Sedřená srst okolo očí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2021 17:39
Rekuper

XXX.XXX.237.5

Prosím vás nemate někdo zkušenosti s touto nemocí? Samec má z obou stran takto sedřenou srst a jinak celkový ji má takovou povadlou vypadající dost nezdravě. Ostatní v kotci nad ním i pod ním hrozne línají a tak mám obavu jestli to s tím nesouvisí.
Parazité?
Nebo něco jiného?

Díky moc za odpověď.

Jiří

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2021 17:58

má chronický výtok z očí

3.10.2021 18:11

Že králíci línají je normální,ale ty slzející oči ne.Kde máte králíky umístěné?

3.10.2021 18:33
Rekuper

XXX.XXX.237.5

V dřevěném kotci. Patrový kotec 3 králíci nad sebou. Kotec umístěn ve zděném zahradním domku. Otevřený po celý den, zavírám pouze na noc. Krmím převážně trávou. 2x denně ráno přidávám do misek granule s antikoxidikem. Jinak do vody přidávám ocet.

3.10.2021 18:35

jak je starý ten samec?

žere normálně?

3.10.2021 18:48

Rekuper napsal(a):
V dřevěném kotci. Patrový kotec 3 králíci nad sebou. Kotec umístěn ve zděném zahradním domku. Otevřený po celý den, zavírám pouze na noc. Krmím převážně trávou. 2x denně ráno přidávám do misek granule s antikoxidikem. Jinak do vody přidávám ocet.

Už jsem se několikrát setkala se slzotokem u králíků v nízkých špatně větraných kotcích v králičincích.Po přestěhování na vzduch se oči srovnaly.Krmíte granule s léčivem nebo s Emanoxem?

3.10.2021 18:54
Rekuper

XXX.XXX.237.5

Asi 2 roky.

3.10.2021 19:15
Rekuper

XXX.XXX.237.5

Granule s léčivem.

georgi

3.10.2021 19:46
georgi

XXX.XXX.118.61

Jak máte velké kotce ? Kam odtéká moč ? Větráte pouze dveřmi nebo máte i proti větrací okno ? Já chovám králíky v chlívku a okno pootevřené trvale , V létě dveře otevřené trvale , v zimě přes den .

3.10.2021 19:49
Rekuper

XXX.XXX.237.5

Baští úplně normálně, ale zkoušel jsem připouštět /nikdy to nebyl problém / a "nemá zájem "

3.10.2021 20:28

Rekuper napsal(a):
Baští úplně normálně, ale zkoušel jsem připouštět /nikdy to nebyl problém / a "nemá zájem "

Pokud líná,stává se,že o krytí nemá zájem.Co to je za plemeno?Obr?Jak máte ty kotce velké a hlavně také vysoké?Dáváte jen granule a trávu?Nebo i něco jiného?

Přidejte reakci

Přidat smajlík