Kralicirizecky

XXX.XXX.244.197
Dobrý den, jdu s trochu atypickým dotazem, slabé povahy nečtěte!!!!!
Před třemi lety jsme si s přítelem koupili dva zakrslé saténové beránky, kluka a holku a najivně doufali v domácí mazlíčky a i v nějaký ten odchov . Nesplnilo se ani jedno, jsou to kousavý nečistotný potvory, který by své geny rozhodně šířit neměly a naše trpělivost s nimi je u konce. Je rozhodnuto, že je přítel o víkendu něčím klepne a bude hostina.
Tady je tedy můj dotaz: jaká je nejlepší úprava? Nejsou nejmladší a samec není kastrovaný, co s tím, máte nějaký recept, nebo to radši hodit psovi?
Dík za rady.
Za mě je nejlepší úprava králíka naporcovat, osolit, naložit do ochucené smetany (česnek, bylinky, co libo) a uložit do lednice. Druhý den obalit v trojobalu, dát do pekáče a přelít smetanou. Pak přiklopit a upéct.
Druhá varianta je naporcovat, okořenit, obalit v plátcích slaniny a opět upéct v troubě.
Mně totiž připadá křáličí maso relativně suché podobně jako kuřecí prsa. Proto preferuji takovou přípravu, která do masa dodá trochu tuku.
Kralicirizecky

XXX.XXX.244.197
Varaxi
napsal(a):
Za mě je nejlepší úprava králíka naporcovat, osolit, naložit do ochucené smetany (česnek, bylinky, co libo) a uložit do lednice. Druhý den obalit v trojobalu, dát do pekáče a přelít smetanou. Pak přiklopit a upéct.
Druhá varianta je naporcovat, okořenit, obalit v plátcích slaniny a opět upéct v troubě.
Mně totiž připadá křáličí maso relativně suché podobně jako kuřecí prsa. Proto preferuji takovou přípravu, která do masa dodá trochu tuku.
Tyhle mají tuku na rozdávání
Děkuji za inspiraci, ten první mě zaujal, takovou úpravu jsme nikdy nezkoušeli a bylinek je teď plná zahrádka, tak na ně třeba dojde
Beatrice

XXX.XXX.59.133
Králík je velice čistotné zvíře. Znám dokonce králíka odchovaného v králíkárně, který chodí v bytě na toaletku. Pokud tam králík (dlouhodobě) chodit neumí, ve výchově se stala nějaká chyba... nejprve ho necháte čůrat, kde chce, a pak se divíte, že to přijal za své?
Jinak mazlíčci se nejedí. Chutnat vám nebudou.
Kralicirizecky

XXX.XXX.3.48
Beatrice
napsal(a):
Králík je velice čistotné zvíře. Znám dokonce králíka odchovaného v králíkárně, který chodí v bytě na toaletku. Pokud tam králík (dlouhodobě) chodit neumí, ve výchově se stala nějaká chyba... nejprve ho necháte čůrat, kde chce, a pak se divíte, že to přijal za své?
Univerzální řešení problému stylem svalení viny na majitele si nechte pro někoho jiného, na mně to nezabere.
Máte pro mně nějaký dobrý recept? Ty mrchy jsou papírový a nebyly zrovna levný tak si chci nechat záležet.
A nebojte šmakovat budou, nejsou to žádný mazlíčci, sežrání tedy povoleno
arte.P

XXX.XXX.252.75
Žádný speciální recept neporadím, ale dovolím si přidat dotaz, jestli někdo nezkoušel králíka grilovat? Vždycky jsem měla za to, že králík na gril nepatří - že to bude strašně vysušený, ale viděla jsem, že grilujou i králičinu. Někdo tu psal, že griluje i morčata a že jsou výborný.
Zkoušel to někdo - jaké to je?
Uživatel s deaktivovaným účtem

arte.P
napsal(a):
Žádný speciální recept neporadím, ale dovolím si přidat dotaz, jestli někdo nezkoušel králíka grilovat? Vždycky jsem měla za to, že králík na gril nepatří - že to bude strašně vysušený, ale viděla jsem, že grilujou i králičinu. Někdo tu psal, že griluje i morčata a že jsou výborný.
Zkoušel to někdo - jaké to je?
Bežne je na grile u mňa. Idálne par dni v marinade a gril musí byť kapotovaný.
Martina40

XXX.XXX.243.246
Varaxi
napsal(a):
Tý jo lidi, neblbněte, vždyť já slintám jak bernardýn .
Já mám v králíkárně nejstarší zatím tříměsíční, ty musejí na pekáč ještě chvilku počkat.
Ten recept se smetanou mě taky zaujal. Jen dotaz. Ta smetana je sladká nebo zakysaná? Já dělám podobně naložené kuřecí v zakysance. Ale pak ho smažím na pánvi.
Obalené do pekáčku a pak ještě zalít smetanou neznám? Kolik smetany na zalití (jak asi vysoko má být maso ponořené) a ve sladké smetaně?
Děkuji za rady.
Martina40
napsal(a):
Tý jo lidi, neblbněte, vždyť já slintám jak bernardýn .
Já mám v králíkárně nejstarší zatím tříměsíční, ty musejí na pekáč ještě chvilku počkat.
Ten recept se smetanou mě taky zaujal. Jen dotaz. Ta smetana je sladká nebo zakysaná? Já dělám podobně naložené kuřecí v zakysance. Ale pak ho smažím na pánvi.
Obalené do pekáčku a pak ještě zalít smetanou neznám? Kolik smetany na zalití (jak asi vysoko má být maso ponořené) a ve sladké smetaně?
Děkuji za rady.
Já dávám takovou, co najdu v lednici. :) Sladká mi chutná víc, ale lze obojí.
Když vytáhnu králíka z lednice, je ve smetaně naložený; při obalování hodně smetany zbyde v misce (je dobré smetanu trochu z masa shrnout, aby se nenabalilo zbytečně moc mouky). Tou pak kousky přeliji, když se mi zdá, že je to málo, tak přidám. Obvykle na jednoho králíka použiju celkem dva kelímky smetany, ale když nemám dva, dám jeden a doliju mlékem, prostě jak to vyjde. Není třeba, aby maso bylo ve smetaně potopené - ta strouhanka pak rozbředne. Centimetr až dva v podstatě stačí, akorát to pak chce hlídat a případně trochu podlít mlékem. Já to mívám podlité tak do půlky, ale mám relativně malý pekáček a jednotlivé kousky masa jsou dost natěsno.
Já po mononukleóze nesměla smažené, a jak jsem si odvykla, tak mi pak smažené na pánvi v tuku přestalo chutnat. V té troubě se to vlastně taky smaží, ale toho tuku je tam méně a nepřipéká se to. Chutná mi to víc.
Strejda místo smetany používá pivo, starého králíka lze pro křehkost naložit do oleje, octa nebo vína, lahůdka je konfitovaný králík (pečený ponořený v sádle). Těch receptů je opravdu mnoho, i tady na iFauně. Kdo chová králíky a může experimentovat, má opravdu široké pole působnosti. Pokud naopak je třeba ozkoušený recept, doporučuji Janu Florentýnu a jejího králíka na smetaně (recept uvádí jen stehna, ale lze tak upravit celého naporcovaného králíka):
https://www.facebook.com/kucharkaprodceru/posts/920065541457215/
nz

XXX.XXX.59.43
Vychovat se dá každý králík, pokud se mu majitel řádně věnuje.
Pokud výchovu zvířat nezvládá doporučím, žádné zvíře si nepořizovat.
Co se týče králíků, doporučila bych umístění v útulku.
nzzzzzzzz

XXX.XXX.146.183
nz
napsal(a):
Proč? Králík je jatečné zvíře, stejně jako krávy, prasata, kuřata...... u těch to nikomu nevadí, ale pro agresivní králíky budeme budovat útulky . Proč?
nz

XXX.XXX.59.43
Proč? Třeba díky tomu, že někteří tzv. chovatelé nezvládají výchovu svých mazlíčků.
Neuvědomují si, co pořízení zvířete znamená, že zvíře je závazek.
Pro psy a kočky jsou také útulky a ze stejného důvodu, jako pro králíky a jim podobná zvířata.
A to jen proto, že někdo nedokáže si ze začátku představit, co pořízený zvířete znamená, znamená to mít dost času na výchovu zvířete, prostoru a také financí.
Někteří lidé vidí jé roztomilý králíček, ale už si neuvědomují, že se o to zvíře musí postarat, mít dostatek financí, prostoru a času.
Pro takové lidi se útulky budují, proto by měl si každý chovatel uvědomit před pořízením tyto faktory, aby nedocházelo k přeplnění těchto zařízení.
Jelikož tyto mazlíčci v útulcích většinou končí, jelikož majitel nemá dostatek financí na případné operace, nebo nezvládá výchovu zvířete.
nzzzzzzzz

XXX.XXX.146.183
nz
napsal(a):
Proč? Třeba díky tomu, že někteří tzv. chovatelé nezvládají výchovu svých mazlíčků.
Neuvědomují si, co pořízení zvířete znamená, že zvíře je závazek.
Pro psy a kočky jsou také útulky a ze stejného důvodu, jako pro králíky a jim podobná zvířata.
A to jen proto, že někdo nedokáže si ze začátku představit, co pořízený zvířete znamená, znamená to mít dost času na výchovu zvířete, prostoru a také financí.
Někteří lidé vidí jé roztomilý králíček, ale už si neuvědomují, že se o to zvíře musí postarat, mít dostatek financí, prostoru a času.
Pro takové lidi se útulky budují, proto by měl si každý chovatel uvědomit před pořízením tyto faktory, aby nedocházelo k přeplnění těchto zařízení.
Jelikož tyto mazlíčci v útulcích většinou končí, jelikož majitel nemá dostatek financí na případné operace, nebo nezvládá výchovu zvířete.
Na to se neptám, ptám se proč by měl být zakrslý králík nedotknutelné nadzvíře? Proč Vám nevadí, že se zabíjejí jiné druhy popř. i "velcí" králíci - to je v pořádku?
nz

XXX.XXX.59.43
Nic není v pořádku zvíře není věc, a není na něj takto v zákoně nahlíženo.
Je to živý tvor se svými potřebami, to si spousta lidí neuvědomuje.
Proč by se měl útulek budovat ?
Ten již existuje, takový který se specializuje na a drobné hlodavce.
Pokud je nějaké domácí zvíře nevychované, pak ať se o něj postará ten, kdo jej nevychoval. Pokud se o ně postará tím, že jej humánně usmrtí a zužitkuje, nemám s tím naprosto problém.
Jedno, jestli je to králík, kůň, morče, velbloud, pes, kočka, kanárek, akvarijní rybička... Já bych jednala jinak, to jo, ale principiálně mi to nevadí.
nz

XXX.XXX.59.43
Pokud se zvířetem zachází, tak jak se má.
V případě, že někdo zanedbává péči, stravu a pod. mohlo by jít o týrání zvířat a na to je zákon.
nz
napsal(a):
Pokud se zvířetem zachází, tak jak se má.
V případě, že někdo zanedbává péči, stravu a pod. mohlo by jít o týrání zvířat a na to je zákon.
No tak to je samozřejmé.
Ale nevychovat králíka není týrání zvířat. Ani bezbolestné usmrcení králíka není týrání zvířat. Nic, k čemu se tu zadavatel přiznal, není týrání zvířat.
Proto mi uniká podstata Vašich komentářů. Návrh na umístění do útulku mi přijde též dost nereálný - kolik zvířecích útulků přijme domácího králíka? Neznám jediný králičí útulek. Ale ráda se nechám poučit a rozšířit si obzory.
nz

XXX.XXX.59.43
Pokud má majitel dost závažný důvod, tak příjme.
Nejčastější důvod jsou finance, někdy to bývá právě i nezvládnutí výchovy, nebo stěhování apod.
Možná by se našel i někdo kdo by byl ochoten se o králíka postarat.
Beatrice

XXX.XXX.59.133
nz
napsal(a):
- "Pokud se mu majitel řádně věnuje."
- Před koupí jakéhokoliv zvířete je třeba zvážit různá úskalí. Jinak je lepší si koupit plyšovou hračku.
- Do útulku anebo nabídnout nějakému zájmovému chovu. Jsou to ještě poměrně mladá zvířata, možná někdo hledá právě ony barevné rázy a onen typ srsti.
NZ

XXX.XXX.61.253
Pisatelka píše, že jsou s PP, někteří původní majitelé mají ve smlouvě napsáno, že budoucí majitel může králíky vrátit.
Je to lepší řešení, než mít doma nepořádek z vraždy králíků a řešení je to rychlejší.
To platí i do umístění do útulku či nabídnutí zájmovému chovateli, navic v případě chovatele je možnost, že by si je odkoupil za nějakou rozumnou cenu.
nzzzzzzzz

XXX.XXX.46.188
Vražda králíků
Holky přiznejte se, která z vás tohle byla?
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/sebrala-jsem-lisce-zajice-dejte-mi-ochrance-prirody-volala-zena-na-linku-156-185479
NZ
napsal(a):
Pisatelka píše, že jsou s PP, někteří původní majitelé mají ve smlouvě napsáno, že budoucí majitel může králíky vrátit.
Je to lepší řešení, než mít doma nepořádek z vraždy králíků a řešení je to rychlejší.
To platí i do umístění do útulku či nabídnutí zájmovému chovateli, navic v případě chovatele je možnost, že by si je odkoupil za nějakou rozumnou cenu.
Plno králíků s PP končí na pekáči
NZ

XXX.XXX.59.43
To jsou potom blázni.
Za takového králíka dají majlant a jen proto aby měli oběd ?
NZ

XXX.XXX.59.43
Varaxi
napsal(a):
Když se nepodaří, co by ne.
Nevím co se "nepodaří" myslíte výchovu?
Výchova je vizitka každého chovatele, pokud chovatel nedokáže zvíře vychovat, tak by si neměl žádné pořizovat.
NZ

XXX.XXX.59.43
buba236
napsal(a):
Když někdo chová na výstavy a má třeba 100 králíků, tak asi těžko vše prodá. Pak se bohužel musí „oddělit zrno od plev“ a králíci nevhodní na výstavy se sní (nebo i někteří z výstavy co se neprodají).
To je už jiná věc, to s výchovou nesouvisí.
I když v tomto případě má majitel také na výběr, může počkat a starší kusy prodat za menší částku nebo případně darovat.
Nebo se poučit a nenechávat připouštět samice tak často, když ví, že nemá odběr.
Nebo je pak další varianta a to je výkup do zverimexu.
M.Nb.

XXX.XXX.229.218
NZ
napsal(a):
Nevím co se "nepodaří" myslíte výchovu?
Výchova je vizitka každého chovatele, pokud chovatel nedokáže zvíře vychovat, tak by si neměl žádné pořizovat.
Myslíte? Uvedu Vám jiný příklad pro zamyšlení. Znám velmi slušnou rodinu, která moc chtěla a nemohla mít dítě, šli do adopce - dostali dva opálenější kluky, měli je od mimin, výchova a podmínky myslím víc než vzorné, dětem se opravdu věnovali. Uplynulo pár let - mladší je pro krádeže v pasťáku a starší už v kriminále.
Opravdu myslíte, že výchova přebije geny? Opravdu ten králík nemůže být agresivní z jiného důvodu než z pochybení majitele?

Takovýchto případů znám řadu a opravdu vrozené dispozice se ve většině případů projevily v celém rozsahu ikdyž se rodiče snažili sebevíc.Znám i opačné případy.
U králíků to platí ještě víc,jelikož šlechtění na domácího mazlíčky je pár posledních let,ale králík,coby kořist je celá staletí.
NZ

XXX.XXX.40.190
U lidí je to jiné, než u zvířat.
Zvíře nemá takový rozum, jako člověk.
Já měla doma agresivního králíka, výchovou a péči je z ní teď úplně jiný králík. Kdybych se jí nevěnovala denně byla by úplně stejná jako, zde paní pisatelčiny králíci.
Vše je jen o přístupu a o výchově.
M.Nb.

XXX.XXX.229.218
NZ
napsal(a):
To je už jiná věc, to s výchovou nesouvisí.
I když v tomto případě má majitel také na výběr, může počkat a starší kusy prodat za menší částku nebo případně darovat.
Nebo se poučit a nenechávat připouštět samice tak často, když ví, že nemá odběr.
Nebo je pak další varianta a to je výkup do zverimexu.
No už vidím ty fronty, které čekají až nakoupí staré kusy za sníženou cenu a nebo toho majitele, který tu stovku králíků radši daruje, než by si z nich udělal oběd, jaký by pak měl ten chov smysl? Ekonomickou sebevraždu? A co myslíte, že s nimi udělají ti zachránci
A už vidím ten zverimex, co vezme starýho králíka - max na krmení hadů, zveráky vykupujou jen ty malý a rozkošný, ze kterých pak vyrostou ty kousavý bestie, rovnou bestie neberou
Osobně si myslím, že pokud se chovatel dobře stará a pak králíka humalně úmrtí a následně využije na pekáč, má ten králík většinou lepší osud než králík že Zverimexu, koupený jako hračka rozmazlenemu děcku lhostejným a nepoučenými rodiči. A těch je naprostá většina, jak to vidím okolo.
NZ

XXX.XXX.99.111
Já takového králíka dostala zadarmo od chovatele, protože nezvládl výchovu a měl jí původně do chovu.
Předával mi ji se slovy klidně ji hoďte na pekáč. Já to neudělala a teď toho nelituji, jelikož mám toho nejlepšího a nejúspěšnějšího ušatého společníka.
A víte proč nezlomila jsem nad ni hůl a začala s výchovou.
Navíc když se ke mě dostala měla už 5 měsíců.
NZ

XXX.XXX.63.172
Já takového králíka dostala zadarmo od chovatele, protože nezvládl výchovu a měl jí původně do chovu.
Předával mi ji se slovy klidně ji hoďte na pekáč. Já to neudělala a teď toho nelituji, jelikož mám toho nejlepšího a nemilejšího ušatého společníka.
A víte proč nezlomila jsem nad ni hůl a začala s výchovou.
Navíc když se ke mě dostala měla už 5 měsíců.
Neznám přítele, ale když jsem si přečetl, je rozhodnuto přítel je o víkendu něčím klepne, tak jsem si vzpoměl na mého kolegu z práce, který si pořídil na jaře 3 malé králíčky a do podzimu je krmil. Pak přišel den D a on mi oznámil v pátek je klepnu a v neděli bude oběd. Ráno v pondělí přišel do práce jakýsi smutný, po chvilce mi zdělil, to se nedá, nebyl jsem schopen je zabít a požádal mě, jestli bych mu je nezabil a tak jsem mu vyhověl, asi po měsíci mi řekl, že musel pořád myslet na to co vlastně jí.

NZ
napsal(a):
U lidí je to jiné, než u zvířat.
Zvíře nemá takový rozum, jako člověk.
Já měla doma agresivního králíka, výchovou a péči je z ní teď úplně jiný králík. Kdybych se jí nevěnovala denně byla by úplně stejná jako, zde paní pisatelčiny králíci.
Vše je jen o přístupu a o výchově.
No já nevím, když má člověk takový rozum, tak proč jsou mezi nimi zloději, násilníci a vrazi?
Kralicirizecky

XXX.XXX.144.89
Tak hlásím, že se zdařilo. Musím říct, že mně strašně překvapilo, kolik na nich bylo masa, řekla bych, že jsou oproti klasickým králíkům trochu jinak stavěný, pro dva naprosto dostačující a i na toho psa zbylo
Jelikož bylo celkem hezky, skončili nakonec na grilu, v sobotu jsem je vykostila, na noc šli do marinády - česnek+trocha bylinek a pak to byla roláda, co dům dal jeden se šunkou, špenátem a balkánským sýrem a druhý anglická + pikantní klobása, ze začátku propečený v alobalu, pak chvíli pro chuť přímo na grilu, byla to dobrota.
Pro ochránkyně - nebyli to mazlíci blízký mému srdci a nemám z toho o nic horší pocit, než bych měla z pozření králíka z obchoďáku, spíš lepší, vyřešila se tím spousta problémů a ještě nakonec udělali radost .
Ostatním díky za recepty, v budoucnu určitě vyzkouším.
NZ

XXX.XXX.59.43
Do budoucna doporučím žádná zvířata, už nepořizovat.
Doufám, že pes je lépe vychován, než ty chudáci co skončily takhle špatně.
Kralicirizecky

XXX.XXX.144.89
NZ
napsal(a):
Skončili jak si zasloužili, a pořídím si, co uznám za vhodné
Když takhle soudíte, tak jste jistě minimálně vegan? Nebo jiné druhy na talíři nevadí? Víte jak krásný jsou krávy a jak inteligentní prasata a co ty rozkošný kuřátka co se za měsíc vykrměj a hodíte je do trouby........vadí-nevadí?
NZ
napsal(a):
Já pořád nechápu, jak víte, že špatně skončili. Někdo koupí králíka, zabije ho a sní - co je na tom špatného? Zadavatelka se tu nepřiznala k ničemu, co by hraničilo s týráním. Tak o co jde?
NZ

XXX.XXX.59.43
Kralicirizecky
napsal(a):
Skončili jak si zasloužili, a pořídím si, co uznám za vhodné
Když takhle soudíte, tak jste jistě minimálně vegan? Nebo jiné druhy na talíři nevadí? Víte jak krásný jsou krávy a jak inteligentní prasata a co ty rozkošný kuřátka co se za měsíc vykrměj a hodíte je do trouby........vadí-nevadí?
Překvapím Vás, veganka nejsem.
Když čtu Vaše příspěvky, který jsou typu nedokáži vychovat králíka co potom takový pes, nebo jiná zvířata.
Nechtěla bych být Vašim sousedem, jelikož bych se bála, že mě Váš pes pokouše.
Kralicirizecky

XXX.XXX.144.89
To, že je zabijeme nebyla první varianta. Dvakrát jsme je darovali - poprvé byli zpět hned druhého dne - pokousali dítě, podruhé si je vzala slečna spasitelka, která je chtěla převychovat láskou a vlídným přístupem, asi se fakt snažila, byli u ní skoro tři týdny, pak nám je bez jakéhokoliv upozornění vyhodila v krabici před bránu (podotýkám, že jsme je darovali s veškerým vybavením atd. cca 7-8tisíc pořizovací cena - to si slečna nechala a nekomunikuje).
Takže jsem tu prožila týden s agresivníma králičíma bezdomovcema a malým dítětem, který je už dost pohyblivý a nechci aby si neslo celoživotní trauma z pokousání králíkem.
Jaké řešení se tedy nabízí?
Znovu darovat a čekat kdy se vrátí ?
Zverimex je nevezme.
Útulky - absurdní.
Chovatele hadů neznám.
Vypustit - stejně je něco zabije, nebo ještě vběhnou pod auto a někdo se kvůli nim zmrzačí.
Zlikvidovat je bylo v téhle situaci jediné rozumné řešení - a když už je zabijeme, tak proč maso nevyužít?
Koneckonců mohla jste se během toho týdne ozvat a zachránit je
NZ

XXX.XXX.59.43
Kralicirizecky
napsal(a):
To, že je zabijeme nebyla první varianta. Dvakrát jsme je darovali - poprvé byli zpět hned druhého dne - pokousali dítě, podruhé si je vzala slečna spasitelka, která je chtěla převychovat láskou a vlídným přístupem, asi se fakt snažila, byli u ní skoro tři týdny, pak nám je bez jakéhokoliv upozornění vyhodila v krabici před bránu (podotýkám, že jsme je darovali s veškerým vybavením atd. cca 7-8tisíc pořizovací cena - to si slečna nechala a nekomunikuje).
Takže jsem tu prožila týden s agresivníma králičíma bezdomovcema a malým dítětem, který je už dost pohyblivý a nechci aby si neslo celoživotní trauma z pokousání králíkem.
Zverimex je nevezme.
Útulky - absurdní.
Chovatele hadů neznám.
Vypustit - stejně je něco zabije, nebo ještě vběhnou pod auto a někdo se kvůli nim zmrzačí.
Zlikvidovat je bylo v téhle situaci jediné rozumné řešení - a když už je zabijeme, tak proč maso nevyužít?
Varaxi
Žádný majitel se k týrání zvířat nikdy nepřiznal a ani nepřizná, teda pokud není blázen.
Tak v tom případě, už to chápu, jen nechápu proč jste to nenapsala rovnou.
I když nechápu ty lidi, pár týdnů je krátká doba.
Možná kdyby se vychovávali odděleně, tedy kdyby si jeden člověk vzal jednoho a druhý druhého králíka, mohlo by to pomoct.
Chápu to u toho malého dítěte, králíci k dětem nepatří, je lepší pořídit plyšáka.
Když chce dítě králíka, mělo by být již schopné se o něj postarat, samozřejmě, že odpovědnost je na rodiči.
Žádný majitel se k týrání zvířat nikdy nepřiznal a ani nepřizná, teda pokud není blázen.
To byste se divila, kolik lidí nám tu píše věci, až oči přecházejí - a ne v tom dobrém. O beranovi na provaze tak těsném, až si odřel krk a lezou mu tam červi; o stokilovém magorovi, který se povozil na ovci; o lidech, kteří bez dovolení a bez základních znalostí krmí cizí zvířata přes plot. Pokračovat můžu na tři stránky.
Jde mi o princip presumpce neviny: Pakliže nemám žádný důkaz a žádné svědectví, že došlo k týrání zvířat, pak je nemůžu jen tak někomu předhazovat. Neexistoval důvod k domněnce, že k týrání došlo.
To, že jste začala naprosto bez jakýchkoli důkazů předpokládat, že zadavatelka týrá zvířata, vypovídá více o Vás než o komkoli jiném. Takhle si můžu o Vás taky myslet prakticky cokoli. (Např.: Nepsala jste o příteli, že Vy jste škaredá lesba, o kterou chlap nezavadí? Nepsala jste o dětech, že Vy jste sobecká kariéristka, která děti nesnáší?) Jestliže by z toho náhodou něco bylo pravda, tak by to opravdu byla ta náhoda. A zcela oprávněně byste si myslela o mě něco nelichotivého. Tenhle způsob uvažování je naprosto uhozený.
Takže znovu: Někdo koupí králíka, zabije ho a sní (což je v podstatě celé, co nám o sobě zadavatelka prozradila, vše ostatní jsou ničím nepodložené domněnky) - co je na tom špatného?
NZ

XXX.XXX.59.43
Kralicirizecky
napsal(a):
Zverimex je nevezme.
Útulky - absurdní.
Chovatele hadů neznám.
Já mám doma dvě králindy.
Jednu jsem měla také ze začátku agresivní, nemohla jsem na ni sáhnout, nedala se pohladit, do klece, když jsem strčila ruku, že jí vezmu misku, tak mě vždy kousla, dostala jsem ji od chovatele, který ji měl původně do chovu.
Majitel mi ji předával se slovy klidně ji hoďte na pekáč.
Když se ke mě dostala bylo jí 5 měsíců, mám již víc než 4 roky a je v pohodě.
Dnes je to úplně jiný králík mazlivý, přítulný, inteligentní, nikdy bych jí na pekáč nehodila a ani tu druhou.
Každý den se snažím věnovat oběma králíků, další králíky už bych časově nezvládla, proto si žádné králíky již nepořizuji.
Mohu doporučit příště se obrátit na tento útulek https://kralici.voriskov.cz/subdom/kralici/
specializují se na králíky a drobné hlodavce, možná by dokázali poradit, nebo přímo přijnout králíky do péče.

Úplne super.... Jednoduché riešenie.
Vzhledem k lepší informovanosti, vice zkusenosti k předáni a nakonec i větši přizpůsobivosti samotneho zvířete, dovede většina lidí jakž takž vychovat psa ( ne všichni, samozřejmě), na rozdíl od králíka, který je pro většinu naopak zklaméním, protože lidi v něm hledají něco jako psa nebo kočku, ale to je omyl a z toho pramení nepochopení se navzájem.
NZ

XXX.XXX.59.43
Varaxi
napsal(a):
To byste se divila, kolik lidí nám tu píše věci, až oči přecházejí - a ne v tom dobrém. O beranovi na provaze tak těsném, až si odřel krk a lezou mu tam červi; o stokilovém magorovi, který se povozil na ovci; o lidech, kteří bez dovolení a bez základních znalostí krmí cizí zvířata přes plot. Pokračovat můžu na tři stránky.
Jde mi o princip presumpce neviny: Pakliže nemám žádný důkaz a žádné svědectví, že došlo k týrání zvířat, pak je nemůžu jen tak někomu předhazovat. Neexistoval důvod k domněnce, že k týrání došlo.
To, že jste začala naprosto bez jakýchkoli důkazů předpokládat, že zadavatelka týrá zvířata, vypovídá více o Vás než o komkoli jiném. Takhle si můžu o Vás taky myslet prakticky cokoli. (Např.: Nepsala jste o příteli, že Vy jste škaredá lesba, o kterou chlap nezavadí? Nepsala jste o dětech, že Vy jste sobecká kariéristka, která děti nesnáší?) Jestliže by z toho náhodou něco bylo pravda, tak by to opravdu byla ta náhoda. A zcela oprávněně byste si myslela o mě něco nelichotivého. Tenhle způsob uvažování je naprosto uhozený.
Takže znovu: Někdo koupí králíka, zabije ho a sní (což je v podstatě celé, co nám o sobě zadavatelka prozradila, vše ostatní jsou ničím nepodložené domněnky) - co je na tom špatného?
Já jsem, ale o tazatelce nikdy nenapsala, že týrá zvířata.
Napsala jsem, že nedokáže vychovat králíka.

NZ
napsal(a):
Já mám doma dvě králindy.
Jednu jsem měla také ze začátku agresivní, nemohla jsem na ni sáhnout, nedala se pohladit, do klece, když jsem strčila ruku, že jí vezmu misku, tak mě vždy kousla, dostala jsem ji od chovatele, který ji měl původně do chovu.
Majitel mi ji předával se slovy klidně ji hoďte na pekáč.
Když se ke mě dostala bylo jí 5 měsíců, mám již víc než 4 roky a je v pohodě.
Dnes je to úplně jiný králík mazlivý, přítulný, inteligentní, nikdy bych jí na pekáč nehodila a ani tu druhou.
Každý den se snažím věnovat oběma králíků, další králíky už bych časově nezvládla, proto si žádné králíky již nepořizuji.
Mohu doporučit příště se obrátit na tento útulek https://kralici.voriskov.cz/subdom/kralici/
specializují se na králíky a drobné hlodavce, možná by dokázali poradit, nebo přímo přijnout králíky do péče.
Tak když si myslíte,že lze každého králíka převychovat a myslíte si,že po zkušenosti s jedním králíkem už všechno víte,tak si králíky od zadavetelky vezměte a převychovejte.
NZ

XXX.XXX.62.178
napsal(a):
Tak když si myslíte,že lze každého králíka převychovat a myslíte si,že po zkušenosti s jedním králíkem už všechno víte,tak si králíky od zadavetelky vezměte a převychovejte.
To už asi nejde, když již nežijí.
Navíc jsem psala, že dva moji králíci mi stačí.
S časových důvodů nebudu zanedbávat ty králíky co již mám.
Děkuji za pochopení.
NZ
napsal(a):
Já jsem, ale o tazatelce nikdy nenapsala, že týrá zvířata.
Napsala jsem, že nedokáže vychovat králíka.
Takže znovu potřetí: Někdo koupí králíka, zabije ho a sní (což je v podstatě celé, co nám o sobě zadavatelka prozradila, vše ostatní jsou ničím nepodložené domněnky) - co je na tom špatného?
Navíc týrání jste poprvé vytáhla Vy.
NZ
napsal(a):
To už asi nejde, když již nežijí.
Navíc jsem psala, že dva moji králíci mi stačí.
S časových důvodů nebudu zanedbávat ty králíky co již mám.
Děkuji za pochopení.
Toto mám stejně; každé zvíře, které mám teď, má přednost před každým, které možná někdy v budoucnu budu mít. A vztahuje se to i na pomoc ostatním - moje zvířata nemůžou trpět tím, že se ujmu jiného zvířete.
Nicméně to nevysvětluje, co udělala dle Vás zadavatelka špatně. Proč je špatně sníst vlastního králíka?
NZ

XXX.XXX.59.43
Je to její věc a špatné to není.
Já osobně bych volila jiné řešení.
Kralicirizecky

XXX.XXX.170.148
NZ
napsal(a):
Je to její věc a špatné to není.
Já osobně bych volila jiné řešení.
Nechtěla jsem už do diskuze přispívat, ale vidím, že Vám to stále nedá. Řekněte mi tedy jaké řešení jsme měli zvolit?
NZ

XXX.XXX.59.43
Kralicirizecky
napsal(a):
Nechtěla jsem už do diskuze přispívat, ale vidím, že Vám to stále nedá. Řekněte mi tedy jaké řešení jsme měli zvolit?
Ze začátku bych zkusila kastraci, vykastrovali bych oba.
Jelikož pokud se vykastuje jen samice (u které se to doporučuje ze zdravotních důvodu) samec by ji mohl obtěžovat a to by nemuselo dopadnout dobře.
V případě, že by to nepomohlo bych zadala inzerát na několik různých stránek (bazarů).
Případné zájemce bych si proklepla, aby nedošlo k vrácení králíků zpět.
Mezitím bych oslovila útulky s žádostí o přijetí králíků do péče případně radu kam se obrátit.
Kralicirizecky

XXX.XXX.170.148
NZ
napsal(a):
Ze začátku bych zkusila kastraci, vykastrovali bych oba.
Jelikož pokud se vykastuje jen samice (u které se to doporučuje ze zdravotních důvodu) samec by ji mohl obtěžovat a to by nemuselo dopadnout dobře.
V případě, že by to nepomohlo bych zadala inzerát na několik různých stránek (bazarů).
Případné zájemce bych si proklepla, aby nedošlo k vrácení králíků zpět.
Mezitím bych oslovila útulky s žádostí o přijetí králíků do péče případně radu kam se obrátit.
Nic jako králíčí útulek v ČR neexistuje, a všechno další co radíte je běh na dlouhou trať, já byla v situaci kdy jsem potřebovala rychlé řešení, už jen protože jsem ty králíky neměla kam dát - slečna si vše nechala, a nehodlám kupovat novou výbavu pro zvířata, kterých se chci zbavit, zrovna tak jim nehodlám platit kastrace, které možná ani nezaberou atd....
A opakuji Vám podstatnou informaci, kterou přehlížíte - mám malé dítě (2roky), neřešte problém ze svého pohledu, zkuste to z toho mého. Nenechám si u dítěte v tomhle věku agresivní zvíře a nebudu do toho zvířete investovat - ani čas ani peníze, protože pak o to budu obírat to dítě.
Beatrice

XXX.XXX.59.27
hokrví
napsal(a):
Neznám přítele, ale když jsem si přečetl, je rozhodnuto přítel je o víkendu něčím klepne, tak jsem si vzpoměl na mého kolegu z práce, který si pořídil na jaře 3 malé králíčky a do podzimu je krmil. Pak přišel den D a on mi oznámil v pátek je klepnu a v neděli bude oběd. Ráno v pondělí přišel do práce jakýsi smutný, po chvilce mi zdělil, to se nedá, nebyl jsem schopen je zabít a požádal mě, jestli bych mu je nezabil a tak jsem mu vyhověl, asi po měsíci mi řekl, že musel pořád myslet na to co vlastně jí.
To je zajímavý příběh. Váš kolega byl citlivý člověk. Znám také příběh velice podobný, a týkalo se to muže relativně srdnatého... Kupodivu je mezi námi mužů citlivých více, než si myslíme a než bychom očekávali... Naopak u opačného pohlaví bychom citlivost předpokládali, v tomto vlákně jsme ale svědky otrlosti a pomstychtivosti, jaké ukázala autorka tohoto vlákna a které nejedním čtenářem otřásli...
Kralicirizecky

XXX.XXX.170.148
Beatrice
napsal(a):
To je zajímavý příběh. Váš kolega byl citlivý člověk. Znám také příběh velice podobný, a týkalo se to muže relativně srdnatého... Kupodivu je mezi námi mužů citlivých více, než si myslíme a než bychom očekávali... Naopak u opačného pohlaví bychom citlivost předpokládali, v tomto vlákně jsme ale svědky otrlosti a pomstychtivosti, jaké ukázala autorka tohoto vlákna a které nejedním čtenářem otřásli...
Jste otřesena to já byla taky, když jsem si tu pročetla Vaše vlákno, kde chcete připouštět sedmiletou zakrslou samici a kupu Vašich dalších výplodů, co mi hlava nebrala a nehledáte náhodou zpracovatele kůží? Nechcete mi snad říct, že to z nich sundáte zaživa a oni zas obrostou
Beatrice

XXX.XXX.59.27
Kralicirizecky
napsal(a):
Jste otřesena to já byla taky, když jsem si tu pročetla Vaše vlákno, kde chcete připouštět sedmiletou zakrslou samici a kupu Vašich dalších výplodů, co mi hlava nebrala a nehledáte náhodou zpracovatele kůží? Nechcete mi snad říct, že to z nich sundáte zaživa a oni zas obrostou
- Myslím si, že málokdo, kdo vidí v někom tolik nezpracovaného hněvu, který vyústil v nenávist a pomstychtivost zvířat, nezůstane otřesen... Víte, já mám jistý soucit s takovými lidmi, protože vím, že je jim těžko, nemají-li klid v duši, nemají-li čisté svědomí atp. A upřímně řečeno, je mi těch lidí líto, protože denně zažívají v sobě neklid, vedou ustavičný zápas sami se sebou a jsou nešťastní. Vesměs se jedná o lidi s nízkým sebevědomím, kteří nevěří sami sobě a potřebují si dokazovat, jakou mají moc. Bohužel toto se vše přenáší na okolí - ať už na lidi nebo i zvířata...
- Jen čtěte diskuzi, třeba se něco více dozvíte... Sice žádnou sedmiletou samici nemám, ale i sedmiletá samička klidně zabřezne (asi jste to nedočetla do konce - tak raději přečtěte vždy celé příspěvky, třeba pak pochopíte, co nyní, Vašimi slovy, "hlava nebere"... Chápu, možná je v tom skrytá závist, protože Vy se malých nedočkáte...
Kralicirizecky

XXX.XXX.42.220
Beatrice
napsal(a):
- Myslím si, že málokdo, kdo vidí v někom tolik nezpracovaného hněvu, který vyústil v nenávist a pomstychtivost zvířat, nezůstane otřesen... Víte, já mám jistý soucit s takovými lidmi, protože vím, že je jim těžko, nemají-li klid v duši, nemají-li čisté svědomí atp. A upřímně řečeno, je mi těch lidí líto, protože denně zažívají v sobě neklid, vedou ustavičný zápas sami se sebou a jsou nešťastní. Vesměs se jedná o lidi s nízkým sebevědomím, kteří nevěří sami sobě a potřebují si dokazovat, jakou mají moc. Bohužel toto se vše přenáší na okolí - ať už na lidi nebo i zvířata...
- Jen čtěte diskuzi, třeba se něco více dozvíte... Sice žádnou sedmiletou samici nemám, ale i sedmiletá samička klidně zabřezne (asi jste to nedočetla do konce - tak raději přečtěte vždy celé příspěvky, třeba pak pochopíte, co nyní, Vašimi slovy, "hlava nebere"... Chápu, možná je v tom skrytá závist, protože Vy se malých nedočkáte...
Už jste zvažovala nechat se vyšetřit odborníkem?
A neodpověděla jste mně, jak získáte ty kůže? Na to jsem hodně zvědavá
Beatrice

XXX.XXX.59.27
Kralicirizecky
napsal(a):
Už jste zvažovala nechat se vyšetřit odborníkem?
A neodpověděla jste mně, jak získáte ty kůže? Na to jsem hodně zvědavá
- Podívejte, zdravý člověk se odborného vyšetření nebojí, protože si je jistý, že výsledky budou velmi dobré. Otázkou je, proč pak ztrácet oním vyšetřením čas a peníze a ubírat tak možnost indikovaným pacientům...
- Vy už jste přišla se sci-fi nápadem - ale víte o tom, že existují tkáňové kultury?
Kralicirizecky

XXX.XXX.37.18
Beatrice
napsal(a):
- Podívejte, zdravý člověk se odborného vyšetření nebojí, protože si je jistý, že výsledky budou velmi dobré. Otázkou je, proč pak ztrácet oním vyšetřením čas a peníze a ubírat tak možnost indikovaným pacientům...
- Vy už jste přišla se sci-fi nápadem - ale víte o tom, že existují tkáňové kultury?
No on si málokdo přizná, že má problém, alkoholik taky nepřizná, že chlastá, možná byste byla výsledkem překvapena.
Narážku s tkáňovými kulturami a scifi nápadem nechápu a předpokládám, že mi to nevysvětlíte.

NZ
napsal(a):
Nemůžete srovnávat výchovu králíka a psa. Ti byli po tisíciletí šlechtěni mj. i na povahu, aby byli ochotni s člověkem spolupracovat (stejně jako třeba koně). Ti, co nechtěli, dopadli stejně jako zadavatelčini králíci.

Dámy, super diskusia... Fakt je mi úplne jedno ako kto naloží zo svojim králikom. Nebolo by od veci vymeniť si medzi sebou kontakty a kľudne si môžete písať alebo aj telefonovať... Pekný deň .

napsal(a):
Dámy, super diskusia... Fakt je mi úplne jedno ako kto naloží zo svojim králikom. Nebolo by od veci vymeniť si medzi sebou kontakty a kľudne si môžete písať alebo aj telefonovať... Pekný deň .
Tak proč se zapojujete, když je vám to jedno? Můžete tuto diskusi přece ignorovat.

napsal(a):
Tak proč se zapojujete, když je vám to jedno? Můžete tuto diskusi přece ignorovat.
Madam, čteni s porozuměnim vám niečo hovorí? Jedno mi je ako kto naloží zo svojim majetkom a vám to môže byť tiež. A fakt ak si chcete budovať priateľstvo tak je lepšie komunikovať medzi sebou. A mimochodom ja sa budem riadiť svojim sedliackym rozumom. Nereagujte na mňa verejne kľudne sukromnou správou . Ak máte čo ponúknuť zmysluplné.
OlafV
napsal(a):
V budoucnu budou trestní senáty hodnotit u páchatelů vliv genů na protiprávní jednání.j
Viděla jsem dokument z USA, kde se tím zabývali. Je už to nějaký pátek a vyšlo jim, že ke kriminalitě mají jistě rasy větší sklony. Jejich soudy to zakázaly už tenkrát, že jde o rasismus a tuším i antisemitismus.
Beatrice
napsal(a):
to víte, že budou!... je to také jen kus masa!... :-)
petr008
napsal(a):
Dotaz byl na recepty. Za recepty díky. Byly by ještě nějaké? Zejména na nějaké dobré marinování. Jaké bylinky dáváte do té smetany v prvním receptu? Králičímu masu zdar .
Jé, já jsem si nevšimla, že to prakticky směřuje na mě.
Většinou česnek, ale dá se tam nasypat skoro všechno. Petrželka, majoránka, dobromysl, tymián, saturejka, rozmarýn, pažitka, kdo má rád, tak klidně čili, lze i experimentovat (bazalka + do smetany namíchat rajský protlak, chutnalo to zvláštně, ale ne špatně; ochutnávala jsem i králíka na kopru nebo šalvěji a chutnal).
Upéct v troubě se dá taky bez toho trojobalu, ale pak to chce opravdu přelít vrstvou té smetany, aby byl „ponořený“ (ze zakysané smetany se odpaří voda a zůstane tam taková ochranná vrstva, takže maso nemusí být úplně ponořené, kdežto u sladké smetany je opravdu lepší, aby maso skoro plavalo). Pak je dobrý, když se místo bylinek použijí mleté sušené houby. Nebo se dá nahoru nastrouhat sýr. Prostě je to o Vás, co Vám chutná.