BOZ

XXX.XXX.237.0
Dobrý večer, zeptám se jestli nemá někdo podobnou zkušenost.
Samice má cca 1.5roku, byla připuštěná a měla by mít teď mladé. Cca 2dny zpět začala méně žřát, dnes jsem jsi zkoušel a když poskočí, tak v ní žbluňká.
Žere málo, ale žere žrádlo stále stejné, beze změn.
Nevíte co a tím?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

veterináře.
BOZ

XXX.XXX.237.0
napsal(a):
veterináře.
Tam pofrčím zítra,pokud nebude změna dnes jsem na noční. Kokci to určo není, žádný smrad a bobky konzistentní.. spíš, aby to nebylo něco přenosného na zbytek chovu.

Čím krmíte? Může to být z nedostatku vlákniny zastavené trávení,ERE,může to být více nemocí dohromady.Pokud máte doma Emanox,osvědčuje se podávání i několikrát denně,dieta nedávat granule zrní,jen seno,větvičky,dobré jsou listy ořešáku i suché,králíci je rádi požírají.Na trávicí problémy je dobrý i sléz přehlížený u nás ještě krásně roste.Pohyb.
georgi

XXX.XXX.118.61
Nevím čím krmíte a jak dlouho jí máte . Jíva možné příčiny popsal . Když se kokcidióza rozjíždí není smrad cítit . Měl jsem samici přeléčenou po kokcidióze . Taky žbluňkala , jinak příznaky žádné . Spíš to bude chyba v krmení . Hlavně se s tím vypořádat , než budou malí . Můžete o ně přijít .
BOZ

XXX.XXX.236.146
georgi
napsal(a):
Nevím čím krmíte a jak dlouho jí máte . Jíva možné příčiny popsal . Když se kokcidióza rozjíždí není smrad cítit . Měl jsem samici přeléčenou po kokcidióze . Taky žbluňkala , jinak příznaky žádné . Spíš to bude chyba v krmení . Hlavně se s tím vypořádat , než budou malí . Můžete o ně přijít .
Krmení furt stejné u všech- ani gram chleba nebo něčeho podobného, ráno mix granulí 4ku1 s nahým ovsem, jinak luční seno a sem tam vojtěška, podestýlka sláma. Emanox jsem dal včera, tak uvidíme dneska. Zbytek chovu v pohodě.

BOZ
napsal(a):
Krmení furt stejné u všech- ani gram chleba nebo něčeho podobného, ráno mix granulí 4ku1 s nahým ovsem, jinak luční seno a sem tam vojtěška, podestýlka sláma. Emanox jsem dal včera, tak uvidíme dneska. Zbytek chovu v pohodě.
Ono i granuleme lze překrmit,záleží na množství a na tom kolik samice sežere toho sena.Ten Emanox podáváte jak?
georgi

XXX.XXX.118.61
Krmím v létě trávu , v zimě seno . Seno stále k dispozici . Ráno hrst granulí . večer hrst ovsa nebo kukuřice , když je . Je pravda že i granule můžete překrmit . Mě se osvědčil sulfacox , to je ale už záchranná brzda .Ten je na předpis od veterináře Na chov bych jí nenechával .Bude tam náchylnost také u mladých . Ve Vašem případě bych to viděl na veterináře .