Minie1604

XXX.XXX.252.252
Dobrý deň,
prosím vedeli by ste mi poradiť čo by to mohlo byt? Dnes nám utiekol zajac zo zajacnika a našli sme ho v kurine. Teraz sme si v zajacniku všimli že zajac má opuchnuté obe oči. Prosím máte niekto s tým skúsenosť čo s tým?
Ďakujem za každú radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Minie1604
napsal(a):
Dobrý deň,
prosím vedeli by ste mi poradiť čo by to mohlo byt? Dnes nám utiekol zajac zo zajacnika a našli sme ho v kurine. Teraz sme si v zajacniku všimli že zajac má opuchnuté obe oči. Prosím máte niekto s tým skúsenosť čo s tým?
Ďakujem za každú radu
Může to být obyčejný zánět spojivek nebo myxomatóza. Máte naočkováno?

No podľa takej fotky ani neviem či má vôbec oči... Kometa vám dala dobré dve možnosti. Osobne by som sa držal tej horšej = Mxt. Treba niečo o tom prečítať a potom králika poriadne prezrieť. No najednoduchšie bude pacienta odviezť k vetovi alebo vyzliecť mu kožúšok...
Minie1604

XXX.XXX.49.180
Starý sú, Mladých sme mali v pláne najbližšiu dobu. Nestihli sme :(

Je třeba očkovat raději dříve a očkování opakovat než pozdě.Králíci vypadají už dost velký.Co není viditelně nemocné bych porazila ať z toho je ještě nějaký užitek a ty nemocné jedině svařit a zkrmit .Pokud už se nemoc objeví nemá smysl nechávat nemocné jedince a tím nemoc dál šířit.Pokud tam máte nějaké malé,urychleně oočkovat.