Beatrice

XXX.XXX.59.133
Můj dotaz směřuje zejména na odborníky z řad veterinářů. Názor zkušeného chovatele rovněž vítán. Proč se u zakrslých králíčků obvykle používá kombinovaná vakcína na mor a myxomatózu? Nebo někdy používáte i samostatné vakcíny, jako se to preferuje u chovných králíků z důvodu účinnosti? Je možné si nechat naočkovat zakrslé králíčky společně s chovnými králíky, tj. stejnými vakcínami? Děkuji za odpověď.
arte.P

XXX.XXX.186.52
Beatrice
napsal(a):
Můj dotaz směřuje zejména na odborníky z řad veterinářů. Názor zkušeného chovatele rovněž vítán. Proč se u zakrslých králíčků obvykle používá kombinovaná vakcína na mor a myxomatózu? Nebo někdy používáte i samostatné vakcíny, jako se to preferuje u chovných králíků z důvodu účinnosti? Je možné si nechat naočkovat zakrslé králíčky společně s chovnými králíky, tj. stejnými vakcínami? Děkuji za odpověď.
Králík je pořád králík, vakcína je stejná bez ohledu na velikost. Čím Vám veterinář zaočkuje je na domluvě, není nikde psáno, že by měl zakrslík dostávat kombinovanou a masňák ne, je to na domluvě a přání majitele, nic víc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Beatrice
napsal(a):
Možná proto, že zakrslý králík je považován za méně ohroženého - je většinou jeden a doma, kde je nebezpečí nákazy menší. U chovných králíků je to naopak + vyšší chovatelská hodnota. A naočkovat si můžete nechat co chcete a čím chcete, je to vaše volba.
Beatrice

XXX.XXX.59.133
napsal(a):
Možná proto, že zakrslý králík je považován za méně ohroženého - je většinou jeden a doma, kde je nebezpečí nákazy menší. U chovných králíků je to naopak + vyšší chovatelská hodnota. A naočkovat si můžete nechat co chcete a čím chcete, je to vaše volba.
Tyto úvahy jsou jistě možné, ale nelze je generalizovat, je přece hodně chovatelů, kteří mají zakrslých králíčků početné množství a dopřávají jim také výběh venku. S vyšší chovatelskou hodnotou je to to samé - takový zakrslý králík může mít větší cenu než králík většího plemene, zvláště pokud má například importované rodiče.

králík jako králík, je na vás, jako na chovateli, abyste společně s veterinářem vybrali tu nejvhodnější pro vás a vaše podmínky a požadavky.
nicméně jednodávková balení jsou obvykle kombinovaná vakcína, takže pro očkování jednoho kusu je volba vcelku jasná. pokud nechcete platit 2x 20 dávek.
Beatrice

XXX.XXX.59.133
napsal(a):
králík jako králík, je na vás, jako na chovateli, abyste společně s veterinářem vybrali tu nejvhodnější pro vás a vaše podmínky a požadavky.
nicméně jednodávková balení jsou obvykle kombinovaná vakcína, takže pro očkování jednoho kusu je volba vcelku jasná. pokud nechcete platit 2x 20 dávek.
Děkuji Vám za odpověď. Chápu, jednodávkové balení vyjde levněji, ačkoliv zrovna levné není. Ještě mi napadlo, že jeden z důvodů může být očkování dvojjehlou - přece jen má králíček pak propíchlé a krvavé ouško. Já bych spojila očkování zakrslých králíčků s očkováním mláďat králíků středního plemene. Nejmenší balení samostatných vakcín proti moru a myxomatóze je v současné době 20 dávek? I tak by se to patrně při minimálně 3 zakrslých králíčkách (bez očkování těch středního plemene) finančně vyplatilo.

Při očkování do ucha dvojjehlou se očkuje aby se nezasáhla žilka.Pokud očkování krvácí je to špatně.Včera jsem očkovala přes 100králíků dvojjehlou,krvavé ucho nemá ani jeden.To samé když se tetuje.Tetování ve správném místě nekrvácí.
2 měsíční Tč.
Beatrice

XXX.XXX.59.133
napsal(a):
Při očkování do ucha dvojjehlou se očkuje aby se nezasáhla žilka.Pokud očkování krvácí je to špatně.Včera jsem očkovala přes 100králíků dvojjehlou,krvavé ucho nemá ani jeden.To samé když se tetuje.Tetování ve správném místě nekrvácí.
2 měsíční Tč.
Děkuji Vám velice za Váš příspěvek i foto. Také přemýšlím o tom, že bych si do budoucna králíky očkovala sama. Očkování dvojjehlou (vakcína proti myxomatóze) chce asi větší cvik, nicméně subkutánní aplikace (vakcína proti moru) by měla být mnohem jednodušší. (Tedy existuje i vakcína proti myxomatóze pro subkutánní aplikaci...). Můžete mi prosím poradit, kde objednáváte stříkačky, jehly a vakcíny? Děkuji.

na stříkačky, jehly a vakcíny slouží veterinář, který je taky jediný z vás dvou, kdo má k té aplikaci odbornou způsobilost, vám by to vůbec nemělo přijít do ruky.
Beatrice

XXX.XXX.59.133
napsal(a):
na stříkačky, jehly a vakcíny slouží veterinář, který je taky jediný z vás dvou, kdo má k té aplikaci odbornou způsobilost, vám by to vůbec nemělo přijít do ruky.
Také jsme ve škole na praxi očkovali...

Beatrice
napsal(a):
Také jsme ve škole na praxi očkovali...
Beatrice

XXX.XXX.59.133
napsal(a):
https://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-veterinarni-peci-a-o-zmene-nekterych-souvisejicich-zakonu-veterinarni-zakon/f1954771/
Netýká se to jen veteriářů... Patřím rovněž mezi odborně způsobilé... :-)
arte.P

XXX.XXX.42.36
Beatrice
napsal(a):
Netýká se to jen veteriářů... Patřím rovněž mezi odborně způsobilé... :-)
Pokud jste odborně způsobilá, tak proč řešíte, kde vzít vakcíny? Distributor Vám je rád dodá.
A řeknu Vám tajemství, ta vakcína co se píchá do ucha, je ta samá, co so píchá pod kůži, ale to určitě víte, jen nás tu zkoušíte

Tak vakcíny ,stříkačky,jehly veterinář.

Beatrice
napsal(a):
Děkuji Vám velice za Váš příspěvek i foto. Také přemýšlím o tom, že bych si do budoucna králíky očkovala sama. Očkování dvojjehlou (vakcína proti myxomatóze) chce asi větší cvik, nicméně subkutánní aplikace (vakcína proti moru) by měla být mnohem jednodušší. (Tedy existuje i vakcína proti myxomatóze pro subkutánní aplikaci...). Můžete mi prosím poradit, kde objednáváte stříkačky, jehly a vakcíny? Děkuji.
Toto smí objednat pouze lékař. Jedno, jestli humánní nebo veterinární.