Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2021 17:05
honzaqh

XXX.XXX.87.161

Dobrý den!

Prosím o radu zkušené chovatele,králíky chovám asi 2 roky, začátkem října jsem zakoupil na výstavě samici Sč ( narozena 10.3.) již asi 3 týdny se pokouším samici připustit zkušeným samcem ,ale bez uspechu....
Po vložení samice do kotce k samcovi, nasleduje vždy stejná reakce a to, že se vzájemně napadnou, (rvou se), nikdy jsem se s takovou reakcí nesetkal, co dělám špatně?
Samici jsem dal asi týden dietu, pouze seno, výsledek stále stejný.

Moc děkuji za odpovědi.
Jan

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2021 17:42

A máte to 100% samce a samici?Proč dietu?K čemu je to dobré?Je samice v říji?

12.11.2021 17:47
honzaqh

XXX.XXX.87.161

Dobrý den?

samice je to určitě, dietu radí na diskuzních forech, no a s říjí samice si nejsem jistý, ale je pravda,že podzim není uplne idealní....

12.11.2021 17:50
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Myslíte, že vyhladovělá samice(pokud to je) bude mít větší zájem o samce??

georgi

12.11.2021 19:59
georgi

XXX.XXX.118.61

pokud je to opravdu samice , pohlaďte jí rukou po zádech k pírku ,až dolu . Jestli je v říji , zvedá pírko . Jestli ne , pak není v říji . Ta rvačka vypadá spíš , na dva samce .

12.11.2021 20:12
honzaqh

XXX.XXX.87.161

děkuji za ospověď,

také jsem si to myslel, ale samice je zakoupena na krajské výstavě s papíry, každopádně vyskouším to pohlazení....

12.11.2021 21:14

https://www.ifauna.cz/kralici/clanky/r/detail/8722/pripousteni-kraliku-3-vnejsi-vlivy-pusobici-na-reprodukci-kraliku

Doporučuji přečíst článek zde na ifauně.
Jinak u samic před připouštěním se doporučuje fuschink,právě zvýšení krmné dávky.
Někdy se stává,pokud je samice "přeříjelá",že na samce útočí,pak ji stačí přidržet,nechat samce naskočit a samec ji připustí,ale jsou i samice,které se v tonto stadiu už připustit nenechají.
Kolik samice váží?A jakého k ní máte samce?

otázka

13.11.2021 18:27
otázka

XXX.XXX.230.195

Zkontrolujte před připouštěním samici pohlaví, když má vulvu tmavší, až do fialova je v říji a nechá se připustit. I mladých je potom víc. Pokud bude dělat problémy pořád, zabte ji.

13.11.2021 18:38
honzaqh

XXX.XXX.87.161

děkuji za odpověď ,,

georgi

13.11.2021 20:19
georgi

XXX.XXX.118.61

S tím přeříjením , jak píše jíva ,se mi to stalo . Samice skákala po samci a ten nechápal . Po přidržení se zklidnila a připuštění se podařilo . Pak několikrát vychovala mladé a připuštění bylo vždy rychlé . .Ale nikdy se mi při připuštění nepoprali .

13.11.2021 20:26

georgi napsal(a):
S tím přeříjením , jak píše jíva ,se mi to stalo . Samice skákala po samci a ten nechápal . Po přidržení se zklidnila a připuštění se podařilo . Pak několikrát vychovala mladé a připuštění bylo vždy rychlé . .Ale nikdy se mi při připuštění nepoprali .

Mně se to také párkrát stalo,a pokud byl samec "od rány",nenechal si to líbit a byl z toho rachot a chlupy lítaly,ale když jsem samici připlácla k zemi a samec naskočil už se nechala,ale první kontakt vypadal,že jsem tam pustila samce k samci.

15.11.2021 15:35
hokrví

XXX.XXX.96.32

otázka napsal(a):
Zkontrolujte před připouštěním samici pohlaví, když má vulvu tmavší, až do fialova je v říji a nechá se připustit. I mladých je potom víc. Pokud bude dělat problémy pořád, zabte ji.

Na zabití je to mladá samice, já bych ji dal šanci do jarních měsíců - březen duben. Tento podzim se mi též nedařilo připouštět samice, ale teď se to srovnalo a mám připuštěno 8 samic a dvě už mají mladé, podzimní připouštění to je loterie, né každá samice ostane březí. Jedna mladá samička, co měla v létě mladé, nešla do říje a tak jsem ji přemístil do kotce vedle samce a říje pořád nikde, 3 x jsem ji dal k samci s dvou až tří denní pauzou a při 3 pokusu jsem vyčistil samici kotec a místo samice jsem odebral samce a samici nechal v jeho kotci který již též potřeboval vyčistit, třetí nebo 4 den samice přehrabala kotec a všechen hnůj nahrnula na dvířka, hodil jsem ji k samci a zadařilo se, tak teď aby ještě ostala březí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík