Dobrý den, můžu se zeptat, kdy a jak poznám, že je samice březí? 17.10. mi utekla k samci a pravděpodobně došlo jen k jednomu skoku, samec "zařval" a svalil se. Kdy a jak mám provést palpaci? Jaké další "příznaky" a změny jsou viditelné u březích samic?
Pokud by březí nebyla, pravděpodobně bych vrh opakovala, jak případně vyvolat říji? nebo "zvýšit úspěšnost"?
Děkuji moc za všechny odpovědi a zkušenosti, moc by pomohly.
georgi

XXX.XXX.118.61
K připuštění stačí jeden skok . Z toho , jak jste popsala , berte že je připuštěno . Nechte samici v klidu a počkejte do třicátého dne od onoho dne . Nikdy jsem palpalaci nedělal a ani nepotřeboval dělat . Když samici dobře znáte , vidíte po necelých třech týdnech zvětšené břicho . Nejlepší připuštění je v době říje . Říji snadno poznáte .Když samici hladíte na hřbetě k pírku , vidíte že ho zvedá .
Uživatel s deaktivovaným účtem

juhaj
napsal(a):
Nejlíp to poznáte, jestli zhruba 14 dní po skoku začne připravovat hnízdo a vystýlat srsti. To je zaručeně jalova a chce k samci.
Tak na to se vůbec nedá spolehnout.Mám samice které připravují hnízdo už od týdne po připuštění,celá řada zhruba po těch 14 dnech,některé týden před porodem a některé až na poslední chvíli.A mladé mají všechny.Teď mám třeba tříslačku 14 dní po připuštění,hnízdo už má týden a březí je 100%.

Tak to bych vůbec neradila,jelikož dávat k samci březí samici je blbost.
Chováme jen 40let čistokrevná plemena a při počtu 20 -25 samic jich byla řada ,ale toto bych nikdy neporadila.

Doufám,že na vás zadavatel nedá,protože pak by se lehce mohlo stát,že si samice v polovině březosti začne nosit na hnízdo,on ji dá k samci a za dalších 14 dní ji dá znovu k samci,protože bude dělat hnízdo a ona to bude samice před porodem.
georgi

XXX.XXX.118.61
Přesně jak píše jíva . Samice mi po 14 dnech po připuštění postavila hnízdo bez chlupů a předevčírem se okotila . Když jí březí dáte k samci můžete o mladé přijít a nebo se Vám o ty narozené nepostará . Tohle bych jako zkušený chovatel neradil.Naprosto s jívou souhlasím .