PePaNxy

XXX.XXX.148.101
Dobrý den,
mám v bytě už cca od ledna králíka, který jinak žil celý život v králíkárně.
Jenže poslední měsíc, možná dva vypadá jako oškubaná slepice. Viz fotky.
Myslíte že i když už je skoro srpen tak pořád přesrsťuje?
Nebo může mít nějaký zdravotní problém?
Žere pořád stejně, nic se nezměnilo.
Nechci ho tahat k veterináři, přece jen už má své roky a nic takového nezná...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Normálně líná.
PePaNxy

XXX.XXX.148.101
Super Díky. Já jsem si myslela že líňá, ale přišlo mi divné že v tomto období...
Beatrice

XXX.XXX.59.27
Líná, a dokonce pěkně postupně. Tak ho denně čeště. A můžete přidat trošku lněného semínka.

PePaNxy
napsal(a):
Super Díky. Já jsem si myslela že líňá, ale přišlo mi divné že v tomto období...
Právě v tomto období línají.
Sušenka7

XXX.XXX.103.23
Nám letos taky nějak víc líná. Ale začala až teď v říjnu. Tak jsme raději dali preventivně Advantage (odblešovač na králíčky), protože jsem si říkala, že by to mohla být všenka nebo "chodící lupy". Ale asi jsme hlavně udělali chybu, že jsme nedávali teď dlouho Roboran (to jsou vitamíny na kvalitní srst)... Jinak jsem ho dávali stále a to přesrsťování bylo asi rychlejší a ne tak viditelné. Ještě pro jistotu nechám udělat koprologii. Je možné, že se přemnožili v bříšku kokcidie, tak ať to vyloučím.

Sušenka7
napsal(a):
Nám letos taky nějak víc líná. Ale začala až teď v říjnu. Tak jsme raději dali preventivně Advantage (odblešovač na králíčky), protože jsem si říkala, že by to mohla být všenka nebo "chodící lupy". Ale asi jsme hlavně udělali chybu, že jsme nedávali teď dlouho Roboran (to jsou vitamíny na kvalitní srst)... Jinak jsem ho dávali stále a to přesrsťování bylo asi rychlejší a ne tak viditelné. Ještě pro jistotu nechám udělat koprologii. Je možné, že se přemnožili v bříšku kokcidie, tak ať to vyloučím.
To,že králík líná je naprosto přirozené a je naprosto zbytečné ho zatěžovat chemickými odblešovači.Je fakt,že za 50 let chovu jsem se s blechami u králíků nesetkala a to kočky v seně spí.A kokcidie na línaní už vůbec nemají vliv.
Sušenka7
napsal(a):
Božíčku ...to je zase "chovatelka".
Víc chemie už snad králík nesnese, než uhyne 👎👎😡