Uživatel s deaktivovaným účtem

všude.

situace je úplně stejná jako minulý rok.

možná není tak vidět tam, kde už loni všechno pozdechalo.

Od konce srpna jsme navštívili asi 10 výstav.Mluvili jsme s chovateli dá se říci od západu na východ a od severu na jih.Myxa je všude.Samozřemě se všude najdou lidi co neočkují a myxu nemají a nikdy neměli,ale nemají ani králíky.Jen se nepřiznají,že jim to na ni vychcípalo.Jednoho mám i za souseda.Přestal sekat trávu a říkal,že si to máme dosekat.Proč asi?Nemá pro mkoho,ale nepřzná to.

Vali80
napsal(a):
U nás zatím na Severní Moravě nic. Alespoň mi nikdo nic neříkal. Vím, že loni tady padaly chovy i očkované. Já teda neočkuji a loni mě to obešlo. Jsem zvědavá jak letos.
jste odvážná to žena
Ano, myxa je všude, ale u nás je spíš ten problém, že když jsem se ptala na očkování alespoň chovných kusů, tak mi veterinářka řekla, že má pouze kombinovanou vakcínu za 280 Kč a musí se aplikovat 2x. Mám pouze 6 chovných kusů,. Ale i tak by ta cena byla za rok zajímavá. Snažím se hmyzu trochu předcházet.. jemné síta na dvířkách, kolem kotců mám rozvěšeně lepivé mucholapky (a měním 1x týdně), kotce mám vysoké, takže je mám i vevnitř na horní části. Dělám si postřik z Alpy, hřebíčku, levandule a máty. Hmyz to nesnáší. Přes zimu udělám, v létě a na podzim vystříkávam kotce, někdy i potřu králíky za uši. Asi si ťukáte na čelo, ale s touto prevenci fungují 8 let bez jakéhokoli očkování. Pravda je, že v okolí dobrých 3 km nikdo králíky nemá.
no u nás zatím nic Kroměřížsko-Morkovicko,aspon u mne ve vesnici nic ,tu tedy králíci skoro nejsou....a kamarádi,co sou někteří bordeláři a mají králíky,někteří očkují jiní ne,mi jiné roky pečlivě hlásí.Tady bývá myxomatoza často a brzy už někdy koncem července nejpozději po půlce srpna.Letos zatím nic.

kastef
napsal(a):
no u nás zatím nic Kroměřížsko-Morkovicko,aspon u mne ve vesnici nic ,tu tedy králíci skoro nejsou....a kamarádi,co sou někteří bordeláři a mají králíky,někteří očkují jiní ne,mi jiné roky pečlivě hlásí.Tady bývá myxomatoza často a brzy už někdy koncem července nejpozději po půlce srpna.Letos zatím nic.
To je zajímavé,zrovna borax je z Kroměřížska a píše něco úplně jiného,ale jak se říká:každý svého štěští strůjce.
Bfgh

XXX.XXX.62.226
Mělnicko ano, zatím jedno mládě.
napsal(a):
To je zajímavé,zrovna borax je z Kroměřížska a píše něco úplně jiného,ale jak se říká:každý svého štěští strůjce.
co to pleskáte,že každý svýho štěstí strůjcem,říkám ,že u mě a u lidí co znám nic není....co je jinde jen zjištuju,vím že mi ted známá co má králíky říkala,že chtěla nakoupit na Vsetínsku a tam to někomu na myxu uhynulo.Proto se ptám,vůbec sem letos totiž nic nezaslechla,a to sem už dvakrát odvystavovala mladé.
Loni mě v tuto dobu už bombardovalo milion lidí,co chtěli nakupovat králíky,až myxa přejde.Letos se ke mě nic nenese.

kastef
napsal(a):
co to pleskáte,že každý svýho štěstí strůjcem,říkám ,že u mě a u lidí co znám nic není....co je jinde jen zjištuju,vím že mi ted známá co má králíky říkala,že chtěla nakoupit na Vsetínsku a tam to někomu na myxu uhynulo.Proto se ptám,vůbec sem letos totiž nic nezaslechla,a to sem už dvakrát odvystavovala mladé.
Loni mě v tuto dobu už bombardovalo milion lidí,co chtěli nakupovat králíky,až myxa přejde.Letos se ke mě nic nenese.
Tak když vystavujete,tak máte očkované ne?
napsal(a):
Tak když vystavujete,tak máte očkované ne?
samozřwejmě,mám kvalitní králíky,to si nemůžu dovolit navíc tu myxa bývá hodně často po okolí.Očkuju i to co mám na maso.
Ale překvapuje mě že sem se zatím doted nic nedověděla,jindy mívám zprávy hned s první ruky.

kastef
napsal(a):
samozřwejmě,mám kvalitní králíky,to si nemůžu dovolit navíc tu myxa bývá hodně často po okolí.Očkuju i to co mám na maso.
Ale překvapuje mě že sem se zatím doted nic nedověděla,jindy mívám zprávy hned s první ruky.
Tak u nás mám od veta první zprávy o myxe ze začátku července,od konce srpna z výstav už hodně,dokonce někteří už ani nevystavovali,a třeba dnes z výstavy kde jsou i holubáři ze Slovenska ,tak i tam je myxa.
napsal(a):
Tak u nás mám od veta první zprávy o myxe ze začátku července,od konce srpna z výstav už hodně,dokonce někteří už ani nevystavovali,a třeba dnes z výstavy kde jsou i holubáři ze Slovenska ,tak i tam je myxa.
no tak to je fajn,že se to letos prozatím vyhlo.Ono i v očkovaném chovu se může sem tam něco vyskytnout,mám pocit že loni asi ze 40ks to chytly 3ks.Tak to je Ok,ale musela sem i tak zastavit prodej pro jistotu i sem nedala na přihlášené výstavy.Takže letos sem to brala,že je to v poho:) je fakt,že u nás letos téměř komáři nejsou,možná se do nich něco dalo:) loni to byl masakr uplný mraky.Já mám silnou alergii na komáří štípance a letos si libuju.
U nás sou dva rybníky a jeden bohužel soukromý přímo 2 domy pod náma,a letos ho dotyčný má vypuštěný,tak nás nic neštípe.Šlo ty hejna z tama:((

kastef
napsal(a):
no tak to je fajn,že se to letos prozatím vyhlo.Ono i v očkovaném chovu se může sem tam něco vyskytnout,mám pocit že loni asi ze 40ks to chytly 3ks.Tak to je Ok,ale musela sem i tak zastavit prodej pro jistotu i sem nedala na přihlášené výstavy.Takže letos sem to brala,že je to v poho:) je fakt,že u nás letos téměř komáři nejsou,možná se do nich něco dalo:) loni to byl masakr uplný mraky.Já mám silnou alergii na komáří štípance a letos si libuju.
U nás sou dva rybníky a jeden bohužel soukromý přímo 2 domy pod náma,a letos ho dotyčný má vypuštěný,tak nás nic neštípe.Šlo ty hejna z tama:((
U nás je komárů pořád hodně a to rybník i potok je docela daleko.
Jak už jsem psala jinde,očkovali jsme asi 180 mladých,jednoho jsme zabili,natekly mu uši po prvním očkování a 2 po druhém očkování mírně otekly oči a uši,ale oba se srovnali.Vystavovali jsme jednou a teď podruhé a plánuji už jen krajskou,celostátní a speciální.Ikdyž jsme vždy vystavovali hodně,tak letos jen omezeně.
napsal(a):
U nás je komárů pořád hodně a to rybník i potok je docela daleko.
Jak už jsem psala jinde,očkovali jsme asi 180 mladých,jednoho jsme zabili,natekly mu uši po prvním očkování a 2 po druhém očkování mírně otekly oči a uši,ale oba se srovnali.Vystavovali jsme jednou a teď podruhé a plánuji už jen krajskou,celostátní a speciální.Ikdyž jsme vždy vystavovali hodně,tak letos jen omezeně.
tak já už počítám jen s jednou výstavou koncem října kousek od nás,mám poslednho neprodaného ale už oceněného samce,který by se mohl udat,jednoho neoceněného co si necháme pro sebe a jednu samici,co sem se naposlední chvíli rozhodla nechat.Vše je jinak prodaný.No a dva samci kříženci,co se ještě bud můžou zabít v dohledné době,ale ještě čekám,dám možná inzerát,do užitkových chovů třebas ještě bodne.Jinak už máme jen naše co zůstávají na rok.
No nebylo mi líp,když sem doted nc o myxe nevěděla a myslela jak je to letos fajn....
Zítra jedu do Přerova chovatelka mi tam přiveze nové posily na chov,a ted sem nervozní,že sem třebas ještě něco dojde...i když očkováno je a to její taky,známé se roky.Ale může se stát,nic není na 100%
A to sem chtěla ještě koupit něco malého dětem k malým samičkám,co tu máme.Tak se mi už ani nechce nic kupovat.
georgi

XXX.XXX.118.61
Nikdy jsem na mixu neočkoval a nikdy nic . Jsem z Českorumlovska . Prodal jsem samce na Třeboňsko a po roce jí dostal . Myslím si , že je to otázka toho kde králíky chováte(myslím lokality ) . O tom mluvil i chovatel od kterého jsem se učil , když jsem začínal

Letos je situace horší jak loni. Vedle v obci padlo 50 očkovaných zvířat v jednom chovu. Výskyt se hlásí i uprostřed velkých měst což prý není tak časté. Dle veta letos vakcína drží ze 60%.
Kolem nás to padá můj chov zatím je v pořádku jenže já mám to štěstí že mám králíky v místnosti pod střechou okno i dveře zasítovaný a v noci když byla situace zlá jsem strčila do zdi ke dveřím Raid. Snad už se to brzy uklidní když přestává lítat hmyz

Telefonovali jsme s chovatelem Brno -Tuřany a tam je jí plno.
Děkuji za info, sice krajně nepotěšující, ale pro mě důležité. Před hodinou jsem byl pro vakcínu a nenaočkované mladé jsem hned naočkoval. Bohužel na jednoho nezbylo, tak jsem si ho označil a dostane ve čtvrtek + zbytek očkovaných na jaře přeočkuju po světle. Teď už na to není vidět a zítra se vracím z práce zase po tmě.
Pan doktor mně sám říkal, že to teď všude okolo řádí. Jak je to možné? Když jsem ještě bydlel u rodičů před 20 lety, nikdy jsme proti myxo neočkovali, jen proti moru a nikdy jsme ani myxo u králíků neměli. Poprvé jsem se s tím setkal na Jižní Moravě před asi 4 lety, kdy mi pozdychali 5-timěsíční králíci na zabití. Od té doby očkuju pravidelně.
Ještě, že máme tu diskusi na ifauně, jinak bych si v klídku myslel, že už se do zimy nic nemůže stát.

Ahoj lidi kdo by měl zájem vytvořila jsem na fcb skupinu kam se dá hlásit případně se dotazovat na nákazovou situaci Myxomatózy a moru králíků. Snad budou plnit účel
https://www.facebook.com/groups/294868012087182

Za mě je daleko lepší mít kvalitně naočkováno,než hledat a hlídat nákazovou situaci na fcb.

napsal(a):
Za mě je daleko lepší mít kvalitně naočkováno,než hledat a hlídat nákazovou situaci na fcb.
Já naockovano ale mám, kde jste vzal že ne? Ale situaci si ráda pohlídám taky.
Pokud je to špatné tak se stáhnu z předváděcích akcí i závodů. Protože očkování není 100% ochrana. Víme?
Letos padají i očkovaný. Navíc není přece špatné umožnit chovatelům přístup k informacím z jejich okolí když to info shání
Já mám asi oproti mnoha chovatelů výhodu v tom že mám chov v místnosti a zasíťovaný okno i dveře + přes kritické období je v zásuvce u dveří přípravek proti komárům

borax
napsal(a):
😁👍
Je to jen možnost přístupu k aktuálním informacím.
Mám chov zaočkovaný pod střechou a za síťkama.
Očkuji
Myxomatoza, Mor, Mor 2 a Pasterela

napsal(a):
Já naockovano ale mám, kde jste vzal že ne? Ale situaci si ráda pohlídám taky.
Pokud je to špatné tak se stáhnu z předváděcích akcí i závodů. Protože očkování není 100% ochrana. Víme?
Letos padají i očkovaný. Navíc není přece špatné umožnit chovatelům přístup k informacím z jejich okolí když to info shání
Já mám asi oproti mnoha chovatelů výhodu v tom že mám chov v místnosti a zasíťovaný okno i dveře + přes kritické období je v zásuvce u dveří přípravek proti komárům
Nebylo nic psáno o vašem očkování,jen že pokud králíky kvalitně naočkuji,je mně jedno jestli se okolo myxa nebo mor vyskytuje.Informace shání hlavně ti co neočkují.
Očkovaní padají pokud jsou špatně naočkovaní nebo naočkovaní kombinovanou vakcínou.
Mám králíky venku,celkem hodně,vystavuji ,s myxou problém nemám.
Jinak očkování proti pasteurelóze jen zakryje příznaky a pokud se pravidelně neobnoví,propukne stejně.Tam je lepší vybírat do chovu přirozeně odolné jedince.

napsal(a):
Nebylo nic psáno o vašem očkování,jen že pokud králíky kvalitně naočkuji,je mně jedno jestli se okolo myxa nebo mor vyskytuje.Informace shání hlavně ti co neočkují.
Očkovaní padají pokud jsou špatně naočkovaní nebo naočkovaní kombinovanou vakcínou.
Mám králíky venku,celkem hodně,vystavuji ,s myxou problém nemám.
Jinak očkování proti pasteurelóze jen zakryje příznaky a pokud se pravidelně neobnoví,propukne stejně.Tam je lepší vybírat do chovu přirozeně odolné jedince.
No dle veta letos drží vakcíny hůře všichni. Žádné očkování prostě není 100%.
Co pastereli se týče nemám problém přeočkovat. Furt lepší tohle než si to dotáhnout do chovu. Jinak i této nemoci mám chov prostý ale když je možnost proč nevyužít očkování a poskytnout tak lepší ochranu

napsal(a):
No dle veta letos drží vakcíny hůře všichni. Žádné očkování prostě není 100%.
Co pastereli se týče nemám problém přeočkovat. Furt lepší tohle než si to dotáhnout do chovu. Jinak i této nemoci mám chov prostý ale když je možnost proč nevyužít očkování a poskytnout tak lepší ochranu
Dotáhnout do chovu můžete i přes přeočkování. Viz jiva. Jak víte, že máte chov nemoci prostý? Existují i bezpříznakoví nosiči.

napsal(a):
Dotáhnout do chovu můžete i přes přeočkování. Viz jiva. Jak víte, že máte chov nemoci prostý? Existují i bezpříznakoví nosiči.
Osobne by som nekúpil králika od chovateľa ktorý očkuje proti pastereuloze...☝️

napsal(a):
Osobne by som nekúpil králika od chovateľa ktorý očkuje proti pastereuloze...☝️
Zažila jsem pasterelu v akci kdysi mi to zničilo chov. Vše mám zdravé už před prvním očkování. Radši si nechám naočkovat než riskovat. Vše po poradě s vetem.

napsal(a):
Zažila jsem pasterelu v akci kdysi mi to zničilo chov. Vše mám zdravé už před prvním očkování. Radši si nechám naočkovat než riskovat. Vše po poradě s vetem.
Vše máte zdravé - potvrzeno sérologicky?

napsal(a):
Vše máte zdravé - potvrzeno sérologicky?
Vše bez kýchání rýmy abscesů a podobně. Pasterelu očkuji jen králíkům co jezdí po závodech

napsal(a):
Vše bez kýchání rýmy abscesů a podobně. Pasterelu očkuji jen králíkům co jezdí po závodech
Ptala jsem se na sérologii, ne na klinické příznaky. To není totéž.

napsal(a):
Ptala jsem se na sérologii, ne na klinické příznaky. To není totéž.
A kto by to zaplatil....😃