Maličká boule u zakrslého králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fruzsina

20.11.2021 20:13
Fruzsina

XXX.XXX.9.13

Koupila jsem si králíčka a ted jí jsou asi 3 měsíce. Když jsem jí hladila tak jsem si všimla malý bouličky která je zbarvená jako kůže. Králičice normálně papá, pije a zdá se být zcela v pořádku. Byli jsme s ní asi před týdnem na prvním očkování.
Nevíte někdo co by to mohlo byt a jestli to není vážný?
Děkuji za odpovědi!

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2021 20:27

Fruzsina napsal(a):
Koupila jsem si králíčka a ted jí jsou asi 3 měsíce. Když jsem jí hladila tak jsem si všimla malý bouličky která je zbarvená jako kůže. Králičice normálně papá, pije a zdá se být zcela v pořádku. Byli jsme s ní asi před týdnem na prvním očkování.
Nevíte někdo co by to mohlo byt a jestli to není vážný?
Děkuji za odpovědi!

Není to boule po tom očkování? Jinak to může být cokoliv. Foto by možná napovědělo.

Fruzsina

20.11.2021 21:53
Fruzsina

XXX.XXX.9.13

Boule není na pohled vubec znatelná. Dá se nahmatat a je tam jak kdyby kulička pod kůží.

21.11.2021 06:52

Fruzsina napsal(a):
Boule není na pohled vubec znatelná. Dá se nahmatat a je tam jak kdyby kulička pod kůží.

A co myslíte, že z takového popisu vydedukujeme? Neodpověděla jste na otázku, nedala foto ani nepíšete, kde ta boule je a jak je velká. Já se vás taky zeptám - mám na těle malou bouličku. Nevíte, co to je a jestli je to vážné? Chápete? Může to být neškodný tukový nádor, zhoubný nádor, kýla, absces, mízní uzlina...Nejsme věštci ani senzibilové, kteří diagnostikují a léčí na dálku.

Fruzsina

21.11.2021 13:06
Fruzsina

XXX.XXX.9.13

Dobře..Je to opravdu maličká boule asi jako malý korálek. Dá se podebrat a je stejné barvy jako má ušák kůži. Myslím si, že je na stejném místě, kde jí očkovali, tudíž na hřbetu. Králíček si vesele hopsá, vesele škádlí jí i pije normálně. Prostě jak kdyby jí neměl. Zajímala jsem se o to a dočetla jsem se, že se to může stát po očkování, že za tři týdny zmizí. Na pohled nejde boulička vidět (viz fotka). Králíček je jak z divokých vajec, takže je pro me obtížné ho vůbec chytit.

21.11.2021 18:19

Fruzsina napsal(a):
Dobře..Je to opravdu maličká boule asi jako malý korálek. Dá se podebrat a je stejné barvy jako má ušák kůži. Myslím si, že je na stejném místě, kde jí očkovali, tudíž na hřbetu. Králíček si vesele hopsá, vesele škádlí jí i pije normálně. Prostě jak kdyby jí neměl. Zajímala jsem se o to a dočetla jsem se, že se to může stát po očkování, že za tři týdny zmizí. Na pohled nejde boulička vidět (viz fotka). Králíček je jak z divokých vajec, takže je pro me obtížné ho vůbec chytit.

Takže nejspíš reakce po očkování. Začala bych řešit, kdyby se zvětšovala.

21.11.2021 19:48
Fatu

XXX.XXX.241.0

Fruzsina napsal(a):

Hmm,vás jako nenapadlo,že to je,nejspíš po očkování..je hodně velke%že v místě v pichu..se něco vytvoří.. jakémukoliv živocichu..

Fruzsina

21.11.2021 23:06
Fruzsina

XXX.XXX.9.13

Dám si na bouličku pozor. Děkuji moc za odpověd!

22.11.2021 08:26

Fatu napsal(a):
Hmm,vás jako nenapadlo,že to je,nejspíš po očkování..je hodně velke%že v místě v pichu..se něco vytvoří.. jakémukoliv živocichu..

A tak to píše nejspíš nějaké dítě. A aspoň slušně poděkuje. To tady neumí ani spousta dospělých.

Hopísek

6.12.2021 19:50
Hopísek

XXX.XXX.173.150

Dobrý den,
jdu si pro radu🙏 Mám zakrslého Teddyho a od pátku léčíme absces, nejspíš od zubů. V pátek mu to otevřeli a vyčistili, dostal atb. a máme 2x denně čistit. To se nám ale úplně nepovedlo, v sobotu ráno jsme skončili na veterině znovu, protože rána se tak zatáhla, že jsem se tam nedostala... V sobotu mu to znovu otevřeli, tentokrát tak, aby se to už nezátahlo.. čistíme a dáváme atb.. Dnes ráno jsem si při čištění všimla, že se mu dělá další boule hned kousek vedle😥 takže volat veterinu, tam mi řekli, že tam už s tím nic nenadělají, že tam zlobí zub a musí ven. Doporučili mi veterinární fakultu v Brně. Volala jsem tam a jsme objednaní. Potřebuji tedy radu🙏 má smysl podstoupit tak nákladnou léčbu? Na fakultě mi řekli, okolo 10 000Kč a nebo králíčkovi ukončit trápení? Celý den se s tím peru😥. Chtěla bych pro něj samozřejmě to nejlepší, aby buď žil dál plnohodnotně a nebo ho netrápit. Prosím o radu, máte s tímto někdo zkušenosti? Králíčkovi je 5 let.

Děkuji🙏

7.12.2021 19:47
kralickova

XXX.XXX.250.170

Hopísek napsal(a):
Dobrý den,
jdu si pro radu🙏 Mám zakrslého Teddyho a od pátku léčíme absces, nejspíš od zubů. V pátek mu to otevřeli a vyčistili, dostal atb. a máme 2x denně čistit. To se nám ale úplně nepovedlo, v sobotu ráno jsme skončili na veterině znovu, protože rána se tak zatáhla, že jsem se tam nedostala... V sobotu mu to znovu otevřeli, tentokrát tak, aby se to už nezátahlo.. čistíme a dáváme atb.. Dnes ráno jsem si při čištění všimla, že se mu dělá další boule hned kousek vedle😥 takže volat veterinu, tam mi řekli, že tam už s tím nic nenadělají, že tam zlobí zub a musí ven. Doporučili mi veterinární fakultu v Brně. Volala jsem tam a jsme objednaní. Potřebuji tedy radu🙏 má smysl podstoupit tak nákladnou léčbu? Na fakultě mi řekli, okolo 10 000Kč a nebo králíčkovi ukončit trápení? Celý den se s tím peru😥. Chtěla bych pro něj samozřejmě to nejlepší, aby buď žil dál plnohodnotně a nebo ho netrápit. Prosím o radu, máte s tímto někdo zkušenosti? Králíčkovi je 5 let.

Děkuji🙏

Zkušenost nemám, ale radila bych, držet se vašeho "svědomí" a finančních možností. Někdo to neslyší rád, ale i peníze hrají roli a zde nemluvíme o tom, že takto drahý zákrok 100 % přežije a 100 % pak požije další roky plnohodnotný život. A samozřejmě pár týdnů po zákroku pro něj asi nebude nic příjemného...

Osobně bych se rozhodla pro zákrok pouze v případě, že by pro mě 10000,- byly "drobné" a měla bych zaměstnání, kde si po zákroku mohu vzít alespoň týden dovolenou. V opačném případě bych jednoznačně volila euthanazii.

Hopísek

7.12.2021 20:26
Hopísek

XXX.XXX.173.150

Dobry vecer,

jsem na rodicovske, takze by to hradil partner. Ten pro me udela prvni posledni, ale i tak jsem se rozhodla zkusit jeste zmenit lecbu, do takto nakladne nepůjdeme, musim vic zapojit rozum a emoce drzet stranou😥 Uvidime co bude dal, ale určitě ho násilím drzet pri zivote nebudeme😔 Dekuji Vam za reakci🌹

M.

8.12.2021 06:24
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jenomže Vy máte tři možnosti:
- Léčit u kvalifikovaného odborného lékaře, což samozřejmě něco stojí.
- Neléčit a nechat králíčka bezbolestně a rychle odejít.
- Nebo léčit u špatně vybavené veterinářky, která může být fajn, ale s touto problematikou prostě není seznámená a není kompetentní k léčbě. To pak taky můžete toho králíka nějak látat půl roku, cena se za tu dobu vyšplhá klidně na tu samou sumu a králíček stejně zemře. A nejen že přijdete o peníze a králíka stejně nezachráníte, ale ještě budete žít s vědomím, že zažil spoustu bolesti a utrpení.
Buďto léčit u kvalifikovaného veterináře, což vypadá na to Brno, nebo neléčit vůbec a rozloučit se s králíčkem tak, jak si zaslouží.

8.12.2021 08:21

Hopísek napsal(a):
Dobry vecer,

jsem na rodicovske, takze by to hradil partner. Ten pro me udela prvni posledni, ale i tak jsem se rozhodla zkusit jeste zmenit lecbu, do takto nakladne nepůjdeme, musim vic zapojit rozum a emoce drzet stranou😥 Uvidime co bude dal, ale určitě ho násilím drzet pri zivote nebudeme😔 Dekuji Vam za reakci🌹

M.

Jak píše bodlinka a Varaxi v obou vláknech - buď léčit pořádně (a za draho) nebo utratit. A velmi OT - nechtěla bych partnera, pro kterého je to "jenom králík".

Přidejte reakci

Přidat smajlík