Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ladu_ruz.ic

24.8.2021 15:18
Ladu_ruz.ic

XXX.XXX.63.33

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám 8mi měsíčního zakrslíka, když ho chci nakrmit nebo mu vyčistit záchod tak po mě vyjede, zkoušela jsem ho zvednout a dát do přepravky nebo někam mimo, na začátku byl v pohodě ale když jsem to dělala poněkolikáté, chtěla jsem ho chytnout, nebo ho pohladit a poté ho chytit, kousl mě.
Kouše až do krve. Když je na vodítku (venku i uvnitř) tak to nedělá. Někdy když je volně puštěný po pokoji občas po mě taky vyjede a pobobkuje a počůrá celý pokoj.
Když byl mladší tak to nedělal, dělá to asi poslední 2 měsíce. Nevíme co s ním, zvažovali jsme kastraci ale nevíme v jakém věku je vhodná.

Děkuji za každou zpětnou vazbu.

24.8.2021 15:24
kralickova

XXX.XXX.250.170

Ladu_ruz.ic napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám 8mi měsíčního zakrslíka, když ho chci nakrmit nebo mu vyčistit záchod tak po mě vyjede, zkoušela jsem ho zvednout a dát do přepravky nebo někam mimo, na začátku byl v pohodě ale když jsem to dělala poněkolikáté, chtěla jsem ho chytnout, nebo ho pohladit a poté ho chytit, kousl mě.
Kouše až do krve. Když je na vodítku (venku i uvnitř) tak to nedělá. Někdy když je volně puštěný po pokoji občas po mě taky vyjede a pobobkuje a počůrá celý pokoj.
Když byl mladší tak to nedělal, dělá to asi poslední 2 měsíce. Nevíme co s ním, zvažovali jsme kastraci ale nevíme v jakém věku je vhodná.

No stačí použít strýčka googla s podobnými hesly - agresivní, teritoriální, útočí, kdy kastrace, puberta,... a poslední slovo se vám jasně zopakuje všude. Váš králík naprosto fyziologicky dospívá, má pubertu a s tím všechny časté nežádoucí projevy chování. Zda vám je ještě kastrace pomůže zmírnit je otázka, když už je dělá několik měsíců, často zůstanou zlozvykem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2021 16:55

kralickova napsal(a):
No stačí použít strýčka googla s podobnými hesly - agresivní, teritoriální, útočí, kdy kastrace, puberta,... a poslední slovo se vám jasně zopakuje všude. Váš králík naprosto fyziologicky dospívá, má pubertu a s tím všechny časté nežádoucí projevy chování. Zda vám je ještě kastrace pomůže zmírnit je otázka, když už je dělá několik měsíců, často zůstanou zlozvykem.

Lépe bych to nenapsala.

24.8.2021 18:17

takový králík by se u mě proměnil v kožku a řízek.

24.8.2021 18:38
jkx

XXX.XXX.230.123

puberta je vec desna, ale nastesti netrva vecne. chce to hodne pohybu, aby se unavil, honit na nocnik. kdyz ho musis zvednout, pridrz si ho jednou rukou v kohoutku a trochu zatlac. nemanipulovat s nim zbytecne. jestli mas moznost vzit ho nekam na uzavrenou zahradu, nech ho tam vyradit. doma pak padne a nebude mit roupy.
muj pacholek byl v puberte desnej prasak, ale kdyz dospel, zlepsilo se to. taky se utrhoval, chrcel a vohanel se, ale ted uz jen klade pasivni odpor pri manipulaci a je hrozne pritulnej. kastrovanej neni. nehrabej mu v nocniku, kdyz je u toho, pockej, az bude treba vedle v mistnosti. trpelivost, netrestat kdyz vyjede, delat, jako ze nic

24.8.2021 19:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
takový králík by se u mě proměnil v kožku a řízek.

Řízek z králíka jsem ještě nejedla, ale proč ne?

24.8.2021 20:02

Řízek z králíka jsem ještě nejedla, ale proč ne?

https://www.apetitonline.cz/recept/smazene-marinovane-kralici-rizky

24.8.2021 20:14

https://www.apetitonline.cz/recept/smazene-marinovane-kralici-rizky

Děkuji. Od kolegyně mám slíbeného králíka, vyzkouším.

24.8.2021 20:31

Dělám z králíků klasický řízek.Vykostím zadní stehna a hřbety,naříznu,naklepu osolím, obalím v trojobale a smažím pozvolna na přepuštěném másle.Vynikající.

24.8.2021 20:37
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jo, daleko lepší než kuřecí. A smažená stehna z mladého králíka, to nemá chybu 😋.

24.8.2021 20:46

jkx napsal(a):
nejses v tom sama, resi to spousta lidi
http://www.kralici.cz/archiv.asp?mode=search&prezdivka_select=&prezdivka_text=&fulltext_text=pubert&time=all

právě že králíků je tři zadky. proč si držet agresora, když je mnohem jednoduší pro všechny zúčastněné prostě takové chování odměnit umělým - negativním - výběrem. definitivním.

NZ

24.8.2021 20:58
NZ

XXX.XXX.60.91

právě že králíků je tři zadky. proč si držet agresora, když je mnohem jednoduší pro všechny zúčastněné prostě takové chování odměnit umělým - negativním - výběrem. definitivním.

Každý králík se může změnit.
Chce to více se věnovat, trpělivost kastraci a hodně času.
Výchova každého zvířete je vizitka chovatele.

NZ

24.8.2021 21:13
NZ

XXX.XXX.60.91

Ladu_ruz.ic napsal(a):
Dobrý den,

Navíc je králíček v pubertě.
Chování se může změnit k lepšímu.
Je agresivní při zásahu do klece, to značí, to že si brání své území (teritorium).
Doporučila bych vykastrovat.
Navíc násilným se nic nevyřeší, naopak.
Téměř žádný králík nemá rád nošení, králík se brání.
Na to pohlazení, bojí se ruky, jelikož si myslí, že ho budete brát.
Pokud přestanete dělat, to co králíci rádi nemají, můžete mít opět pohodového společníka.
Bylo by dobré začít od znovu, pomalu postupně získávat zpět na důvěře.
Pokud chcete opravdu kvalitně poradit běžte tam, kde králíčky chovají pro radost, jako mazlíčka, nikoliv na maso.
Takový chovatel zkušenosti nemá, nemůže kvalitně poradit.
Proto bych Vám doporučila diskuzi na kralici.cz, kde králíčkům (mazlíčkům) opravdu rozumí a snaží se opravdu dobře poradit.
Zde na ifauně, je většina chovatelů, kteří králíky chovají na maso.

24.8.2021 21:34

NZ napsal(a):
Každý králík se může změnit.
Chce to více se věnovat, trpělivost kastraci a hodně času.
Výchova každého zvířete je vizitka chovatele.

ale houby

povaha je daná hlavně dědičně

a že se u králíků nedělá selekce na povahu, pokud to má být mazlík, to je teprve vizitka chovatele

NZ

24.8.2021 21:39
NZ

XXX.XXX.60.91

ale houby

povaha je daná hlavně dědičně

a že se u králíků nedělá selekce na povahu, pokud to má být mazlík, to je teprve vizitka chovatele

Vy jste veterinářka.
K Vám bych rozhodně nechodila, jelikož o chování zakrslých kralíků nevíte nic.
Vaše rada je absolutně mimo.
Navíc pokud vím, veterinář by neměl usmrcovat zdravé zvíře.

24.8.2021 21:42

a pak se lidi roky moří s králíkem, který je hajzlík

jakou pokousat mě králík do krve, tak jde do hrnce hned, kdyby mě takhle zrasil vlastní pes nebo kočka při běžném úkonu, jako je úklid hovna, tak jdou do hrnce asi taky, protože prostě vodsaď pocáď.

měla jsem jako malá králíka a nemazlivý byl celý život, ale nekousal. v chovatelském kroužku byl angorák, co mi jednou doslova visel na ruce a nevyrostl z toho.

a teď u rodičů žije králík, kterýho nikdo nevychovával a přišel ke mně jako nechtěný zverimexový a než jsem si stačila vyrobit tu kožku z rexe, tak se projevil jako tak hodné a kontaktní zvíře, že už je to šest let, co není kožkou

24.8.2021 21:43

NZ napsal(a):
Vy jste veterinářka.

najděte si rozdíl mezi porážkou a utracením

o zakrslých králících toho vím docela dost, možná by vás to překvapilo

ale mít doma zvíře, které kouše do krve.... to má být jako radost?

nebo to má být u zakrslého králíka NORMÁLNÍ?

NZ

24.8.2021 21:55
NZ

XXX.XXX.60.91

a pak se lidi roky moří s králíkem, který je hajzlík

jakou pokousat mě králík do krve, tak jde do hrnce hned, kdyby mě takhle zrasil vlastní pes nebo kočka při běžném úkonu, jako je úklid hovna, tak jdou do hrnce asi taky, protože prostě vodsaď pocáď.

měla jsem jako malá králíka a nemazlivý byl celý život, ale nekousal. v chovatelském kroužku byl angorák, co mi jednou doslova visel na ruce a nevyrostl z toho.

a teď u rodičů žije králík, kterýho nikdo nevychovával a přišel ke mně jako nechtěný zverimexový a než jsem si stačila vyrobit tu kožku z rexe, tak se projevil jako tak hodné a kontaktní zvíře, že už je to šest let, co není kožkou

Chovatel by si měl něco o daném zvířeti nastudovat.
Proto Vám pojem králičí puberta asi nic neříká, jelikož kdyby Vám něco říkala, takhe pitná rada by tady snad nezazněla.
A trochu se zamyslet, kde je chyba.
Zda není chyba na straně chovatele.
Jak by se Vám libilo, kdyby Vám brali Vaše věci, nebo kdyby Vás někam strčili a přemístil.
Chce se také do toho zvířete trochu vžít tomu se říká empatie.
Ale to Vy asi neznáte.
Prosím Vás, příště radši neraďte, pokud o daném problému nic nevíte .

georgi

25.8.2021 05:07
georgi

XXX.XXX.118.61

Vážená NZ Právě Vy si prostudujte něco o daném zvířeti . Takový králík by u mě ,také skončil v hrnci . Potom se divíte ,když takové králíky necháte rozmnožit , že u nich agresivita roste . Ale právě vy jste udělali ten výběr . Chovám králíky na maso a věřte že takové mazlíky jste neviděla.

25.8.2021 05:18

NZ napsal(a):
Proto Vám pojem králičí puberta asi nic neříká, jelikož kdyby Vám něco říkala, takhe pitná rada by tady snad nezazněla.
Jak by se Vám libilo, kdyby Vám brali Vaše věci, nebo kdyby Vás někam strčili a přemístil.
Ale to Vy asi neznáte.

víte, jaký je rozdíl mezi domestikovaným a divokým zvířetem?

právě ten výběr. člověk prostě dlouhodobě zvířata, která reagovala agresí, jedl. proto nemusíte se psem zacházet jako s vlkem a s koněm jako s převalákem. prostě občas je potřeba zvíře "naštvat". třeba ho někam strčit nebo ho přemístit.

empatie je o tom třeba přemýšlet, jestli je to opravdu nutné. ale prostě zvíře, které se nenechá běžně ošetřovat, v tomto smyslu není zvířetem "domácím"

a právě tohle omlouvání nemístné agrese a v podstatě žádná selekce na tento velmi žádoucí znak dělá ze zakrslého králíka v podstatě nepoužitelného mazlíka, protože nikdy nevíte, co bohužel dítěti koupíte za magora.

a králičí puberta je jen taková výmluva. to je jak kdybyste tvrdila, že je normální, že vás v pubertě do krve pokouše pes. nebo že je normální, že vás pokouše kočka, když jí sundáte z kuchyňské linky nebo že je normální, že vás z výběhu vykope kůň nebo že je normální, že se kráva nenechá podojit.

Jirkakomp

25.8.2021 06:29
Jirkakomp

XXX.XXX.32.203

NZ napsal(a):
Ale to Vy asi neznáte.

Dobrý den, tudíž když se nemá zasahovat králíkovi do ubikace = nekrmit, nedávat vodu a neuklízet záchod?

NZ

25.8.2021 07:14
NZ

XXX.XXX.59.43

víte, jaký je rozdíl mezi domestikovaným a divokým zvířetem?

právě ten výběr. člověk prostě dlouhodobě zvířata, která reagovala agresí, jedl. proto nemusíte se psem zacházet jako s vlkem a s koněm jako s převalákem. prostě občas je potřeba zvíře "naštvat". třeba ho někam strčit nebo ho přemístit.

empatie je o tom třeba přemýšlet, jestli je to opravdu nutné. ale prostě zvíře, které se nenechá běžně ošetřovat, v tomto smyslu není zvířetem "domácím"

a právě tohle omlouvání nemístné agrese a v podstatě žádná selekce na tento velmi žádoucí znak dělá ze zakrslého králíka v podstatě nepoužitelného mazlíka, protože nikdy nevíte, co bohužel dítěti koupíte za magora.

a králičí puberta je jen taková výmluva. to je jak kdybyste tvrdila, že je normální, že vás v pubertě do krve pokouše pes. nebo že je normální, že vás pokouše kočka, když jí sundáte z kuchyňské linky nebo že je normální, že vás z výběhu vykope kůň nebo že je normální, že se kráva nenechá podojit.

Takže popíráte vývoj člověka.
Ve vývoji člověka je také puberta, to je také výmluva pro chování mladého člověka?
Empatie=vcítění
doporučuji přečíst definici na wikipedii
viz odkaz
https://cs.wikipedia.org/wiki/Empatie

NZ

25.8.2021 07:29
NZ

XXX.XXX.59.43

Jirkakomp napsal(a):
Dobrý den, tudíž když se nemá zasahovat králíkovi do ubikace = nekrmit, nedávat vodu a neuklízet záchod?

Nejlepší je, když králíček žádnou klec nemá .
Pokud ji má a majitel chce ušákovi ubykaci uklidit je potřeba, aby ušák v ní nebyl.
To znamená pustit po pokoji proběhnout, nebo venku na zahradě v ohrádce a uklidit co je třeba.
Nikdy na králíka nepoužívat násilí, to nic dobrého nepřinese.
Jelikož zvíře neumí říct, "to se mi nelíbí", nemá jak to dát najevo, proto kousne nebo škrábne.

25.8.2021 07:36

NZ napsal(a):
Vy jste veterinářka.

Ani když ho chce sníst?

25.8.2021 07:37

NZ napsal(a):
Navíc je králíček v pubertě.
Chování se může změnit k lepšímu.
Je agresivní při zásahu do klece, to značí, to že si brání své území (teritorium).
Doporučila bych vykastrovat.
Navíc násilným se nic nevyřeší, naopak.
Téměř žádný králík nemá rád nošení, králík se brání.
Na to pohlazení, bojí se ruky, jelikož si myslí, že ho budete brát.
Pokud přestanete dělat, to co králíci rádi nemají, můžete mít opět pohodového společníka.
Bylo by dobré začít od znovu, pomalu postupně získávat zpět na důvěře.
Pokud chcete opravdu kvalitně poradit běžte tam, kde králíčky chovají pro radost, jako mazlíčka, nikoliv na maso.
Proto bych Vám doporučila diskuzi na kralici.cz, kde králíčkům (mazlíčkům) opravdu rozumí a snaží se opravdu dobře poradit.
Zde na ifauně, je většina chovatelů, kteří králíky chovají na maso.

Jo, bude lepší jít na jinou diskuzi.

M.Nb.

25.8.2021 07:42
M.Nb.

XXX.XXX.243.12

A není zvláštní, že králíci chovaní na maso, tak bouřlivou pubertu nemají? Není to tak, že tihle chovatelé naopak zkušenosti mají a selekcí takové "puberťáky" eliminovali?

25.8.2021 07:42

NZ napsal(a):
Takže popíráte vývoj člověka.
Ve vývoji člověka je také puberta, to je také výmluva pro chování mladého člověka?
Empatie=vcítění
doporučuji přečíst definici na wikipedii
viz odkaz
https://cs.wikipedia.org/wiki/Empatie

Však oni někteří mladí lidé také končí v kriminále, když je jejich chování už těžce mimo normu. A o empatii si nepotřebujeme nic číst - nejste vy dvojče Beatrice? Ta taky měla potřebu poučovat profesory a jiné vysokoškolsky vzdělané lidi.

NZ

25.8.2021 07:44
NZ

XXX.XXX.59.43

Ani když ho chce sníst?

To je věc jiná.
Předpokládám, že zakrslého králíka, kterého zde tazatelka chová jako mazlíčka zabít nechce.
Já Vás na této diskuzi nedržím , nenutím Vás do diskuze přisívat nebo jinak zasahovat.

NZ

25.8.2021 07:59
NZ

XXX.XXX.59.43

M.Nb. napsal(a):

A není zvláštní, že králíci chovaní na maso, tak bouřlivou pubertu nemají? Není to tak, že tihle chovatelé naopak zkušenosti mají a selekcí takové "puberťáky" eliminovali?

Je to spíš v tom, že majitel králíka na maso má králíka v králíkárně, dává mu jídlo, pití jednou za čas vyčistí klec.
Nemá králíka doma, netráví s ním hromadu času, tím pádem nemusí si změny v chování všimnout.
Člověk který má králíka doma a chová ho jak mazlíčka si snáz všimne změny, jelikož s králíkem tráví daleko více času.

M.Nb.

25.8.2021 08:11
M.Nb.

XXX.XXX.243.12

Však oni někteří mladí lidé také končí v kriminále, když je jejich chování už těžce mimo normu. A o empatii si nepotřebujeme nic číst - nejste vy dvojče Beatrice? Ta taky měla potřebu poučovat profesory a jiné vysokoškolsky vzdělané lidi.

Ne, není to dvojče Beatrice, je to Efina spřízněná duše Jkx (alias na kralici.cz Jany53, alias provozovatele stránek + eshopu na kralici.cz) a zde si chodí dělat reklamu a loví kupce. By se holky na kralici.cz divili, kdo si s nimi dopisuje jako jedna z nich Vít Klusák by o tom třeba i něco natočil

NZ

25.8.2021 08:26
NZ

XXX.XXX.59.43

Když si to myslíte? Tak si to myslete i dál.
Nedivím se, že někteří lidé ze stránky kralici.cz sem chodí a snaží se dobře poradit lidem, kteří o radu stojí, bohužel chodí na špatné stránky.
Jelikož chovatelé na ifauně nedokáží zájmovému chovateli pomoci a dobře poradit.
Uživatelé, kteří zde odpovídají na dotazy tipu pod kudlu by se měli nad sebou opravdu zamyslet.
Jelikož je rozdíl mezi člověkem, který chová mazlíčka a na maso.
Uživatelé, kteří chovají na maso se pletou do něčeho, čemu nerozumí a dělají tak v diskuzích zbytečné zmatky.
Od takových si zájmový chovatel přebírá ty nejhorší výmysly, jako je zavírat králíka do klece.
Jsem ráda, že jsem si nikdy sem nemusela pro radu zajít.
Vždy mě překvapí jací lidé sem píší, jelikož snad s tupějšími lidmi jsem se zatím nesetkala, to až zde.

25.8.2021 08:55

NZ napsal(a):
Je to spíš v tom, že majitel králíka na maso má králíka v králíkárně, dává mu jídlo, pití jednou za čas vyčistí klec.
Nemá králíka doma, netráví s ním hromadu času, tím pádem nemusí si změny v chování všimnout.
Člověk který má králíka doma a chová ho jak mazlíčka si snáz všimne změny, jelikož s králíkem tráví daleko více času.

Mýlíte se. Chovatelé králíků na maso selektují i na povahu a agresívní jedince vyřazují. Což se u zakrslíků očividně neděje, soudě podle frekvence dotazů ohledně kousajících králíčků.

25.8.2021 08:58

NZ napsal(a):
Když si to myslíte? Tak si to myslete i dál.
Nedivím se, že někteří lidé ze stránky kralici.cz sem chodí a snaží se dobře poradit lidem, kteří o radu stojí, bohužel chodí na špatné stránky.
Jelikož chovatelé na ifauně nedokáží zájmovému chovateli pomoci a dobře poradit.
Uživatelé, kteří zde odpovídají na dotazy tipu pod kudlu by se měli nad sebou opravdu zamyslet.
Jelikož je rozdíl mezi člověkem, který chová mazlíčka a na maso.
Uživatelé, kteří chovají na maso se pletou do něčeho, čemu nerozumí a dělají tak v diskuzích zbytečné zmatky.
Od takových si zájmový chovatel přebírá ty nejhorší výmysly, jako je zavírat králíka do klece.
Jsem ráda, že jsem si nikdy sem nemusela pro radu zajít.
Vždy mě překvapí jací lidé sem píší, jelikož snad s tupějšími lidmi jsem se zatím nesetkala, to až zde.

Tak proč se s námi, tupými, zahazujete? Chcete nás obrátit na pravou víru? To asi neklapne.

NZ

25.8.2021 09:04
NZ

XXX.XXX.59.43

Ne chci pomoci těm, kteří si sem marně chodí pro radu.

25.8.2021 09:53

NZ napsal(a):

ale no tak

pokud by měl v kotci příšeru, co by ho pokousala při kydání, věřte, že by si toho opravdu všiml. a takový by šel rovnou do teplé boudičky

právě takoví jako vy způsobují, že jsou povahy zakrslíků tam jde jsou, totiž tam pod ocáskem.

NZ

25.8.2021 09:59
NZ

XXX.XXX.59.43

ale no tak

pokud by měl v kotci příšeru, co by ho pokousala při kydání, věřte, že by si toho opravdu všiml. a takový by šel rovnou do teplé boudičky

právě takoví jako vy způsobují, že jsou povahy zakrslíků tam jde jsou, totiž tam pod ocáskem.

Od vzdělaného člověka, bych čekala inteligenci.
No jo, je vidět co naše školství vypouští do světa.

M.Nb.

25.8.2021 10:16
M.Nb.

XXX.XXX.243.12

NZ napsal(a):

Takže další s tvrzením, že genetika a agresivita nijak nesouvisí? Čím tedy vysvětlíte tak vysoké procento agresivních zvířat?

NZ

25.8.2021 10:18
NZ

XXX.XXX.59.43

NZ napsal(a):

Špatným zacházením ze strany chovatele.

25.8.2021 10:23

NZ napsal(a):
Ne chci pomoci těm, kteří si sem marně chodí pro radu.

Jenže vy v nich vzbuzujete falešné naděje. Takže se budou měsíce, možná roky trápit s králíkem, ze kterého prostě mazlík nebude.

25.8.2021 10:25

NZ napsal(a):

No však právě. Odpověď je inteligentní a navíc vtipná.

NZ

25.8.2021 10:34
NZ

XXX.XXX.59.43

Jenže vy v nich vzbuzujete falešné naděje. Takže se budou měsíce, možná roky trápit s králíkem, ze kterého prostě mazlík nebude.

Falešnou naději v nikom nevzbuzuji, situaci posuzuji na základě znalostí načerpanou praxí.
Odpověď uživatelky Bodlinky moc inteligentní nebyla, jelikož nejsem dítě aby mi vykládala pohádky.

M.Nb.

25.8.2021 10:59
M.Nb.

XXX.XXX.243.12

NZ napsal(a):
Špatným zacházením ze strany chovatele.

Takže tak každý druhý zakrslík je chudák týraný? A proč nejsou agresivní třeba morčata? Cílová skupina chovatelů je stejná, lze tedy předpokládat i stejné zacházení a přesto nevím, že by u nich tenhle problém někdo řešil

NZ

25.8.2021 11:11
NZ

XXX.XXX.59.43

M.Nb. napsal(a):
Takže tak každý druhý zakrslík je chudák týraný? A proč nejsou agresivní třeba morčata? Cílová skupina chovatelů je stejná, lze tedy předpokládat i stejné zacházení a přesto nevím, že by u nich tenhle problém někdo řešil

Morče je králíkovi je velmi podobné, ale s králíkem nemá nic společného.
Králík patří do čeledi zajícovitých.
Morče patří do řádu hlodavců.
Každé zvíře je jiné, navíc morče pochází z Jižní Ameriky.

M.Nb.

25.8.2021 11:16
M.Nb.

XXX.XXX.243.12

NZ napsal(a):

Jak to souvisí s mojí otázkou? Zdůvodňujete agresivitu špatným zacházením, proč tedy zvířata z jedné čeledi začnou být agresivní a z druhé ne. Proč při stejném zacházení bude zakrslík agresivní a králík na maso ne? Není tam přece jen nějaká predispozice?

NZ

25.8.2021 11:27
NZ

XXX.XXX.59.43

M.Nb. napsal(a):
Jak to souvisí s mojí otázkou? Zdůvodňujete agresivitu špatným zacházením, proč tedy zvířata z jedné čeledi začnou být agresivní a z druhé ne. Proč při stejném zacházení bude zakrslík agresivní a králík na maso ne? Není tam přece jen nějaká predispozice?

Stejné zacházení, dovolte abych se zasmála, to snad nemyslíte vážně?
Už vidím, jak králíky na maso chováte volně v bytě či domě.
Měl byste se trochu, nad sebou zamyslet.
To jsou stejné pitomé otázky pořád dokola.
Pokud neumíte pokládat jiné otázky, radši už se ani neptejte.
Já už se tady nebudu opakovat v tom, že je rozdíl jak se chováme ke králíkovi na maso a ke králíkovi, kterého máme jako mazlíčka.

M.Nb.

25.8.2021 11:32
M.Nb.

XXX.XXX.243.12

NZ napsal(a):
Já už se tady nebudu opakovat v tom, že je rozdíl jak se chováme ke králíkovi na maso a ke králíkovi, kterého máme jako mazlíčka.

Takže zakrslíci jsou agresivní, protože se chovají volně v bytě? To je tedy to špatné zacházení ze strany majitele?

Děkuji, teď už to chápu a nemám dalších otázek

25.8.2021 11:38

NZ napsal(a):

Je to marný, je to marný, je to marný... Vy prostě neuznáte, že agresivita může být (a je) vrozená a dědičná. A tu výchovou nepředěláte stejně tak, jako nezměníte barvu očí. Před 15 - 20 lety byli v módě zlatí kokršpanělé, tak šlo do chovu všechno ,i jedinci povahově nevyrovnaní, bázliví, agresívní. A ejhle - začali se objevovat takoví, kteří kousali do lidí vlastních i cizích, se kterými si neporadili ani zkušení pejskaři. A tak psi končili v ordinacích a posléze u mě na pitevním stole. Aby byli užiteční aspoň po smrti. Vidíte paralelu?

25.8.2021 11:38

NZ napsal(a):

A? Nepíšete nic, co nevíme.

NZ

25.8.2021 11:42
NZ

XXX.XXX.59.43

M.Nb. napsal(a):
Takže zakrslíci jsou agresivní, protože se chovají volně v bytě? To je tedy to špatné zacházení ze strany majitele?

Děkuji, teď už to chápu a nemám dalších otázek

Jde vidět, že jste nic nepochopil.
To já jsem se opět utvrdila v tom, s kým mám tu čest.
A jsem ráda, že nemáte další stupidní otázky .

cituji:
kometa
Odpovídám jen na to, na co se mi tento tupan M.Nb. ptá.

M.Nb.

25.8.2021 11:49
M.Nb.

XXX.XXX.243.12

NZ napsal(a):
Jde vidět, že jste nic nepochopil.
To já jsem se opět utvrdila v tom, s kým mám tu čest.
A jsem ráda, že nemáte další stupidní otázky .

cituji:
kometa
Odpovídám jen na to, na co se mi tento tupan M.Nb. ptá.

Z Vašeho příspěvku nic pochopit nešlo, nemáte odpověď a zahnaná do kouta neschopností argumentovat se pouštíte do urážek. Útok tedy proběhl, teď je na řadě útěk - etologii máte jistě i v tomto směru zmáknutou

NZ

25.8.2021 12:00
NZ

XXX.XXX.59.43

Když jste nic nepochopil, proč jste se tedy vyjadřoval?
Proč jste nenapsal, že to nechápete.
Když nevím co je k nepochopení, kdyby jste si přečetl všechny příspěvky věděl byste.
Co se týče agresivity, může být vrozená, ale i s takovými králíkama lze pracovat, pokud se chce.
Lze z nich vychovat mazlíky, chce to již jak jsem psala spoustu času, věnovat se, může pomoci i kastrace.
Jenže převážná většina agresivního chování u králíků, pramení z toho, že chovatel dělá něco co nemá, co se králíkovi nelíbí.
A jak to králík má dát najevo?
Neumí mluvit tak jako člověk, takže buď špatné chování nějak vydrží, nebo uteče nebo ve většiny případů kousne.
Pokud nechceme, aby došlo k takovému chování, měly bychom tomu předcházet tak, že nebudeme dělat něco co se králíkovi nelíbí.

25.8.2021 16:09
juhaj

XXX.XXX.164.121

A o to přesně jde, pracovat s ním. Vycházejme z toho, že to jde, že s tím máte zkušenosti. Ale králíka si jako mazlíčka pořizují nezkušení, až i naivní lidé, kupují je dětem. Myslíte, že s ním zvládnou pracovat? Já jsem přesvědčená o opaku. Z toho důvodu si myslím, že agresivita je z části i získaná, jako reakce na zacházení.
Mám okolo sebe dost a dost příkladů, že se mi chce s prominutím víte co. Na to se máte zaměřit, nehadat se z lidmi, kteří, ač se Vám jejich názory nelíbí, svým chovem zvířatům neubližuji a zaměřit se tam, kde je to potřeba. Protože kdo trpí, je to zvíře.

25.8.2021 16:34

Chovám králíky hodně dlouho ,výstaváky,Králíci musí nejenom odpovídat standardu vzhledem,ale musí se také umět předvést aby dosáhli na kvalitní ohodnocení a věřte,že kousavý zmetek to rozhodně není.Proto agresivní jedince vyřazuji.Ono když si necháte agresivní samici a ikdyž ji připustíte hodným samcem,tak se část agresivních jedinců objeví a pokud je budete dál množit,jen tu nežádoucí vlastnost upevníte.Kecy o pubertě mají jen lidi,co o genetice nic nevědí.Jak byste jinak vysvětlili,že mám celou řadu krotkých samic a samců,děti si je hladí,berou je na dvůr,a přesto,že jsou v kotci jsou krotcí a mazliví,když je nikdo ,podle vás,nevychovává.Znám celou řadu chovatelů čistokrevných zakrslíků a mají je krotké,neagresivní,ale to nejsou kříženci všeho možného za vysoké ceny z chovatelských stanic, vymazlená miminka,ale králíci lidí které baví chov .
Ono je vždy jednoddušší říci,že králík je agresivní proto,že se mu majitel dostatečně nevěnuje,nevychovává ho,než přiznat,že pochází ze špatného výběru rodičů.

25.8.2021 17:11

selekce na povahové vlastnosti funguje u všech živočišných druhů a zakrslý králík opravdu není zázračnou výjimkou. tabula rasa, to je jen taková pěkná teorie, ale nefunguje. zvíře je buď vyrovnané nebo je nevyrovnané. to nevyrovnané může mít sklon ke strachu nebo k agresi. jasný, je tam určitý vliv prostředí, ale spíš modifikační

a domácí zvíře, jehož účelem je "být mazlík", tam opravdu nemají v chovu co dělat povahy, se kterými "se musí pracovat". na to opravdu nikdo není zvědavý

jo, ten králík, co je teď u rodičů, si celou tzv. pubertu odžil v terárku ve zveráči. žádná práce, žádná výchova. a je to mazlík. divný, co?

NZ

25.8.2021 17:41
NZ

XXX.XXX.63.248

selekce na povahové vlastnosti funguje u všech živočišných druhů a zakrslý králík opravdu není zázračnou výjimkou. tabula rasa, to je jen taková pěkná teorie, ale nefunguje. zvíře je buď vyrovnané nebo je nevyrovnané. to nevyrovnané může mít sklon ke strachu nebo k agresi. jasný, je tam určitý vliv prostředí, ale spíš modifikační

a domácí zvíře, jehož účelem je "být mazlík", tam opravdu nemají v chovu co dělat povahy, se kterými "se musí pracovat". na to opravdu nikdo není zvědavý

jo, ten králík, co je teď u rodičů, si celou tzv. pubertu odžil v terárku ve zveráči. žádná práce, žádná výchova. a je to mazlík. divný, co?

Takže když to zhodnotím o králíčí pubertě nevíte nic.
Jelikož králík pubertu trávil ve zverimexu.
Já králíci pubertu zažila, králík byl ze začátku agresivní, jediná možnost jak na něj sáhnout bylo pomocí silné rukavice.
Jak puberta přešla byl z něj náramný mazel a super společník.
Ano, přiznávám, že jsem tenkrát s králíkami začínala, takže jsem ještě agresy umocňovala tím, že jsem dělala to co se mu nelíbilo.
I když to bylo nevědomky, dnes již se ke kralíkům chovám s respektem.
Já respektuji je a oni zase mě.
Nikdy jsem již poukousána nebyla a rukavice jsem také nepotřebovala.
Navíc králíky nemnožím jsem toho názoru, že po světě již docela dost hopká i bez mého přičinění.

NZ

25.8.2021 17:56
NZ

XXX.XXX.63.248

juhaj napsal(a):
A o to přesně jde, pracovat s ním. Vycházejme z toho, že to jde, že s tím máte zkušenosti. Ale králíka si jako mazlíčka pořizují nezkušení, až i naivní lidé, kupují je dětem. Myslíte, že s ním zvládnou pracovat? Já jsem přesvědčená o opaku. Z toho důvodu si myslím, že agresivita je z části i získaná, jako reakce na zacházení.
Mám okolo sebe dost a dost příkladů, že se mi chce s prominutím víte co. Na to se máte zaměřit, nehadat se z lidmi, kteří, ač se Vám jejich názory nelíbí, svým chovem zvířatům neubližuji a zaměřit se tam, kde je to potřeba. Protože kdo trpí, je to zvíře.

Králík k malému dítěti nepatří, je lepší pořídit plyšáka.
Také jsem jako malá chtěla králíčka, jsem ráda, že mi tenkrát rodiče pořízení králíčka nedovolili.

25.8.2021 18:06

No a vidíte mám doma králíků přes 150,odchováno jich mám tisíce a pokousaná jsem také nikdy nebyla.A to je připravuji na výstavy,v ruce je mám takřka denně.Vozím je na výstavy,dávají se a vyndávají z klecí,cizími lidmi,v cizím prostředí.A tou vaší pubertou museli projít všichni,jelikož na výstavy mohou až od 5 měsíců,ale většinou vystavuji starší a dospělé.

NZ

25.8.2021 18:31
NZ

XXX.XXX.62.55

No a vidíte mám doma králíků přes 150,odchováno jich mám tisíce a pokousaná jsem také nikdy nebyla.A to je připravuji na výstavy,v ruce je mám takřka denně.Vozím je na výstavy,dávají se a vyndávají z klecí,cizími lidmi,v cizím prostředí.A tou vaší pubertou museli projít všichni,jelikož na výstavy mohou až od 5 měsíců,ale většinou vystavuji starší a dospělé.

Od cizích na sebe nechají sáhnout, jelikož jsou v cizím prostředí.
Králík se chová jinak doma ve známém prostředí a jinak v cizím.

25.8.2021 18:43

NZ napsal(a):
Od cizích na sebe nechají sáhnout, jelikož jsou v cizím prostředí.
Králík se chová jinak doma ve známém prostředí a jinak v cizím.

Tak to byste se divil,jak na výstavě agresivní králík dokáže kousnout a často majitel říká,že doma nekouše.Celá řda posuzovatelů a nosičů na výstavách s tím má bohaté zkušenosti. Včetně mě.Je vidět,že tohle vůbec neznáte a máte jen ty svoje teorie.

NZ

25.8.2021 19:18
NZ

XXX.XXX.60.173

Tak to byste se divil,jak na výstavě agresivní králík dokáže kousnout a často majitel říká,že doma nekouše.Celá řda posuzovatelů a nosičů na výstavách s tím má bohaté zkušenosti. Včetně mě.Je vidět,že tohle vůbec neznáte a máte jen ty svoje teorie.

To neznám, přiznávám, jelikož králíky chovám jako mazlíky, nikoliv na maso, nebo výstavy.
Navíc jich nemám 150 ks.

25.8.2021 19:57
juhaj

XXX.XXX.164.121

NZ napsal(a):
Králík k malému dítěti nepatří, je lepší pořídit plyšáka.
Také jsem jako malá chtěla králíčka, jsem ráda, že mi tenkrát rodiče pořízení králíčka nedovolili.

No a o tom to je. Většina zakrslích králíčků jde jako živý plyšák k dítěti. Zadavatelce jste pár rad dala. Co takhle jí vysvětlit, jak postupovat, když už je to u kousání natvrdo?

25.8.2021 20:19

NZ napsal(a):
To neznám, přiznávám, jelikož králíky chovám jako mazlíky, nikoliv na maso, nebo výstavy.
Navíc jich nemám 150 ks.

O to více je potřeba selektovat povahu.

Xxxxx9

26.8.2021 07:46
Xxxxx9

XXX.XXX.230.118

NZ napsal(a):
Navíc jich nemám 150 ks.

Vy toho opravdu o králících nevíte. Chovám FB a když k nám přijdou návštěvy, králičí dorost co je podle vás v pubertě, vždycky přiběhne zkontrolovat, jestli něco nedostane. Nechává se hladit a rozhodně nekouše. Je to právě tvrdou selekcí na povahu. Králík jde u mě do chovu pouze pokud je to mazlivý kliďas. Jednak se s takovými králíky líp manipuluje, králíček líp odchovává mladè a mladí dřív dorostou. Pokousat takhle králík mě, chytnu ho a okamžitě zabiju i kdyby měl jít psovi.

georgi

27.8.2021 02:40
georgi

XXX.XXX.118.61

Přesně jak píše Xxxxx9 ,mladí králíci mi běhají v chlívku a malí vnuci a vnoučata je chovali už od mala .Nikdy jsem tam neměl agresivního jedince . Naproti tomu vnuk si pořídil zakrslíka . Když ho měl na vodítku , po chvíli mu visel zakousnutý v noze . I po mě ,když jsem ho krmil několikrát vyjel . Můj králík by šel okamžitě na pekáč . Šel zpátky k původnímu majiteli . Záleží na každém co chce mít doma . Ale králíka v tygří kůži doma nechci .

Přidejte reakci

Přidat smajlík