Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kuba22

17.7.2021 18:47
kuba22

XXX.XXX.17.160

Dobrý den,
mám králikárnu se 4 kotci, vrchní 2 kotce jsou spojené a jsou v nich 3 morčata – samičky, v jedné spodní budce je jeden králík,samice, která čeká na připuštění příští rok a ve dvou spodních budkách jsou dvě morčata – samci.
Problém je v tom, že dva spodní kotce jsou sice rozdělené, ale na vrchu je mezera asi 8 cm a jeden samec od morčat neustále skáče za tím králíkem.
Králíkárnu v nejbližší době spravím, ale bojím se, že morče toho králíka oplodní a vznikne nějaká anomálie. Je možné, že se toto stane?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2021 18:57

radši tam ani nestrkej ruku, ať neoplodní tebe.

i když... ty už nějaká anomálie jsi, takže je to asi jedno.

M.Nb.

17.7.2021 19:29
M.Nb.

XXX.XXX.6.230

Morče a králík, to je ještě dobrý, stanou se i horší "nehody" .

Beatrice

17.7.2021 20:18
Beatrice

XXX.XXX.59.27

kuba22 napsal(a):
Dobrý den,
mám králikárnu se 4 kotci, vrchní 2 kotce jsou spojené a jsou v nich 3 morčata – samičky, v jedné spodní budce je jeden králík,samice, která čeká na připuštění příští rok a ve dvou spodních budkách jsou dvě morčata – samci.
Problém je v tom, že dva spodní kotce jsou sice rozdělené, ale na vrchu je mezera asi 8 cm a jeden samec od morčat neustále skáče za tím králíkem.
Králíkárnu v nejbližší době spravím, ale bojím se, že morče toho králíka oplodní a vznikne nějaká anomálie. Je možné, že se toto stane?

Neboj se, morče neoplodní králici. Ale snaž se co nejdříve králíkárnu opravit.

M.Nb.

17.7.2021 20:22
M.Nb.

XXX.XXX.6.230

Beatrice napsal(a):
Neboj se, morče neoplodní králici. Ale snaž se co nejdříve králíkárnu opravit.

Proč by ji nemohl oplodnit? Kde je vůle, tam je cesta

Beatrice

17.7.2021 20:45
Beatrice

XXX.XXX.59.27

M.Nb. napsal(a):
Proč by ji nemohl oplodnit? Kde je vůle, tam je cesta

Samozřejmě, že ne. Ani kocour nebo pes. Vy si snad myslíte, že Vámi vložené fotografie jsou autentické?

M.Nb.

17.7.2021 20:55
M.Nb.

XXX.XXX.35.177

Beatrice napsal(a):
Samozřejmě, že ne. Ani kocour nebo pes. Vy si snad myslíte, že Vámi vložené fotografie jsou autentické?

A nejsou,? Existuje řada mezidruhových kříženců, když se můžou křížit kůň a osel, tak proč né tohle? Dokonce jsem našla fotku takového křížence, takže to jde

Beatrice

17.7.2021 21:02
Beatrice

XXX.XXX.59.27

M.Nb. napsal(a):
A nejsou,? Existuje řada mezidruhových kříženců, když se můžou křížit kůň a osel, tak proč né tohle? Dokonce jsem našla fotku takového křížence, takže to jde

To je pouze Vaše tvrzení. Mnoho mezidruhových kříženců popsáno nebylo. Kříženci osla/oslice a klisny/koně samozřejmě existují, ale neznamená to, že se jakýkoliv biologický druh dá zkřížit z jakýmkoliv jiným. Prostě to někdy není geneticky možné. Jinak výše jmenovaní kříženci (mula a mezek) nejsou plodní.

M.Nb.

17.7.2021 21:20
M.Nb.

XXX.XXX.35.177

Beatrice napsal(a):
To je pouze Vaše tvrzení. Mnoho mezidruhových kříženců popsáno nebylo. Kříženci osla/oslice a klisny/koně samozřejmě existují, ale neznamená to, že se jakýkoliv biologický druh dá zkřížit z jakýmkoliv jiným. Prostě to někdy není geneticky možné. Jinak výše jmenovaní kříženci (mula a mezek) nejsou plodní.

A myslíte, že zrovna králík s morčetem by nešli? Však to k sobě má blízko jak ten kůň s oslem, mně to tedy nereálné nepřijde

17.7.2021 21:30

M.Nb. napsal(a):
A myslíte, že zrovna králík s morčetem by nešli? Však to k sobě má blízko jak ten kůň s oslem, mně to tedy nereálné nepřijde

mají k sobě asi tak blízko jako králík a ty, takže až příště budeš manipulovat se samcem, pozor na to.

M.Nb.

17.7.2021 21:37
M.Nb.

XXX.XXX.35.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mají k sobě asi tak blízko jako králík a ty, takže až příště budeš manipulovat se samcem, pozor na to.

Že Vy se chytíte do téhle absurdní diskuze bych nečekala nebojte mám z genetiky VŠ zkoušku, takže nějaká drobná potucha o chromozomech by byla

17.7.2021 21:42
juhaj

XXX.XXX.164.121

M.Nb. napsal(a):

Mě se to líbí, já to chci 😂 👏

Kuba22

17.7.2021 21:44
Kuba22

XXX.XXX.17.160

No takze mockrat dekuji za vyjádření, no ja zasnu kolik je tu nenávisti😹asi je to pravda, takze kralikarnu spravim hned zitra... Jooo bodlinko... Anomalie jsem no.. Mimochodem selpicky se zazracne uzdravili i bez pitvy

18.7.2021 07:50

M.Nb. napsal(a):

No nevím, kůň a osel je stejná čeleď, králík a morče je jiný druh a řád.

kuba22

18.7.2021 10:25
kuba22

XXX.XXX.17.160

a nebo bych mohl zkusit srnce s králíkem

M.Nb.

18.7.2021 10:37
M.Nb.

XXX.XXX.15.210

kuba22 napsal(a):
a nebo bych mohl zkusit srnce s králíkem

To je Mara stepní, žádný kříženec. Zkuste spíš kozu

kuba22

18.7.2021 13:17
kuba22

XXX.XXX.17.160

M.Nb. napsal(a):
To je Mara stepní, žádný kříženec. Zkuste spíš kozu

krásný

Beatrice

18.7.2021 13:18
Beatrice

XXX.XXX.59.27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím, kůň a osel je stejná čeleď, králík a morče je jiný druh a řád.

Kůň a osel jsou také jiný biologický druh... Systematické zařazení samo o sobě nemusí být vždy až tak relevantní - např. původní zařazení králíka do řádu se později měnilo... Nicméně podobnost mezi koněm a oslem je značně vyšší než mezi králíkem a morčetem, nejen morfologicky, fyziologicky, ale jedná se především o genetickou výbavu, zjednodušeně počet a struktura chromozómů...

18.7.2021 16:08

Beatrice napsal(a):
Kůň a osel jsou také jiný biologický druh... Systematické zařazení samo o sobě nemusí být vždy až tak relevantní - např. původní zařazení králíka do řádu se později měnilo... Nicméně podobnost mezi koněm a oslem je značně vyšší než mezi králíkem a morčetem, nejen morfologicky, fyziologicky, ale jedná se především o genetickou výbavu, zjednodušeně počet a struktura chromozómů...

Oprava, kůň a osel jsou stejného rodu, morče a králík ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík