Dobrý den,
obracím se s dotazem na chovatele, kteří mají zkušenost či znalost o křížení kalifornských a burgunských králíků. Chovám králíky několik let a chci obměnit chov. Dlouho jsem bádal po internetu hledáním ideální kombinace za účelem masné produkce. Nakonec jsem dle načteného usoudil, že právě Kal a Bu po zkřížení poskytují jedny z nejlepších mláďat (počet, přírůstky, odolnost...).
Zajímá mě, zda je lepší, aby v otcovské pozici byl Kal či Bu. Tuto informaci jsem nenalezl.
Případně ocením i rady chovatelů, kteří mají jiný názor o "dokonalém" páru. Konec konců, dokud si králíky nekoupím, pořád můžu změnit názor
Uživatel s deaktivovaným účtem

matka je kal
Momentálně mám králíky stáří 60 dnů. Matka kalifornská modrá, otec burgrund oba čistokrevní. Ve vrhu je jich 8. Momentální váha 1,9 až 2kg. Odstavení před týdnem. Kdyby byli na granulích asi by byli větší. Nevím zda je to moc nebo málo. Jen předávám takovou zkušenost. Mám ještě druhý stejně starý a stejně krmený vrh ale po neúplne čisté burgrundce a otec neůplne čistý kal modrý. Tam je jich ve vrhu 10 a váha cca 1,7kg.
Ve 3,5 měsících od 3,2 do 3,5kg..krmení 3 díly granulí a 1 díl ječmene..