Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vojtěch89

6.8.2021 23:22
Vojtěch89

XXX.XXX.237.82

Zdravím zničeno nic mi začali samice tak nějak divně rachotit když dýchají spíš mě to přijde na rýmu nebo něco tak. Neby spíš když je dam k samic tak přímo jak kdyby chrochtaly co s tím A jak to léčit díky.

Beatrice

9.8.2021 00:08
Beatrice

XXX.XXX.59.27

Kýchají, frkají, chrčí? Můžete vyloučit alergii na prašné seno apod.? Neobjevují se některé z příznaků infekční rýmy? V každém případě bude lépe se obrátit na Vašeho veterináře, řešení na dálku je obtížné a může trvat i delší dobu, kdy už by mohlo být pozdě...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2021 06:46

Pokud chrochtají když je dáte k samcovi,tak je to normální.

Vojtěch89

9.8.2021 20:27
Vojtěch89

XXX.XXX.237.82

Samice chrochtá i když se jen pohne jak dýchá tak strašně rachotí.

9.8.2021 20:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

Dneska jsem slyšela jednu ze samic taky zachrochtat, jak píšete. Uvědomila jsem si, že to take občas slýcham a dost to slychám u stareho vysloužilého samce, ktery je na výminku. Je mu aspoň 7 let a stale se těší dobremu zdraví, obcas si i jestě skočí.Spíš to slýchám u starších zvířat, nebo třeba u samic s mladými.

Vojtěch89

10.8.2021 23:18
Vojtěch89

XXX.XXX.237.82

Ano moje samice taky má mladé tak myslíte že je vyčerpaná a už taky není nejmladší tak je to normální ?? A jak může někoho nakazit ?? Třeba kdybych ji chtěl dát k samic může ho nějak nakazit ??

11.8.2021 07:37

Vojtěch89 napsal(a):
Ano moje samice taky má mladé tak myslíte že je vyčerpaná a už taky není nejmladší tak je to normální ?? A jak může někoho nakazit ?? Třeba kdybych ji chtěl dát k samic může ho nějak nakazit ??

Jak máme vědět, jestli je vyčerpaná? Nepíšete nic o jejím věku, počtu mláďat, výživném stavu, krmení...

11.8.2021 10:20
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Moje jedna samice Bu má 2měsíční mladé a také problém, který popisujete..tezko dýchá a "chrochta"jí to v hrtanu..v zimě ten problem nemela, je stará 3 roky,dobrá máma a je, trochu tlustá..nemůžu ji nasadit dietu,protože stale koji mladé, nechci je ještě odstavit a "podtrhnout"..ono jedno s druhým a nepatrná, možná anomálie, se projevi..
.jinak je samicka velice vitální a žravá 😄
Tak to nijak neřeším, nakažlivé to určitě není a počkáme,az se ochladi..

11.8.2021 20:22
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ještě přidávám..byla jsem před chvílí ještě krmit, trochu se ochladilo, samička dýchá úplně čistě, klidně 🙂..s mladými si pochutnala na čerstvé trávě a ovesných vločkach s granulemi a trochou ječmene..😊

11.8.2021 20:28
juhaj

XXX.XXX.164.121

Pozoruji to u samice, které mají čerstvě mladé a jsou mohutnější, no, vykrmené. A je teplo. Třeba samice hyla, když zhruba před měsícem měla mladé, tak často chrochtala..Měla jich 6, podruhé. Nyní všechno v pořádku, samice i mladé čile. Nyní má týden 4 mladé králice kalifornňana, čistá, testovaná. Vrhů měla hodně, věk 6 let, nikdy nechrochtala. Ale je o čtvrtinu mensi než první.

11.8.2021 20:35
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ještě přidávám..byla jsem před chvílí ještě krmit, trochu se ochladilo, samička dýchá úplně čistě, klidně 🙂..s mladými si pochutnala na čerstvé trávě a ovesných vločkach s granulemi a trochou ječmene..😊..myslím, že to bude tím vedrem..sice mám kralikárny pod střechou domu a pod stínem velkých ořešáku, ale přes den teplo prostě je..

Vojtěch89

12.8.2021 23:28
Vojtěch89

XXX.XXX.237.82

Samice je tři roky stará plemeno hylla mladé průměr 2.5 vrhů za rok průměr mladých 5 a začala rochtat až teďka při těch poslední 2 týdny po narození a už to asi trvá měsíc ten rachot. Krmení dostatek vody dá si říct pořád když jsou mladé tak pridávám ovls. Vločky. A klasika ječmen seno občas jetel. A sůl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík