Králíčci, jak dokrmit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2021 20:29
Simousek

XXX.XXX.55.239

Mám doma 10denní malé kralicky, samice porodila 7 mladých, ale po 7 dnech nechala jen 3 živé. A bohužel na ně dupala a kousala je, tak jsme je daly od ní pryč, ona už nemá mleko.
Chtěla jsem se zeptat, mohu krmit maličké i normálním mlékem, a po kolika hodinách a kolik mám dát mléka do stříkačky?
Děkuji za pomoc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2021 22:03

mléko sušené pro koťata. často a spíš méně, pár kubíků.

ale úspěšnost je malá.

8.12.2021 22:14
Simousek

XXX.XXX.55.239

Děkuji,ale mám problém oni mi nechtějí z té strikacky vůbec pít jak to mám udělat abych jim to tam nějak rychle nestrikla aby se neudusily??

9.12.2021 08:09

Simousek napsal(a):
Děkuji,ale mám problém oni mi nechtějí z té strikacky vůbec pít jak to mám udělat abych jim to tam nějak rychle nestrikla aby se neudusily??

No, možná to prostě nedopadne, protože jsou slabá. I to je život. Třeba to králíce věděla a proto je nechtěla. Nebo to není dobrá matka.

9.12.2021 09:10
Pinkava2003

XXX.XXX.45.116

Simousek napsal(a):
Mám doma 10denní malé kralicky, samice porodila 7 mladých, ale po 7 dnech nechala jen 3 živé. A bohužel na ně dupala a kousala je, tak jsme je daly od ní pryč, ona už nemá mleko.
Chtěla jsem se zeptat, mohu krmit maličké i normálním mlékem, a po kolika hodinách a kolik mám dát mléka do stříkačky?
Děkuji za pomoc.

Zdravím, nemůžou se k nim dostat myši? Měl jsem stejný problém. Osvědčená samice porodila 8 mladých a všechny zlikvidovala. Když jsem dělal hnůj, tak jsem v hnízdě našel myši. Ať se daří 😉

9.12.2021 14:11
hokrví

XXX.XXX.96.32

Pinkava2003 napsal(a):
Zdravím, nemůžou se k nim dostat myši? Měl jsem stejný problém. Osvědčená samice porodila 8 mladých a všechny zlikvidovala. Když jsem dělal hnůj, tak jsem v hnízdě našel myši. Ať se daří 😉

Mám podobnou zkušenost, při kontrole hnízda jsem v kotišti nahmatal cosi malého, měl jsem zato, že je to nějaký červ, vzal jsem to celou hrst i s podestýlkou a jak jsem byl sehnutý vzadu v kotci a snažil se vylézt ven, tak v tom na mě manželka volá máš za krkem myš, ona mi vylezla po ruce až za límec. Rozhrabal jsem podestýlku a tam bylo 5 - 6 malinkých myšek, již jsem to tu psal od té doby se snažím myši chytak a pořád mám v králičinci nastražené pasti.

9.12.2021 15:19

Pinkava2003 napsal(a):

Jako že by myši zlikvidovaly králíčata? To se mi nezdá.

9.12.2021 16:55
Pinkava2003

XXX.XXX.6.40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako že by myši zlikvidovaly králíčata? To se mi nezdá.

Myši ne, ale samici v hnízdě ruší a zlikviduje je samice.

9.12.2021 17:23

Simousek napsal(a):
Děkuji za pomoc.

Ta samice byla s mladými venku nebo je to domácí mazlíček?

georgi

9.12.2021 19:05
georgi

XXX.XXX.118.61

Mám doma dva čtyřtýdenní králíky odchované na flašce . Samice se odpoledne okotila a ráno jsem jí nešel mrtvou .Měla jich sedm a vypiplali jsme dva . Dávali jsme jim mléko pro koťata a ve zverimexu mi prodali přímo i flašku . Po pár dnech ti dva pili až byla flaška placatá . Přeju ať se Vám to podaří .

9.12.2021 19:57

Pinkava2003 napsal(a):
Myši ne, ale samici v hnízdě ruší a zlikviduje je samice.

Tak to jo, to dává smysl.

10.12.2021 22:35
Simousek

XXX.XXX.55.239

My máme kralika v bytě v obýváku takže tam myši nemáme.

10.12.2021 22:37
Simousek

XXX.XXX.55.239

Domácí mazel..

11.12.2021 07:41

Simousek napsal(a):
Domácí mazel..

V tom případě se budu opakovat - slabá mláďata nebo špatná matka.

11.12.2021 11:42

Simousek napsal(a):
Domácí mazel..

Jestli je to zakrslík,tak 7 mladých je hodně a za druhé si myslím,že ji chyběl klid a pocit bezpečí.Proto na ně i skákala.To samice dělají,pokud je někdo vyruší.
Jak jste přišli na to,že nemá mléko?

Bettymw

11.12.2021 11:54
Bettymw

XXX.XXX.148.101

A co zavolat hned veterináři než se ptát na internetu? 🤦
Klidně po telefonů by vám poradil jsme koupit mléko, co dělat, co možná bylo špatně...
Bohužel i to jak je dotaz napsaný dost prozrazuje o paní.
Chudáci zvířata...

Bettymw

11.12.2021 12:27
Bettymw

XXX.XXX.148.101

Možná je to ode mně hnusný, taky nepíšu skvostnou češtinou. Ale tohle snad nemůže nikomu připadat, jako že to psal gramotný a průměrně inteligentní člověk.

Opravdu je mi zle z lidí, kteří místo toho, aby zavolali nebo zajeli k odborníkovi, který x let studoval, aby mohl pomáhat zvířatům, raději píšou na internet, když se jejich zvířata trápí...

11.12.2021 12:41
Simousek

XXX.XXX.55.239

Nemá mleko jelikož když jsme k ní daly ty 3 mladý tak letely k prsu a hned se pustily a šly pryč a samyce u toho plakala a kňíkala a takhle to bylo pořád,samyce je v pořádku není agresivní a byla na nás zvykla je to velký kralik,není zakrsla. Teď malý ji piškoty,tvrdý rohlik a seno a vodu,musí se to hold naučit,nechtěly pít mleko sušené.

11.12.2021 12:42
Simousek

XXX.XXX.55.239

Byla jsem na veterine a doktor rek ze nemá zkušenosti ze mleko nepomůže ze stejné umrou.

11.12.2021 12:50
Simousek

XXX.XXX.55.239

A že mohu za to že Kralice udupala mladé nemohu,ona má mladé už po 3 a vždy to bylo v pořádku,spíš je to tím že ztratila mléko a je starší. Ale dekuji za informaci že za to mohu já,když ani nevíte jaká byla situace.

11.12.2021 13:47
hokrví

XXX.XXX.96.32

Simousek napsal(a):
A že mohu za to že Kralice udupala mladé nemohu,ona má mladé už po 3 a vždy to bylo v pořádku,spíš je to tím že ztratila mléko a je starší. Ale dekuji za informaci že za to mohu já,když ani nevíte jaká byla situace.

Nemůžete se divit, že vám je odpovídáno jak je, na strohé a jednoduché otázky jsou takové i odpovědi, samice je starší - to je co, 3 roky 5 let. Mám zkušenosti, že samice první vrh proběhl ok a druhý nemá mléko a mladé nechá, pak klidně zase odchová dalších x vrhů, já si nechávám dobré samice 10 - 12 vrhů a to je 3 až 4 roky.

11.12.2021 14:47

Simousek napsal(a):
Nemá mleko jelikož když jsme k ní daly ty 3 mladý tak letely k prsu a hned se pustily a šly pryč a samyce u toho plakala a kňíkala a takhle to bylo pořád,samyce je v pořádku není agresivní a byla na nás zvykla je to velký kralik,není zakrsla. Teď malý ji piškoty,tvrdý rohlik a seno a vodu,musí se to hold naučit,nechtěly pít mleko sušené.

Vy jste tu samici neměli s mladými,že píšete když jsme k ní dali mladý?
Jinak samice má struky,kojí většinou 1X denně a to poměrně krátce.Jestli jste ji takhle neustále vyrušovali a pletli se ji do odchovu,tak se nedivím,že knikala.Chtěla mít od vás pokoj.
Podle vašeho psaní je mladým 14 dní,takže sotva otevřeli oči.Krmení piškotem a pečivem (pro králíky absolutně nevhodné krmivo),jestli to chudáci musí zkoušet žrát,jelikož takhle stará králíčata normálně ještě nežerou,je nejrychlejší cesta jak je zabít.
Starší samice je co,Mám samice 6.7 let mají mladé 3X ročně a odchovají je.

11.12.2021 18:06

Vy jste tu samici neměli s mladými,že píšete když jsme k ní dali mladý?
Jinak samice má struky,kojí většinou 1X denně a to poměrně krátce.Jestli jste ji takhle neustále vyrušovali a pletli se ji do odchovu,tak se nedivím,že knikala.Chtěla mít od vás pokoj.
Podle vašeho psaní je mladým 14 dní,takže sotva otevřeli oči.Krmení piškotem a pečivem (pro králíky absolutně nevhodné krmivo),jestli to chudáci musí zkoušet žrát,jelikož takhle stará králíčata normálně ještě nežerou,je nejrychlejší cesta jak je zabít.
Starší samice je co,Mám samice 6.7 let mají mladé 3X ročně a odchovají je.

Samice má bradavky. S ostatním souhlasím.

11.12.2021 18:36

Samice má bradavky. S ostatním souhlasím.

No samozřejmě,mě vždy dostanou ty prsíčka...

11.12.2021 18:51

No samozřejmě,mě vždy dostanou ty prsíčka...

Prsíčka jsou horší, to uznávám. Mně vždycky naskočí kulinářský zážitek, kuřecí prsíčka na nějaký způsob.

georgi

11.12.2021 20:06
georgi

XXX.XXX.118.61

Piškoty rohlík a seno pro tak malé králíky málo .Tam je třeba přidat ovesné vločky a zkusil bych i granule . Jestli pijí vodu pak bych jim tam přidal trochu mléka . Jinak suchý rohlík malí králíci rádi chroupou .

12.12.2021 21:31
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mate asi kalifornskou, máme taky,naše má 7 let a ted měla 2x mladé po 6 a 7 kusech. Bez problému.

13.12.2021 13:03
mini

XXX.XXX.61.179

Debata tohto typu je zbytočná, normálny chovateľ ak sa mu to stane iba s jednou samicou, nič nerieši, nič umelo nedochováva, je to zbytočná námaha a strata času, vyskúšal som to raz pre skúsenosť. Samicu pripustí ešte raz a ak sa to stane znovu vyradí ju z chovu, niečo treba nechať aj na prírodu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík