kuba22

XXX.XXX.17.160
Dobrý den,
mám králikárnu se 4 kotci, vrchní 2 kotce jsou spojené a jsou v nich 3 morčata – samičky, v jedné spodní budce je jeden králík,samice, která čeká na připuštění příští rok a ve dvou spodních budkách jsou dvě morčata – samci.
Problém je v tom, že dva spodní kotce jsou sice rozdělené, ale na vrchu je mezera asi 8 cm a jeden samec od morčat neustále skáče za tím králíkem.
Králíkárnu v nejbližší době spravím, ale bojím se, že morče toho králíka oplodní a vznikne nějaká anomálie. Je možné, že se toto stane?
Uživatel s deaktivovaným účtem

radši tam ani nestrkej ruku, ať neoplodní tebe.
i když... ty už nějaká anomálie jsi, takže je to asi jedno.
M.Nb.

XXX.XXX.6.230
Beatrice

XXX.XXX.59.27
kuba22
napsal(a):
Dobrý den,
mám králikárnu se 4 kotci, vrchní 2 kotce jsou spojené a jsou v nich 3 morčata – samičky, v jedné spodní budce je jeden králík,samice, která čeká na připuštění příští rok a ve dvou spodních budkách jsou dvě morčata – samci.
Problém je v tom, že dva spodní kotce jsou sice rozdělené, ale na vrchu je mezera asi 8 cm a jeden samec od morčat neustále skáče za tím králíkem.
Králíkárnu v nejbližší době spravím, ale bojím se, že morče toho králíka oplodní a vznikne nějaká anomálie. Je možné, že se toto stane?
Neboj se, morče neoplodní králici. Ale snaž se co nejdříve králíkárnu opravit.
M.Nb.

XXX.XXX.6.230
Beatrice
napsal(a):
Neboj se, morče neoplodní králici. Ale snaž se co nejdříve králíkárnu opravit.
Proč by ji nemohl oplodnit? Kde je vůle, tam je cesta
Beatrice

XXX.XXX.59.27
M.Nb.
napsal(a):
Proč by ji nemohl oplodnit? Kde je vůle, tam je cesta
Samozřejmě, že ne. Ani kocour nebo pes. Vy si snad myslíte, že Vámi vložené fotografie jsou autentické?
M.Nb.

XXX.XXX.35.177
Beatrice
napsal(a):
Samozřejmě, že ne. Ani kocour nebo pes. Vy si snad myslíte, že Vámi vložené fotografie jsou autentické?
A nejsou,? Existuje řada mezidruhových kříženců, když se můžou křížit kůň a osel, tak proč né tohle? Dokonce jsem našla fotku takového křížence, takže to jde
Beatrice

XXX.XXX.59.27
M.Nb.
napsal(a):
A nejsou,? Existuje řada mezidruhových kříženců, když se můžou křížit kůň a osel, tak proč né tohle? Dokonce jsem našla fotku takového křížence, takže to jde
To je pouze Vaše tvrzení. Mnoho mezidruhových kříženců popsáno nebylo. Kříženci osla/oslice a klisny/koně samozřejmě existují, ale neznamená to, že se jakýkoliv biologický druh dá zkřížit z jakýmkoliv jiným. Prostě to někdy není geneticky možné. Jinak výše jmenovaní kříženci (mula a mezek) nejsou plodní.
M.Nb.

XXX.XXX.35.177
Beatrice
napsal(a):
To je pouze Vaše tvrzení. Mnoho mezidruhových kříženců popsáno nebylo. Kříženci osla/oslice a klisny/koně samozřejmě existují, ale neznamená to, že se jakýkoliv biologický druh dá zkřížit z jakýmkoliv jiným. Prostě to někdy není geneticky možné. Jinak výše jmenovaní kříženci (mula a mezek) nejsou plodní.
A myslíte, že zrovna králík s morčetem by nešli? Však to k sobě má blízko jak ten kůň s oslem, mně to tedy nereálné nepřijde

M.Nb.
napsal(a):
A myslíte, že zrovna králík s morčetem by nešli? Však to k sobě má blízko jak ten kůň s oslem, mně to tedy nereálné nepřijde
mají k sobě asi tak blízko jako králík a ty, takže až příště budeš manipulovat se samcem, pozor na to.
M.Nb.

XXX.XXX.35.177
napsal(a):
mají k sobě asi tak blízko jako králík a ty, takže až příště budeš manipulovat se samcem, pozor na to.
Že Vy se chytíte do téhle absurdní diskuze bych nečekala nebojte mám z genetiky VŠ zkoušku, takže nějaká drobná potucha o chromozomech by byla
Kuba22

XXX.XXX.17.160
No takze mockrat dekuji za vyjádření, no ja zasnu kolik je tu nenávisti😹asi je to pravda, takze kralikarnu spravim hned zitra... Jooo bodlinko... Anomalie jsem no.. Mimochodem selpicky se zazracne uzdravili i bez pitvy

M.Nb.
napsal(a):
No nevím, kůň a osel je stejná čeleď, králík a morče je jiný druh a řád.
kuba22

XXX.XXX.17.160
M.Nb.

XXX.XXX.15.210
kuba22
napsal(a):
a nebo bych mohl zkusit srnce s králíkem
To je Mara stepní, žádný kříženec. Zkuste spíš kozu
kuba22

XXX.XXX.17.160
M.Nb.
napsal(a):
To je Mara stepní, žádný kříženec. Zkuste spíš kozu
krásný
Beatrice

XXX.XXX.59.27
napsal(a):
No nevím, kůň a osel je stejná čeleď, králík a morče je jiný druh a řád.
Kůň a osel jsou také jiný biologický druh... Systematické zařazení samo o sobě nemusí být vždy až tak relevantní - např. původní zařazení králíka do řádu se později měnilo... Nicméně podobnost mezi koněm a oslem je značně vyšší než mezi králíkem a morčetem, nejen morfologicky, fyziologicky, ale jedná se především o genetickou výbavu, zjednodušeně počet a struktura chromozómů...

Beatrice
napsal(a):
Kůň a osel jsou také jiný biologický druh... Systematické zařazení samo o sobě nemusí být vždy až tak relevantní - např. původní zařazení králíka do řádu se později měnilo... Nicméně podobnost mezi koněm a oslem je značně vyšší než mezi králíkem a morčetem, nejen morfologicky, fyziologicky, ale jedná se především o genetickou výbavu, zjednodušeně počet a struktura chromozómů...
Oprava, kůň a osel jsou stejného rodu, morče a králík ne.