lolla

XXX.XXX.164.154
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na zkušenosti z minulých let na výstavu CV Chovatel. Letos se tam chceme vydat a ráda bych věděla na jaké úrovni to tam je. Z pohledu vystavujících i návštěvníků. Jestli je hodně na co koukat a jestli bývá hodně lidí. Děkuji moc za každou odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V Lysé vystavuji řadu let.králíků tam bývalo okolo 3000 a návštěvníků plno.
Samozřejmě záleží na tom,co vás zajímá.Letos je výstava jen 2 dny,dříve byla 3.Jak to bude vypadat po roční pauze a epidemii myxy,těžko předvídat.Jestli nám ji opět nezakáží.
Byla jsem dva roky zpet, moc se mi tam libilo. Jeli jsme brzo rano, pac to mame kus cesty, ale stalo to za to ;)
Nic jsem kupovat nepotrebovala ale nabidka prodejnych kraliku tam byla stale a myslim si ze na dobre urovni... 🐇🐇
Taky jsem ocenila vzorne udelany katalog se vsim co chovatel potrebuje. Kontakty se vzdy hodi do zalohy
Dobrý den,
ráda bych se vmísila svým dotazem. Na výstavu se také chystám - jako nakupující. Potřebuji chovnou samici. Chtěla bych se zeptat, jak to chodí při nákupu. Je lepší si pospíšit? A je možné odvézt králíka hned nebo musím počkat na konec výstavy?
A poslední otázka nezkušeného - v jakém věku králíci na prodej bývají?
Moc děkuji.
Radana

RadanaJ
napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se vmísila svým dotazem. Na výstavu se také chystám - jako nakupující. Potřebuji chovnou samici. Chtěla bych se zeptat, jak to chodí při nákupu. Je lepší si pospíšit? A je možné odvézt králíka hned nebo musím počkat na konec výstavy?
A poslední otázka nezkušeného - v jakém věku králíci na prodej bývají?
Moc děkuji.
Radana
K vašim otázkám.
Králíci se vystavují velká a střední plemena od 5 měsíců,malá a zakrslá od 4 měsíců.
Králíka po zakoupení vám vydá příslušný garant a můžete si ho hned odvézt.
Jestli si pospíšit při nákupu záleží na tom,jaké plemeno chcete a kolik zvířat je nabízeno k prodeji.
Podle katalogu zjistíte která zvířata jsou prodejná,vyberete si,raději několik a zakoupíte u prodeje zvířat,pokud zvíře nebude prodané.
U prodeje vždy bývaly fronty a často se stalo,že vyhlídnuté zvíře už koupil někdo ve frontě před vámi,proto je lepší vybrat více zvířat.
Co jsem měla možnost vidět letos na výstavách,tak zvířat k prodeji moc nebylo,narozdíl od zájmu kupujících.
No třeba to v Lysé bude lepší.
Dobrý den všem,
na výstavě jsem byla. Byla krásná a i když jsem mohla jet až v sobotu, čekali tam na mě a mám opět králíkárnu hezčí :-)
Ale udělala jsem obrovskou začátečnickou chybu, kterou jsem si uvědomila až doma a otáčet auto už nemělo smysl. Nechala jsem na klecích oceňovací lístky. Hledala jsem nějaké kontakty, ale zatím nejsem úplně úspěšná.
Máte nějakou radu?
Díky. Radana

RadanaJ
napsal(a):
Dobrý den všem,
na výstavě jsem byla. Byla krásná a i když jsem mohla jet až v sobotu, čekali tam na mě a mám opět králíkárnu hezčí :-)
Ale udělala jsem obrovskou začátečnickou chybu, kterou jsem si uvědomila až doma a otáčet auto už nemělo smysl. Nechala jsem na klecích oceňovací lístky. Hledala jsem nějaké kontakty, ale zatím nejsem úplně úspěšná.
Máte nějakou radu?
Díky. Radana
Pokud jste si oceňováky nevzala nezbývá vám než králíky nechat na nějaké výstavě nebo stolním bodování ocenit znovu.Výstava už je zlikvidovaná a oceńováky se neskladují.
napsal(a):
Pokud jste si oceňováky nevzala nezbývá vám než králíky nechat na nějaké výstavě nebo stolním bodování ocenit znovu.Výstava už je zlikvidovaná a oceńováky se neskladují.
Jivo, děkuji za odpoveď.
To jsem si tedy zadělala... Nezbývá konstatovat, že chybami se člověk učí.
Radana
Jojo66

XXX.XXX.35.213
Skúste pozrieť katalóg,tam máte ocenenie králika uvedené.
Zdravím všechny,
přidám ještě jeden komentář. Zvažovala jsem jestli to vůbec publikovat, ale ano, třeba to v budoucnu někomu pomůže.
Přemýšlím o tom sepsat "Příručku pro pitomce - aneb co všechno lze zkazit při nákupu králíka na výstavě". O oceňovacích lístcích viz výše, teď z jiného soudku. Měla jsem v plánu domů dovézt dvě samice, přivezla jsem tři, protože byly prostě moc krásný... Moje nová novozélandská červená už byla dokonce i ve věku k připuštění. Těšila jsem se, že budu moct brzy připouštět. Ale moje radost skončila ve chvíli, kdy jsem po nějaké době přistoupila k důkladné prohlídce. Jako králík to je parádní, ovšem pohlaví samčího. V katalogu samice, na prodejním lístku samice, tetování sedí, ale má ho tam.
Druhé dvě holky naštěstí holkami zůstaly. Přiznám se, že mě tohle vážně nenapadlo kontrolovat. Spoléhala jsem, že oceněný králík bude mít všechno v cajku. Posuzovatel tomu přece rozumí víc než já. Ale tisková chyba mě nenapadla ani omylem. Teď víc než dřív želím, že nemám ten oceňovací lístek, protože by mě vážně zajímalo, jestli ta "drobná" chybka byla i tam...
Tak mi teď v králíkárně sedí dva borci. No tak bude mít každá holka toho svýho...
Smolařka a popleta roku
Radana
Radano, hlavně, že jsou králíci zdraví, samičky dorostou a mladých se brzy dočkáte.. já mám pro jistotu samce čtyři a jsou to mí mazlíci 😀😇
Příště si dáte pozor, co jsem kupovala králíky,tak ještě přede mnou prodávající králíka kontroloval😂, tak by to mělo být,ale v Lysé to je frmol..
RadanaJ
napsal(a):
Zdravím všechny,
přidám ještě jeden komentář. Zvažovala jsem jestli to vůbec publikovat, ale ano, třeba to v budoucnu někomu pomůže.
Přemýšlím o tom sepsat "Příručku pro pitomce - aneb co všechno lze zkazit při nákupu králíka na výstavě". O oceňovacích lístcích viz výše, teď z jiného soudku. Měla jsem v plánu domů dovézt dvě samice, přivezla jsem tři, protože byly prostě moc krásný... Moje nová novozélandská červená už byla dokonce i ve věku k připuštění. Těšila jsem se, že budu moct brzy připouštět. Ale moje radost skončila ve chvíli, kdy jsem po nějaké době přistoupila k důkladné prohlídce. Jako králík to je parádní, ovšem pohlaví samčího. V katalogu samice, na prodejním lístku samice, tetování sedí, ale má ho tam.
Druhé dvě holky naštěstí holkami zůstaly. Přiznám se, že mě tohle vážně nenapadlo kontrolovat. Spoléhala jsem, že oceněný králík bude mít všechno v cajku. Posuzovatel tomu přece rozumí víc než já. Ale tisková chyba mě nenapadla ani omylem. Teď víc než dřív želím, že nemám ten oceňovací lístek, protože by mě vážně zajímalo, jestli ta "drobná" chybka byla i tam...
Tak mi teď v králíkárně sedí dva borci. No tak bude mít každá holka toho svýho...
Smolařka a popleta roku
Radana
Příručku pro pitomce ... bych nepsal a pokud ano, tak by si ji první měli přečíst chovatel a posuzovatel toho králíka. Popravdě je to tak málo pravděpodobné, že k tomu dojde, že pořád přemýšlím, jak je to možné. Říkáte, že tetovací číslo sedí. Ještě mě napadá to označení 1,0 (samec), 0,1 samice - jestli nedošlo k omylu v tomto ... (bez urážky) ... pokud ne, tak je to opravdu špatná vizitka posuzovatele ... na pranýř!!!
Frmol nic neomlouvá - pokud je to v katalogu označeno špatně ... chybí samozřejmě ten lístek z posuzování (abych se nakonec nemusel omlouvat posuzovateli ) ... každopádně takový omyl je opravdu spíše rarita (dle mých zkušeností) .... a jak říká Ančovička, když jsem kupoval na výstavě samce, ta prohlídka tam byla tak nějak samozřejmě.

RadanaJ
napsal(a):
Zdravím všechny,
Smolařka a popleta roku
Radana
A můžete mně napsat plemeno a číslo klece?
Troufám si říci,se 100 % jistotou,že na oceńováku bylo 1,0.
Ano v katalogu mohla být samice.Stane se ,že ve dvou měsících zaregistrujete určitý počet samců a samic a když přijde na tetování,zjistíte,že třeba ta samice má nějakou vadu,nebo uhyne a místo ní natetujete samce.Může i uhynou po přihlášení na výstavu,může se stát cokoliv.

RadanaJ
napsal(a):
Králík je novozélandský červený, číslo klece 717.
Můžete napsat tetování? Nebo nafotit?
I mistr tesař se utne. Je to o jiném zvířeti, ale. Našli jsme před lety psa, hodně zanedbaného, ale rasa byla jasná poznatelná. A byl to kluk. Vzali jsme ho na veterinu na prohlídku a očkování. Veterinář rasu poznal a řekl, že by mohl mít tetování. Prý ve slabinách. Prohlédl ho, ale tetování nenašel. Když jsme odcházeli, tak jsme si všimli, že v očkováku je napsáno fena. Když jsme veta upozornili na omyl, tak řekl: aha, ani jsem si nevšiml. A přitom byl tak blízko! 😁

RadanaJ
napsal(a):
Tetování zde na prodejním lístku.
1-1 a 403
Myslela jsem v uchu ne na papíře, to jsem si přečetla.
napsal(a):
Myslela jsem v uchu ne na papíře, to jsem si přečetla.
Jivo, čísla jsou stejná.
Radana

RadanaJ
napsal(a):
Jivo, čísla jsou stejná.
Radana
Radano,podle mě to není 403 ,ale 405 došlo tam k záměně.Často se to stává,když si zájemce králíky prohlíží a pak je v kleci přehodí.A vzhledem k ne zrovna kvalitně čitelnému tetování to není nic vyjímečného.Může je přehodit i nosič,ale divím se ,že pohlaví nekontrolovali při vydávání prodaného zvířete.
Je docela možné,že si druhý kupující odvezl místo samce samici.
napsal(a):
Radano,podle mě to není 403 ,ale 405 došlo tam k záměně.Často se to stává,když si zájemce králíky prohlíží a pak je v kleci přehodí.A vzhledem k ne zrovna kvalitně čitelnému tetování to není nic vyjímečného.Může je přehodit i nosič,ale divím se ,že pohlaví nekontrolovali při vydávání prodaného zvířete.
Je docela možné,že si druhý kupující odvezl místo samce samici.
To by vše vysvětlovalo. Děkuji.
Martina40

XXX.XXX.247.250
Dobré ráno, mě se to teda stalo taky a se vším všudy :-).
Nákup v Lysé: v katalogu kluk, v papírech kluk, na oceňovacím lístku kluk, natetované číslo v uchu i v papírech stejné - plemeno siamský modrý.
Tehdy byl syn ještě dost malý a králík měl být pro něj, že si ho sám vybral. Líbil se mu, chtěl kluka a králík se mu zdál jako příjemný a mazlivý.
Ten pán, který tam hlídal danou uličku, sám od sebe zvíře vzal a zkontroloval a byla to krásná holčička
Sám se tomu smál a divil, ale že jsme ho/ji chtěli jen pro radost, tak jsme si ho/ji vzali.
Radosti udělala opravdu hodně. Celých pět let dávala 2x ročně 7-9 mladých, vše vzorně odchované. Sama neskutečný mazel. Šestý rok jich dala už "jen" 5 a teď má osmiletá bábinka zasloužený důchod. Prostě to má holka u nás na doživotí do konce života.
Tak jen všem samé chovatelské úspěchy.