.Pokud tam nebude nějaký úplně zaostávat,tak bych je nechala,ale jestli bude nějaký hodně maličký,utratila bych ho.Jen tam nevidím žádné chlupy,má samice hnízdo?Každopádně bych je dala dohromady,na noc zakryla.Má samice dostatek podestýlky,takhle to vypadá,že jsou jen na podlaze.Jsou venku v kotci?
Hlavně samici dobře krmit,ale zase nepřekrmit,spíš pozvolna navyšovat dávku a dostatek vody.
Karcisko

XXX.XXX.46.110
Ano jsou venku v kotci a samice má dost podestýlky ale oni byli vzadu kde měli hnízdo ale stále se přesouvají

Karcisko
napsal(a):
Ano jsou venku v kotci a samice má dost podestýlky ale oni byli vzadu kde měli hnízdo ale stále se přesouvají
Je jim teplo,tak to vám asi nezbude nic jiného než je večer, tyto první dny, dát do hnízda.Hodně záleží na velikosti kotců a umístění králíkárny,jaké tam mají teplo.
Sama samice na léto nepřipouštím.Ani jim vedra nesvědčí.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Poslední dny je vedro, kojící samici ve vedrech může i ranit. Když jsme neměli u kralikarny vysoký strom, v největších vedrech měli před kralikarnou nataženou stínící plachtu, kterou jsme i polévali vodou. Králíci dostávali samozřejmě víc vody, měli málo podestýlky, aby se mohli chladit. Teď jí kromě přidání vody ale nic neměňte, když jsou mláďata malá.
Karcisko

XXX.XXX.46.110
Jeden se přesunul tam kam neměl tak jsem ho přendala spět k nim nevadí že jsem na něj sáhla ????

Karcisko
napsal(a):
Jeden se přesunul tam kam neměl tak jsem ho přendala spět k nim nevadí že jsem na něj sáhla ????
Nevadí,už jsem vám to psala.Běžně králíčata kontroluji podle potřeby od narození.Zrovna tak běžně přesunuji mláďata k jiné samici,nikdy se mně nestalo,že by je samice nechala.Lidský pach jim nevadí,vždyť se s vaším pachem setkávají denodenně.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Tak teda jak která samice to snese... Některým se to nelíbí, když se na tak malé sahá a jsou schopné z nevole v lepším případě skočit do hnízda, jen to tam kvičí...a jiná je schopná i mladé kvůli vyrušení roztahat. Obojí jsem zažila. Samozřejmě čím jsou králíčci větší, je každá samice víc v pohodě.
Někdy způsobí králíčka mimo hnízdo i to, že se nestačí pustit při kojení, když už samice vyskočí z hnízda a vytahne ho nechtíc s sebou.
Otřela bych si ruce senem a zašoupla ho zpět do hnízda, pokud sám netrefí.

Miriam33
napsal(a):
Tak teda jak která samice to snese... Některým se to nelíbí, když se na tak malé sahá a jsou schopné z nevole v lepším případě skočit do hnízda, jen to tam kvičí...a jiná je schopná i mladé kvůli vyrušení roztahat. Obojí jsem zažila. Samozřejmě čím jsou králíčci větší, je každá samice víc v pohodě.
Někdy způsobí králíčka mimo hnízdo i to, že se nestačí pustit při kojení, když už samice vyskočí z hnízda a vytahne ho nechtíc s sebou.
Otřela bych si ruce senem a zašoupla ho zpět do hnízda, pokud sám netrefí.
Tak když mám divokou samici,tak si ji vyndám a nenechám ji skákat ani po ruce ani po hnízdě,ale jinak jim lidský pach nevadí.Mám 22 samic a za 50let chovu už jsem těch mladých přestěhovala a osahala tisíce.