Fruzsina

XXX.XXX.9.13
Koupila jsem si králíčka a ted jí jsou asi 3 měsíce. Když jsem jí hladila tak jsem si všimla malý bouličky která je zbarvená jako kůže. Králičice normálně papá, pije a zdá se být zcela v pořádku. Byli jsme s ní asi před týdnem na prvním očkování.
Nevíte někdo co by to mohlo byt a jestli to není vážný?
Děkuji za odpovědi!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fruzsina
napsal(a):
Koupila jsem si králíčka a ted jí jsou asi 3 měsíce. Když jsem jí hladila tak jsem si všimla malý bouličky která je zbarvená jako kůže. Králičice normálně papá, pije a zdá se být zcela v pořádku. Byli jsme s ní asi před týdnem na prvním očkování.
Nevíte někdo co by to mohlo byt a jestli to není vážný?
Děkuji za odpovědi!
Není to boule po tom očkování? Jinak to může být cokoliv. Foto by možná napovědělo.
Fruzsina

XXX.XXX.9.13
Boule není na pohled vubec znatelná. Dá se nahmatat a je tam jak kdyby kulička pod kůží.

Fruzsina
napsal(a):
Boule není na pohled vubec znatelná. Dá se nahmatat a je tam jak kdyby kulička pod kůží.
A co myslíte, že z takového popisu vydedukujeme? Neodpověděla jste na otázku, nedala foto ani nepíšete, kde ta boule je a jak je velká. Já se vás taky zeptám - mám na těle malou bouličku. Nevíte, co to je a jestli je to vážné? Chápete? Může to být neškodný tukový nádor, zhoubný nádor, kýla, absces, mízní uzlina...Nejsme věštci ani senzibilové, kteří diagnostikují a léčí na dálku.
Fruzsina

XXX.XXX.9.13
Dobře..Je to opravdu maličká boule asi jako malý korálek. Dá se podebrat a je stejné barvy jako má ušák kůži. Myslím si, že je na stejném místě, kde jí očkovali, tudíž na hřbetu. Králíček si vesele hopsá, vesele škádlí jí i pije normálně. Prostě jak kdyby jí neměl. Zajímala jsem se o to a dočetla jsem se, že se to může stát po očkování, že za tři týdny zmizí. Na pohled nejde boulička vidět (viz fotka). Králíček je jak z divokých vajec, takže je pro me obtížné ho vůbec chytit.

Fruzsina
napsal(a):
Dobře..Je to opravdu maličká boule asi jako malý korálek. Dá se podebrat a je stejné barvy jako má ušák kůži. Myslím si, že je na stejném místě, kde jí očkovali, tudíž na hřbetu. Králíček si vesele hopsá, vesele škádlí jí i pije normálně. Prostě jak kdyby jí neměl. Zajímala jsem se o to a dočetla jsem se, že se to může stát po očkování, že za tři týdny zmizí. Na pohled nejde boulička vidět (viz fotka). Králíček je jak z divokých vajec, takže je pro me obtížné ho vůbec chytit.
Takže nejspíš reakce po očkování. Začala bych řešit, kdyby se zvětšovala.
Fruzsina
napsal(a):
Hmm,vás jako nenapadlo,že to je,nejspíš po očkování..je hodně velke%že v místě v pichu..se něco vytvoří.. jakémukoliv živocichu..
Fruzsina

XXX.XXX.9.13
Dám si na bouličku pozor. Děkuji moc za odpověd!

Fatu
napsal(a):
Hmm,vás jako nenapadlo,že to je,nejspíš po očkování..je hodně velke%že v místě v pichu..se něco vytvoří.. jakémukoliv živocichu..
A tak to píše nejspíš nějaké dítě. A aspoň slušně poděkuje. To tady neumí ani spousta dospělých.
Hopísek

XXX.XXX.173.150
Dobrý den,
jdu si pro radu🙏 Mám zakrslého Teddyho a od pátku léčíme absces, nejspíš od zubů. V pátek mu to otevřeli a vyčistili, dostal atb. a máme 2x denně čistit. To se nám ale úplně nepovedlo, v sobotu ráno jsme skončili na veterině znovu, protože rána se tak zatáhla, že jsem se tam nedostala... V sobotu mu to znovu otevřeli, tentokrát tak, aby se to už nezátahlo.. čistíme a dáváme atb.. Dnes ráno jsem si při čištění všimla, že se mu dělá další boule hned kousek vedle😥 takže volat veterinu, tam mi řekli, že tam už s tím nic nenadělají, že tam zlobí zub a musí ven. Doporučili mi veterinární fakultu v Brně. Volala jsem tam a jsme objednaní. Potřebuji tedy radu🙏 má smysl podstoupit tak nákladnou léčbu? Na fakultě mi řekli, okolo 10 000Kč a nebo králíčkovi ukončit trápení? Celý den se s tím peru😥. Chtěla bych pro něj samozřejmě to nejlepší, aby buď žil dál plnohodnotně a nebo ho netrápit. Prosím o radu, máte s tímto někdo zkušenosti? Králíčkovi je 5 let.
Děkuji🙏
Hopísek
napsal(a):
Dobrý den,
jdu si pro radu🙏 Mám zakrslého Teddyho a od pátku léčíme absces, nejspíš od zubů. V pátek mu to otevřeli a vyčistili, dostal atb. a máme 2x denně čistit. To se nám ale úplně nepovedlo, v sobotu ráno jsme skončili na veterině znovu, protože rána se tak zatáhla, že jsem se tam nedostala... V sobotu mu to znovu otevřeli, tentokrát tak, aby se to už nezátahlo.. čistíme a dáváme atb.. Dnes ráno jsem si při čištění všimla, že se mu dělá další boule hned kousek vedle😥 takže volat veterinu, tam mi řekli, že tam už s tím nic nenadělají, že tam zlobí zub a musí ven. Doporučili mi veterinární fakultu v Brně. Volala jsem tam a jsme objednaní. Potřebuji tedy radu🙏 má smysl podstoupit tak nákladnou léčbu? Na fakultě mi řekli, okolo 10 000Kč a nebo králíčkovi ukončit trápení? Celý den se s tím peru😥. Chtěla bych pro něj samozřejmě to nejlepší, aby buď žil dál plnohodnotně a nebo ho netrápit. Prosím o radu, máte s tímto někdo zkušenosti? Králíčkovi je 5 let.
Děkuji🙏
Zkušenost nemám, ale radila bych, držet se vašeho "svědomí" a finančních možností. Někdo to neslyší rád, ale i peníze hrají roli a zde nemluvíme o tom, že takto drahý zákrok 100 % přežije a 100 % pak požije další roky plnohodnotný život. A samozřejmě pár týdnů po zákroku pro něj asi nebude nic příjemného...
Osobně bych se rozhodla pro zákrok pouze v případě, že by pro mě 10000,- byly "drobné" a měla bych zaměstnání, kde si po zákroku mohu vzít alespoň týden dovolenou. V opačném případě bych jednoznačně volila euthanazii.
Hopísek

XXX.XXX.173.150
Dobry vecer,
jsem na rodicovske, takze by to hradil partner. Ten pro me udela prvni posledni, ale i tak jsem se rozhodla zkusit jeste zmenit lecbu, do takto nakladne nepůjdeme, musim vic zapojit rozum a emoce drzet stranou😥 Uvidime co bude dal, ale určitě ho násilím drzet pri zivote nebudeme😔 Dekuji Vam za reakci🌹
M.
Jenomže Vy máte tři možnosti:
- Léčit u kvalifikovaného odborného lékaře, což samozřejmě něco stojí.
- Neléčit a nechat králíčka bezbolestně a rychle odejít.
- Nebo léčit u špatně vybavené veterinářky, která může být fajn, ale s touto problematikou prostě není seznámená a není kompetentní k léčbě. To pak taky můžete toho králíka nějak látat půl roku, cena se za tu dobu vyšplhá klidně na tu samou sumu a králíček stejně zemře. A nejen že přijdete o peníze a králíka stejně nezachráníte, ale ještě budete žít s vědomím, že zažil spoustu bolesti a utrpení.
Buďto léčit u kvalifikovaného veterináře, což vypadá na to Brno, nebo neléčit vůbec a rozloučit se s králíčkem tak, jak si zaslouží.

Hopísek
napsal(a):
Dobry vecer,
jsem na rodicovske, takze by to hradil partner. Ten pro me udela prvni posledni, ale i tak jsem se rozhodla zkusit jeste zmenit lecbu, do takto nakladne nepůjdeme, musim vic zapojit rozum a emoce drzet stranou😥 Uvidime co bude dal, ale určitě ho násilím drzet pri zivote nebudeme😔 Dekuji Vam za reakci🌹
M.
Jak píše bodlinka a Varaxi v obou vláknech - buď léčit pořádně (a za draho) nebo utratit. A velmi OT - nechtěla bych partnera, pro kterého je to "jenom králík".