Uživatel s deaktivovaným účtem

josífek
napsal(a):
Kde se prosím na Jihlavsku objevuje mixomatoza?
Můžou se králíci napadení mixomatozou jíst?
Děkuji za reakce.
Myxomatóza. 1) Nevím, 2) Ne.

josífek
napsal(a):
Je mixomatoza přenosná na člověka?
Ne. Ale to neznamená, že by se mohl viditelně nemocný králík jíst. Myslím, že takový hladomor u nás není.

Percetualne sa nakaza rozširuje preto, lebo rapidne klesol počet populacie divokých králikov a samozrejme aj ten virus chce prežiť... No druhá strana mince , domáce chovy su na 80% neočkované. Takže prirodzene sa vírus tlačí do kralikarní.
Ak sa bavíme o jedle mysím , že takto infikovaného jedinca by som nedal ani psovi.
josífek
napsal(a):
Je mixomatoza přenosná na člověka?
Josefe, jste sice na diskuzním fóru..
Ale stejně mi to nedá..
Co takhle použít třeba "lupu" Ifauny nebo google?!
A uplně nejlepší je použit vakcínu.
Ano něco to stojí, ale králík útok komárů ve zdraví přežije.
Rozkliknete si stranku Bioveta Ivanovice a můžete studovat.
napsal(a):
Ne. Ale to neznamená, že by se mohl viditelně nemocný králík jíst. Myslím, že takový hladomor u nás není.
Kdysi mi veterinář řekl, že se nakažený králík , včas zabitý, jíst může..
Tedy, mně se to silně příčí, ale psovi i kočkám jsem je loni vařila..moc si na vykrmených králících pochutnali😀

ančovička1
napsal(a):
Kdysi mi veterinář řekl, že se nakažený králík , včas zabitý, jíst může..
Tedy, mně se to silně příčí, ale psovi i kočkám jsem je loni vařila..moc si na vykrmených králících pochutnali😀
Ono je rozdíl králík (možná) nakažený, který byl v kontaktu s těmi nemocnými a králík s viditelnými klinickými příznaky.

Byli jsme se podívat na výstavě v Hlinsku v Č. ,bavili jsme se s řadou chovatelů z různých míst a myxa řádí všude,dokonce pár vystavovatelů kvůli myxe ani nevystavovalo
napsal(a):
Byli jsme se podívat na výstavě v Hlinsku v Č. ,bavili jsme se s řadou chovatelů z různých míst a myxa řádí všude,dokonce pár vystavovatelů kvůli myxe ani nevystavovalo
Ja vcera zakopal,chovnou samicku..a to byla ockovana v pulce Dubna,ale kombinovanou vakcinou..Je tak Hlinsko jsem propasnul a to jsme byli na chalupe 15km odtamtud..

My jsme zabili jednoho mladíka po 2. očkování mu natekly uši,oči,pohlaví,jedna starší samice měla táké nateklé uši,ale po týdnu se srovnala a teď mám stranou ještě jednoho mladíka 13 dní po druhém očkování přiteklé uši,slzí mu oči,ale vypadá spíš na reakci.Pokud se během dvou dnů nezhorší,tak tím projde a srovná se.
U nás ve vsi,jen co vím 4 chovy,ale tam se moc neočkovalo,takže asi očkovaní nebudou.Oni se s tím lidi moc nechlubí,hlavně ti,co neočkují a říkají, že jim nikdy nic nechcíplo.

Fatu
napsal(a):
Ja ji nechaval,tejden jestli se stim popere..ale,uz zacala pri dejchani sipat..uz by to neudejchala,tak jsem ji nenechal,trapit..skoda ji..vzorna matka to byla..tak tak sousedi to povazujou za vyhazovani penez..myslim ockovani..a jak rikate,nikdy jim nic nechciplo
Ono u těch kombinovaných vakcín je problém.Očkuji monovalentní vakcíny,ale i tam se sem tam objeví jedinec který si nevytvoří dostatečnou imunitu,ale žádná vakcína není na 100%.
napsal(a):
Ono u těch kombinovaných vakcín je problém.Očkuji monovalentní vakcíny,ale i tam se sem tam objeví jedinec který si nevytvoří dostatečnou imunitu,ale žádná vakcína není na 100%.
Jak pisete,nevytvori si protilatky a je to..zadna vakcina neni 100%..